POLAND site SCRIPTs

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Locked
AmBeR

Post by AmBeR »

@Pro-Zak:
Czy odpowiedź bad4u rozwiązuje Twój problem?
Pro-Zak

Post by Pro-Zak »

THX men :) :grinking:
admas

Post by admas »

Wszystko byłoby ok ze skryptem, gdyby nie dwa mankamenty jakie zauważyłem:
1. w polu "Opis filmu" nie dekoduje znaków &+#8220;Lista Schindlera&+#8221; - plusy dodałem, bo inaczej widoczny byłby cytat. Z tego co zauważyłem jest to raczej błąd na stronie filmweb. Można coś z tym zrobić?
2. w polu "Opis filmu" nie opuszcza linku tylko pobiera całość do opisu <a href=http://ralph.fiennes.filmweb.pl/>Ralph Fiennes</a> - jest to przykład

pozdrawiam
admas
AmBeR

Post by AmBeR »

@admas:
Jaki jest tytuł filmu z podpunktu drugiego??
admas

Post by admas »

Przykładowy film to: Visiteurs, Les (Goście, goście)

A tak wygląda opis po pobraniu skryptem

Pewien średniowieczny arystokrata wraz ze swoim giermkiem przenosi się w czasie do czasów współczesnych. Tu odnajduje swojego potomka, który pomaga mu powrócić do swoich czasów. Komedia sytuacji bazująca na zetknięciu ze sobą dwóch różnych kultur: średniowiecznej i współczesnej.
Jean-Marie Poiré (powinno być Poiré) nakręcił kontynuacje tej histori: w 1998r
<a href="http://www. filmweb. pl/fbinfo. xml?aa=61">"Goście, Goście II - korytarz czasu"</a>, a w 2001r <a herf="http://www. filmweb. pl/fbinfo. xml?aa=30631">"Goście, goście w Ameryce"</a>.
AmBeR

Post by AmBeR »

Code: Select all

2.0.0.52 Beta (16.07.2008)
- small fixes 
Download
admas

Post by admas »

Dzięki, teraz jest ok :grinking: z punktem drugim, ale to co opisałem w pierwszym nadal szwankuje
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

AmBeR, wielu z nas korzysta z Twojego skryptu, który cały czas dla nas poprawiasz i udoskonalasz. Nikt nie zaprzeczy jeśli powiem, że jesteśmy Ci za to bardzo wdzięczni. Trzymaj tak dalej :grinking:

Pozdrawiam, ...KRiSZK0
AmBeR

Post by AmBeR »

@admas:
Pobierz skrypt jeszcze raz i sprawdź, powinno być ok, mały chochlik mi się wkradł :D:D:D
admas

Post by admas »

OK, teraz jest miodzio :grinking:
tytus1976

Post by tytus1976 »

Ja tez bym chcial podziekowac panu, ktory caly czas udoskonala dla nas skrypt! Gdyby nie ty, pewnie juz dawno bym porzucil ten program. BRAWO!
tomek69

Post by tomek69 »

w jaki sposób mogę uaktualnić skrypt Filmweb bo nigdy tego nie robiłem .dzięki za odpowiedż
admas

Post by admas »

Wyżej jest post AmBeR-a, kliknij na "Download", ściągnij plik na dysk i przenieś go później i zamień w folderze C:\Program Files\Ant Movie Catalog\Scripts
Fred

Post by Fred »

coś przestał działać ten skrypt, ehhh czy ten filmweb musi tak ciągle mieszać? :angry:
szyjka

Post by szyjka »

Namieszali w:

- przy sciaganiu opisow filmu - pobierane sa wszystkie tabulatory, spacje, złamania linii - trzeba recznie poprawiac - widac to w okienku przy wyborze opisow danego filmu

- zauwazylem problem z "ó" w polu "Tytul polski" - znowu krzaczki

- krzaczki w polach: rezyseria, scenariusz i obsada - przyklad z literami ES/FR w filmach "Sa majesté Minor", "Carne tremula" -> Pedro Almodóvar itp. (UWAGA: ja mam zmienione w skrypcie zamiast Produkcja mam Scenariusz)

edit: dobrym przykladem wymienionych bledow jest film "Todo sobre mi madre"

- znalazlem jeszcz blad, ktory sie powtarza w ostatnich skryptach: jezeli sciagam liste aktorow w formacie "aktor, aktor, aktor...." to zdazaja sie sklejki w formie "aktor, aktoraktoraktor". Sytuacja ta wystepuje w miejscu, w ktorym przy danym aktorze nie ma wpisanej zadnej roli w filmie - wtedy nie dodaje ", " przy odczycie nastepnego aktora.

edit: zauwazylem, ze dodaje jak dla mnie niepotrzebnie takie informacje jak "(głos)", "(niewymieniony w czołówce)", ktore takze sie sklejaja - czyli sa traktowane jako osobny aktor -> przyklad: aktor, (głos), aktor, (niewymieniony w czołówce), aktoraktor, aktor(głos), aktor(niewymieniony w czołówce) itp. Takie są sytuacje

To zaobserwowalem - ale czesc rzeczy mam wylaczonych w skrypcie typu: komentarz, okladka itp. wiec nie wiem czy tu tez nie ma bledow.

PS.
Skrypt do "gry on-line" takze wymaga poprawek. Kazdy "optymalizuje" :( swoje strony www jednoczesnie mieszajac nam w skryptach.

Pozdrawiam
szyjka
moskittiero

Post by moskittiero »

Powyższe uwagi popieram, ponadto chciałbym zauważyć iż skrypt pobiera tylko duży plakat :(
ads

Post by ads »

Poprawiłem skrypt do fdb.pl i Gry-online.pl

http://www.antmc.yoyo.pl/

fdb.pl v.1.4

http://antmc.yoyo.pl/fdb.pl.ifs
Gry-online.pl v.1.1

http://www.antmc.yoyo.pl/Gry-online.exe
BestiaPL

FilmWeb.pl

Post by BestiaPL »

FilmWeb.pl

Nadal coś się sypie...

teraz w opisie filmu na początku i na końcu są tabulatory.

Nie są zamieniane 'entitles' na znaki narodowe w obsadzie filmu, w polach dot. realizatorów filmu.

Przykład: Jeden dzień w Europie
szyjka

Post by szyjka »

Gry-online (skrypt v1.1): przestało działać wyszukiwanie - dokładniej mówiąc niezależnie od podanego tytułu zawsze w wyniku otrzymujemy pustą listę.

Pozdrawiam
szyjka
ads

Post by ads »

szyjka wrote:Gry-online (skrypt v1.1): przestało działać wyszukiwanie - dokładniej mówiąc niezależnie od podanego tytułu zawsze w wyniku otrzymujemy pustą listę.

Pozdrawiam
szyjka
U mnie działa bez problemu. Co wpisujesz do wyszukania?
Locked