[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Czyli kolejna rzecz do poprawy.athe wrote:skrypt zaciąga komentarze ale nie wpisuje ich do pola komentarze. Mam wybraną opcję komentarze do wyboru, wyświetla mi je ale nie mam ich później w polu komentarze, mimo tego, że opcja pobierz komentarze jest aktywna.
Poprawki w trakcie pierwszych testów niedługo udostępnię.
Jak mi się uda w następnej wersji będzie zaimplementowana wyszukiwarka duplikatów pozycji.
Będzie sprawdzała czy dany film był już importowany. Jak tak to zaproponuje usunięcie pozycji.
Będzie sprawdzała czy dany film był już importowany. Jak tak to zaproponuje usunięcie pozycji.
Last edited by Ariell on 2017-02-15 17:22:57, edited 1 time in total.
Po prostu wqurzam się jak co chwilę mam duplikatydomi wrote: no to tylko pozostaje nam czekać z niecierpliwością
Ariell dzięki za mega pracę..
Czyli szykuje się:
- Pressbook (trwa implementacja kodu poprawiającego niepoprawne znaki psujące bazę)
- Zdjęcia reżysera i innych twórców (tak jak aktorów)
- Wyszukiwarka duplikatów
- Linki do zwiastunów.
Tylko zanim to będzie trzeba też zrobić nową wersję MoveExtras.
Ariell, jesteś niesamowity. Fajnie, że jest ktoś taki jak Ty, kto pomoże, ba, nawet udostępnia swoją pracę innym. Zdaję sobie sprawę, że napisanie nowej wersji skryptu to nie jest godzina czy trzy, wymaga to o wiele więcej czasu. Chylę czoła przed Tobą, dziękując zarazem w imieniu, mam nadzieję, wszystkich fanów AMC, za Twoją ogromną pracę i bardzo szybkie reagowanie na nasze bolączki. Jesteś WIELKI!
Zmień ten fragment gdzie w skrypcie masz opisane tytuł polski i zagraniczny.whisp wrote:Będzie ktoś tak miły i napisze, którą konkretnie część skryptu muszę podmienić, żeby poprawnie pobierało tytuły filmów? Nie chcę wgrywać całego skryptu, bo jako że wciąż korzystam ze starej wersji AMC, mam tam już sporo zmian wprowadzonych pod własne potrzeby.
Code: Select all
// Tytuł polski i oryginalny
Line := TextBetween(Page.Text, 'setFilmWithParams', ');');
TraTitle := TextBetween(Line, 'title:"', '"');
OrgTitle := TextBetween(Line, 'originalTitle:"', '"');
Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym
Wiem i to nie tylko na tym filmie to się pojawia. Mam ich już kilka i problem jest w trakcie rozwiązywania.domi wrote:Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym
Nie jest to trudne ale obecnie coś dodaję do skryptu i ten problem czeka w kolejce.
Mam pytanie do znawców tematu, chciałbym trochę odchudzić bazę ze zbędnych plakatów, zdjęć aktorów i zdjęć z planu.
O ile Ariell w Twoim skrypcie zmniejszę te ilości, to ucina tylko nadmiar plakatów i zdjęć z planu, a aktorów już niestety nie.
Moje pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby to również działało, ewentualnie czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób nadmiar takowych grafik usunąć?
I przy okazji czy jest szansa, aby skrypt pobierał listę aktorów do pola Obsada np. 30, lecz zdjęć do tychże aktorów już np. 15?
Z góry dzięki za pomoc
O ile Ariell w Twoim skrypcie zmniejszę te ilości, to ucina tylko nadmiar plakatów i zdjęć z planu, a aktorów już niestety nie.
Moje pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby to również działało, ewentualnie czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób nadmiar takowych grafik usunąć?
I przy okazji czy jest szansa, aby skrypt pobierał listę aktorów do pola Obsada np. 30, lecz zdjęć do tychże aktorów już np. 15?
Z góry dzięki za pomoc
No fakt nie ma jeszcze takiej opcjidomi wrote:Mam pytanie do znawców tematu, chciałbym trochę odchudzić bazę ze zbędnych plakatów, zdjęć aktorów i zdjęć z planu.
Jak ustawisz 15 plakatów w parametrach to skrypt pobierze 15 a resztę pominie (Usunie jak były - tak było w zamyśle skryptu - aczkolwiek tego nie testowałem).domi wrote:Moje pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby to również działało, ewentualnie czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób nadmiar takowych grafik usunąć?
Pożyjemy zobaczymydomi wrote:I przy okazji czy jest szansa, aby skrypt pobierał listę aktorów do pola Obsada np. 30, lecz zdjęć do tychże aktorów już np. 15?
To działa pięknie, tak samo jak ze zdjęciami z planu, rzeczywiście jak zmniejszy się liczbę zdjęć, to skrypt nadmiar usuwa.Ariell wrote: Jak ustawisz 15 plakatów w parametrach to skrypt pobierze 15 a resztę pominie (Usunie jak były - tak było w zamyśle skryptu - aczkolwiek tego nie testowałem).
Problem jest właściwie tylko z tymi aktorami
Ale i tak dzięki za info
Nie wiem czy to dotyczy tego problemu, o którym wspominałeś, ale w przypadku filmu 36 w tytuł polski skrypt wstawia oryginalnyAriell wrote:Wiem i to nie tylko na tym filmie to się pojawia. Mam ich już kilka i problem jest w trakcie rozwiązywania.domi wrote:Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym
Nie jest to trudne ale obecnie coś dodaję do skryptu i ten problem czeka w kolejce.
Tak dotyczy tego samego błędu.domi wrote:Nie wiem czy to dotyczy tego problemu, o którym wspominałeś, ale w przypadku filmu 36 w tytuł polski skrypt wstawia oryginalnyAriell wrote:Wiem i to nie tylko na tym filmie to się pojawia. Mam ich już kilka i problem jest w trakcie rozwiązywania.domi wrote:Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym