[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%

Total votes: 42

domi

Post by domi »

Dzięki, jesteś wielki :D
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:Dzięki, jesteś wielki :D
U mnie już się testuje jutro udostępnię.

Niezaciągam seriali więc nie wiem czy wszystko działa więc sami musicie sprawdzać.

Przy okazji możecie zobaczyć czy komentarze wam chodzą?
athe

Post by athe »

skrypt zaciąga komentarze ale nie wpisuje ich do pola komentarze. Mam wybraną opcję komentarze do wyboru, wyświetla mi je ale nie mam ich później w polu komentarze, mimo tego, że opcja pobierz komentarze jest aktywna.
Ariell

Post by Ariell »

athe wrote:skrypt zaciąga komentarze ale nie wpisuje ich do pola komentarze. Mam wybraną opcję komentarze do wyboru, wyświetla mi je ale nie mam ich później w polu komentarze, mimo tego, że opcja pobierz komentarze jest aktywna.
Czyli kolejna rzecz do poprawy.

Poprawki w trakcie pierwszych testów niedługo udostępnię.
athe

Post by athe »

bardzo się cieszę i dziękuję, że podjąłeś się naprawy, pozdrawiam
Ariell

Post by Ariell »

3.0.1.b dostępna > pierwszy post.
athe

Post by athe »

Ariell wrote:3.0.1.b dostępna > pierwszy post.
Działa jak trzeba, dziękuję i pozdrawiam
Ariell

Post by Ariell »

Jak mi się uda w następnej wersji będzie zaimplementowana wyszukiwarka duplikatów pozycji. :grinking:

Będzie sprawdzała czy dany film był już importowany. Jak tak to zaproponuje usunięcie pozycji.
Last edited by Ariell on 2017-02-15 17:22:57, edited 1 time in total.
domi

Post by domi »

Ariell wrote:Jak mi się uda w następnej wersji będzie zaimplementowana wyszukiwarka duplikatów pozycji. :grinking:
no to tylko pozostaje nam czekać z niecierpliwością :D

Ariell dzięki za mega pracę..
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote: no to tylko pozostaje nam czekać z niecierpliwością :D

Ariell dzięki za mega pracę..
Po prostu wqurzam się jak co chwilę mam duplikaty :hihi:

Czyli szykuje się:
- Pressbook (trwa implementacja kodu poprawiającego niepoprawne znaki psujące bazę)
- Zdjęcia reżysera i innych twórców (tak jak aktorów)
- Wyszukiwarka duplikatów
- Linki do zwiastunów.

Tylko zanim to będzie trzeba też zrobić nową wersję MoveExtras.
athe

Post by athe »

Ariell, jesteś niesamowity. Fajnie, że jest ktoś taki jak Ty, kto pomoże, ba, nawet udostępnia swoją pracę innym. Zdaję sobie sprawę, że napisanie nowej wersji skryptu to nie jest godzina czy trzy, wymaga to o wiele więcej czasu. Chylę czoła przed Tobą, dziękując zarazem w imieniu, mam nadzieję, wszystkich fanów AMC, za Twoją ogromną pracę i bardzo szybkie reagowanie na nasze bolączki. Jesteś WIELKI!
whisp

Post by whisp »

Będzie ktoś tak miły i napisze, którą konkretnie część skryptu muszę podmienić, żeby poprawnie pobierało tytuły filmów? Nie chcę wgrywać całego skryptu, bo jako że wciąż korzystam ze starej wersji AMC, mam tam już sporo zmian wprowadzonych pod własne potrzeby.
Ariell

Post by Ariell »

whisp wrote:Będzie ktoś tak miły i napisze, którą konkretnie część skryptu muszę podmienić, żeby poprawnie pobierało tytuły filmów? Nie chcę wgrywać całego skryptu, bo jako że wciąż korzystam ze starej wersji AMC, mam tam już sporo zmian wprowadzonych pod własne potrzeby.
Zmień ten fragment gdzie w skrypcie masz opisane tytuł polski i zagraniczny.

Code: Select all

// Tytuł polski i oryginalny
	Line := TextBetween(Page.Text, 'setFilmWithParams', ');');
	TraTitle := TextBetween(Line, 'title:"', '"');
	OrgTitle := TextBetween(Line, 'originalTitle:"', '"');
domi

Post by domi »

Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym ;)
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym ;)
Wiem i to nie tylko na tym filmie to się pojawia. Mam ich już kilka i problem jest w trakcie rozwiązywania.

Nie jest to trudne ale obecnie coś dodaję do skryptu i ten problem czeka w kolejce.
domi

Post by domi »

Mam pytanie do znawców tematu, chciałbym trochę odchudzić bazę ze zbędnych plakatów, zdjęć aktorów i zdjęć z planu.

O ile Ariell w Twoim skrypcie zmniejszę te ilości, to ucina tylko nadmiar plakatów i zdjęć z planu, a aktorów już niestety nie.

Moje pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby to również działało, ewentualnie czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób nadmiar takowych grafik usunąć?

I przy okazji czy jest szansa, aby skrypt pobierał listę aktorów do pola Obsada np. 30, lecz zdjęć do tychże aktorów już np. 15?

Z góry dzięki za pomoc
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:Mam pytanie do znawców tematu, chciałbym trochę odchudzić bazę ze zbędnych plakatów, zdjęć aktorów i zdjęć z planu.

O ile Ariell w Twoim skrypcie zmniejszę te ilości, to ucina tylko nadmiar plakatów i zdjęć z planu, a aktorów już niestety nie.
No fakt nie ma jeszcze takiej opcji :)
domi wrote:Moje pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby to również działało, ewentualnie czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób nadmiar takowych grafik usunąć?
Jak ustawisz 15 plakatów w parametrach to skrypt pobierze 15 a resztę pominie (Usunie jak były - tak było w zamyśle skryptu - aczkolwiek tego nie testowałem).

domi wrote:I przy okazji czy jest szansa, aby skrypt pobierał listę aktorów do pola Obsada np. 30, lecz zdjęć do tychże aktorów już np. 15?
Pożyjemy zobaczymy :)
domi

Post by domi »

Ariell wrote: Jak ustawisz 15 plakatów w parametrach to skrypt pobierze 15 a resztę pominie (Usunie jak były - tak było w zamyśle skryptu - aczkolwiek tego nie testowałem).
To działa pięknie, tak samo jak ze zdjęciami z planu, rzeczywiście jak zmniejszy się liczbę zdjęć, to skrypt nadmiar usuwa.

Problem jest właściwie tylko z tymi aktorami ;)

Ale i tak dzięki za info :)
domi

Post by domi »

Ariell wrote:
domi wrote:Taki drobny szczegół rzucił mi się właśnie w oczy, przy filmie http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+z+k ... -1990-1181 nie zaciąga, a raczej nie wstawia nic do pola z tytułem oryginalnym ;)
Wiem i to nie tylko na tym filmie to się pojawia. Mam ich już kilka i problem jest w trakcie rozwiązywania.

Nie jest to trudne ale obecnie coś dodaję do skryptu i ten problem czeka w kolejce.
Nie wiem czy to dotyczy tego problemu, o którym wspominałeś, ale w przypadku filmu 36 w tytuł polski skrypt wstawia oryginalny ;)
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:
Ariell wrote:

Nie wiem czy to dotyczy tego problemu, o którym wspominałeś, ale w przypadku filmu 36 w tytuł polski skrypt wstawia oryginalny ;)
Tak dotyczy tego samego błędu.
Post Reply