[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%

Total votes: 42

Dekert

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Dekert »

Dzięki athe, dodam to do następnej aktualizacji. Tobie też Wesołych Świąt!
admas

Post by admas »

Wymagana by była jeszcze poprawka odnośnie pobierania fotosów z filmu. Przestało pobierać od dłuższego czasu - np.

https://www.filmweb.pl/film/Rain+Man-1988-1008
athe

Post by athe »

admas, skrypt pobiera fotosy z Twojego linku. Może coś się zmieniło w ustawieniach skryptu?
admas

Post by admas »

athe wrote: 2020-12-16 20:20:11 admas, skrypt pobiera fotosy z Twojego linku. Może coś się zmieniło w ustawieniach skryptu?
Ustawienia skryptu mam takie...

Code: Select all

[Filmweb (PL) 3.1.3g.ifs]
Infos.Date=2020-12-13 11:14:06
Infos.Authors=(c) 2016 Ariell, (poprawki i nowości: athe) (update+cp1250+en2pl: dekert)
Infos.Title=filmweb.pl 3.1.3g
Infos.Description=Importuje chyba wszystko co możliwe z filmweb.pl
Infos.Site=https://www.filmweb.pl
Infos.Language=PL
Infos.Version=3.1.3g (11.12.2020)
Infos.Requires=4.2.2.1
Infos.Comments=Jak coś nie działa zgłaszać na forum programu. Część skryptu pobierająca trailer z YouTube, oparta jest na GetEmbeddedTrailerFromYouTube.ifs, autorstwa Soulsnake. Został on dostosowany do potrzeb filmweb(PL).                                                                                         The part of the script that downloads the trailer from YouTube is based on GetEmbeddedTrailerFromYouTube.ifs, by Soulsnake. It has been adapted to the needs of filmweb (PL).
Infos.License=This program is free software; you can redistribute it and/or modify it under the  terms of the GNU General Public License as published by the Free Software Foundation;  either version 2 of the License, or (at your option) any later version. |
Infos.LicenseAccepted=0
Infos.GetInfo=1
Infos.RequiresMovies=1
Infos.OldFormat=0
Options.Aktualizacja=1|1|0=Ponowne wyszukiwanie|1=Skorzystaj z zachowanego linku
Options.Plakat=1|1|0=Bez plakatu|1=Pobierz plakat
Options.OpisFilmu=2|0|0=Wyświetl opisy do wyboru|1=Pobrać pierwszy|2=Pobrać wszystkie|4=Wyświetl opisy do wyboru i zapamiętaj opis na stałe
Options.Komentarze=3|3|0=Pozostawić puste|1=Pobrać domyślną recenzje|2=Pobrać recenzje z możliwością wyboru|3=Pobrać wszystkie|4=Wyświetl recenzje do wyboru i zapamiętaj recenzję na stałe
Options.UkladAktorow=2|2|0=Układ typu '<Aktor> (jako <grana postać>)' rozdzielone przecinkami|1=Układ typu '<Aktor> (jako <grana postać>)' każdy w osobnej linii|2=Układ typu '<Aktor> - <grana postać>' rozdzielone przecinkami|3=Układ typu '<Aktor> - <grana postać>'  każdy w osobnej linii|4=Układ typu '<Aktor>' rozdzielone przecinkami|5=Układ typu '<Aktor>'  każdy w osobnej linii
Options.IloscAktorow=5|1|0=Pobierz wszystkich dostępnych|1=Ogranicz do 10|2=Ogranicz do 20|3=Ogranicz do 30|4=Ogranicz do 40|5=Ogranicz do 50
Options.LimitWynikow=1|1|0=Pobierz wszystkie filmy o podanej nazwie|1=Pobierz 10 najbardziej pasujących tytułów|2=Ogranicz do 50|3=Ogranicz do 100|4=Ogranicz do 500
Options.ZdjęciaAktorów=2|0|0=Nie pobieraj|1=Pobieraj|2=Pobierz wraz z biografią
Options.Okladki=1|0|0=Nie pobieraj dodatkowych|1=Pobierz wszystkie do dodatków
Options.Zdjecia=1|0|0=Nie pobieraj|1=Pobierz do dodatków
Options.CzasTrwaniaFilmu=0|2|0=Nie pobieraj|1=Pobierz z filmweb|2=Pobierz tylko gdy brak
Options.Sprawdzeniepol=0|0|0=Sprawdzanie wyłączone|1=Jednorazowo sprawdź czy mam wszystkie pola
Options.Duplikator=0|0|0=Wyłączony|1=Automatycznie oznaczaj|2=Wyświetl info
Options.Zwiastuny=2|0|0=Nie pobieraj|1=Pobierz pierwszy|2=Pobierz wszystkie
Options.TrailerZYouTube=1|0|0=Nie pobieraj|1=Pobierz|2=Pobierz tylko gdy brak
Options.PobierzzIMDb=4|0|0=Nie pobieraj|1=Ocena z IMDb na głównym panelu (działa tylko gdy brak dodatkowego pola "Ocena IMDb")|2=Pobierz twórców oraz ocenę... w trybie nadpisywania, a resztę pól w trybie uzupełniania (tylko gdy brak)|3=Pobierz ocenę... w trybie nadpisywania, a twórców oraz resztę pól w trybie uzupełniania (tylko gdy brak)|4=Wybierz opcje: 1, 2|5=Wybierz opcje: 1, 3
Options.ZmienNazwePliku=0|0|0=Nie zmieniaj|1=Zmień według schematu
Options.SeparatorKraju=1|0|0=Separatorem slash i spacje po obu stronach ' / '|1=Separatorem przecinek ', '|2=Separatorem slash bez spacji '/'
Options.SeparatorGatunku=1|0|0=Separatorem slash i spacje po obu stronach ' / '|1=Separatorem przecinek ', '|2=Separatorem slash bez spacji '/'
Options.SeparatorPoziomy=1|1|0=Pojedyncza linia|1=Podwójna linia|2=Myślniki ('------------------------------------------')
Options.TytułyAKA=0|3|0=Nie pobieraj|1=Dla krajów z pola produkcja|2=Produkcja oraz Polska|3=Produkcja oraz Francja, Hiszpania, Niemcy, Polska, USA, Wielka Brytania, Włochy|4=Pobierz wszystkie
Options.Odcinki=7|0|0=Nie pobieraj|1=Pobierz: nr odcinka, tytuł|2=Pobierz: nr odcinka, tytuł, data|3=Pobierz: nr odcinka, tytuł, ocena|4=Pobierz: nr odcinka, tytuł, czas trwania|5=Pobierz: nr odcinka, tytuł, data, ocena|6=Pobierz: nr odcinka, tytuł, data, czas trwania|7=Pobierz: nr odcinka, tytuł, data, ocena i czas trwania|8=Pobierz: nr odcinka, tytuł, ocena, czas trwania
Parameters.IlePlakatow=50|50|Wprowadź ile mam pobrać plakatów (99999 - pobierz wszystkie)
Parameters.IleZdjec=50|50|Wprowadź ile mam pobrać zdjęć (99999 - pobierz wszystkie)
Parameters.KolorowanieWykonanych=|-1|Na jaki numer koloru mam oznaczyć wykonane pozycje (+1 lub -1 podnosi lub obniża numer tylko do 12 lub 0 potem zostawia.)
Parameters.NazwaPliku=||Schemat zmiany nazwy pliku wideo
Fields.Excluded=
Fields.Picture=1
ExtraFields.AddExtras=1
ExtraFields.DeleteExtras=1
ExtraFields.ModifyExtras=1
ExtraFields.Excluded=
ExtraFields.Picture=1
Static.Info3.0=3.0.1c
I staram się ich nie zmieniać nawet przy zmianie skryptu (chyba, że coś przeoczyłem i nie potrafię tego zauważyć). Plakaty są pobierane, fotosy aktorów również, fotosy z filmu niestety nie.
wrobelp

Post by wrobelp »

Filmweb znowu namieszał, skrypt 3.1.3g przestał pobierać "twórców" do seriali, tydzień temu działało jak ta lala, co ciekawe do filmów nadal pobiera prawidłowo
https://www.fotosik.pl/zdjecie/160dd38ba73fb622
Dekert

Post by Dekert »

Problem jest zwiazany z ze zmianą o której wspominał athe.
Zobacz czy ta wersja pobiera ci "twórców" do seriali. Uaktualnienie Filmweb (PL) 3.1.3h:
https://www.mediafire.com/file/6q080tf1aads04x

Sorry admas ale narazie nie mam czasu na fotosy.
Może ktoś inny rzuci na to okiem.
athe

Post by athe »

admas, a może spróbuj tymczasowo przenieść skrypt na pulpit i ponownie go wgrać do folderu skrypty. Pamiętam, że ktoś już pisał o takim rozwiązaniu, gdy skrypt mu "nie chodził". U mnie skrypt pobiera zdjęcia do filmu.
admas

Post by admas »

Nic to nie daje, testowałem przed chwilą dodatkowo na wersji portable na innym dysku. Prawdę powiedziawszy sprawdziłem chyba wszystkie ustawienia... Wiem tylko tyle, że pobierało, później nie, później znowu pobierało - ale czasem kwadratowe miniaturki (szczególnie w serialach) - później przestało pobierać, niedawno jeszcze pobierało, a teraz znowu nic.. ok na razie daję sobie spokój.
wrobelp

Post by wrobelp »

Dekert wrote: 2020-12-18 20:26:22 Problem jest zwiazany z ze zmianą o której wspominał athe.
Zobacz czy ta wersja pobiera ci "twórców" do seriali. Uaktualnienie Filmweb (PL) 3.1.3h:
https://www.mediafire.com/file/6q080tf1aads04x
Niestety dalej nie pobiera twórców.
Dekert

Post by Dekert »

Dobra, sprawdź tą wersje "Filmweb (PL) 3.1.3i" z kolejnymi poprawkami:
https://www.mediafire.com/file/ol0i7yzbj8kvo4i
wrobelp

Post by wrobelp »

Dekert wrote: 2020-12-20 11:21:11 Dobra, sprawdź tą wersje "Filmweb (PL) 3.1.3i" z kolejnymi poprawkami:
https://www.mediafire.com/file/ol0i7yzbj8kvo4i
Dzięki, teraz działa elegancko.
Dekert

Post by Dekert »

Admas, sprawdź czy nowa wersja u ciebie działa.
Zaktualizowane pobieranie zdjęć i plakatów. Zmieniłem nazwę opcji 'Okladki' na 'DodatkowePlakaty'.
Od teraz nazwa pliku skryptu .ifs zawiera tylko główną część numeru wersji (3.2). Dzięki temu przy drobnych aktualizacjach nie będzie potrzeby ponownego ustawiana opcji skryptu.

Filmweb (PL) 3.2.0: https://www.mediafire.com/file/ky4a8diezbouh8k
admas

Post by admas »

Dekert wrote: 2021-01-04 21:31:35 [...]Admas, sprawdź czy nowa wersja u ciebie działa.[...]
Dzięki za poprawki :grinking:

Pobieranie fotosów z filmu działa bez zarzutu, plakatów też, pozostałe funkcje również działają ok... oprócz pobierania zwiastunów.

Testowy film - https://www.filmweb.pl/film/B%C4%99kart ... 009-137747

1. Po wybraniu opcji "Zwiastuny" (1 lub 2) pobierane były zwiastuny z filmweb do pola - Tag: Zwiastuny, Nazwa: Zwiastuny i umieszczane przy większej ilości każdy w nowym wierszu - aktualnie nie są pobierane żadne zwiastuny z filmweb.
2. Po wybraniu opcji "TrailerZYouTube" (1 lub 2) pobierane były zwiastuny do pola - Tag: Trailer, Nazwa: Trailer YouTube - aktualnie nie są pobierane zwiastuny, ale jest to związane z tym tematem - http://forum.antp.be/phpbb3/viewtopic.p ... 6&start=20 (inni użytkownicy też mają problem, ale z oryginalnym skryptem do YT, który został zaimplementowany do naszego skryptu). Z tego co wiem, poprawki dla Anta zaproponowałeś, sam zresztą o tym wspomniał w temacie, do którego link podałem wcześniej.
3. Po wybraniu opcji "PobierzzIMDb" (wybierz opcje 1, 2) pobierany jest zwiastun z IMDb do pola Trailer YouTube - myślę, że powinien być pobierany do pola "Zwiastuny", jeśli nie pobiera z filmweb.
Dekert

Post by Dekert »

A widzisz, dzięki za szczegółowe info o zwiastunach, sie poprawi :beer:
admas

Post by admas »

Dekert wrote: 2021-01-06 21:55:04 A widzisz, dzięki za szczegółowe info o zwiastunach, sie poprawi :beer:
Jeszcze jedna kwestia.
Zauważyłem to wcześniej, ale jakoś wczoraj mi umknęło, że jest również problemik z nagrodami, więc dopisuję dzisiaj.

Testowy film - https://www.filmweb.pl/film/Bilardzista ... 472/awards

Występujące błędy podczas pobierania nagród zaobserwowałem przy pierwszej (chociaż czasem występują też w kolejnych nagrodach - przy tym filmie w BAFTA tak jest) i ostatniej pozycji nagród.

Pierwsza pozycja nagród - powinno być:

Oscar - Najlepsza scenografia - filmy czarno-białe Gene Callahan, Harry Horner
Oscar - Najlepsze zdjęcia - filmy czarno-białe Eugen Schüfftan

zostało pobrane:

Oscar - Najlepsza scenografia - filmy czarno-białe: Gene Callahan, Harry Horner
Oscar - Najlepsze zdjęcia - filmy czarno-białe: Gene Callahan, Harry Horner

Ostatnia pozycja nagród - powinno być:

NYFCC - Najlepszy reżyser Robert Rossen

zostało pobrane:

1961 wygrane (1) National Board of Review
NBR - Najlepszy aktor drugoplanowy: Jackie Gleason
1961 nominacje (1) National Board of Review
NBR - Najlepsze filmy roku
1961 wygrane (1) Stowarzyszenie Nowojorskich Krytyków Filmowych
NYFCC - Najlepszy reżyser: Robert Rossen
Dekert

Post by Dekert »

Niestety trailery z YouTuba wymagają zmian w programie AMC, a te Ant ma uwzglądnić w następnej wersji.
Poprawiłem "Zwiastuny" i "Nagrody". Link do Filmweb (PL) 3.2.1:
https://www.mediafire.com/file/o1w7540aogtjrug
admas

Post by admas »

Dzięki za szybkie poprawki :grinking:

Wkradł się jeszcze jeden błąd po bieżących poprawkach, bo wcześniej pobierało ten element poprawnie. Występuje tylko w serialach.
W serialach pobierane są dodatkowo do pola "Gatunek" dane z pola "Kraj" i wygląda to np. tak: Dramat, Wojenny, USA, Wielka Brytania lub Dramat, Thriller, Sci-Fi, Wielka Brytania.

Poza tym wszystko wydaje się być pobierane poprawnie.

Dzięki
Dekert

Post by Dekert »

To musiało tak działać już od jakiegoś czasu, ale nikt tego nie zgłaszał.
Spoko, dodałem poprawkę do części skryptu odpowiedzialnej za pobieranie gatunku w serialach.
Filmweb (PL) 3.2.2: https://www.mediafire.com/file/mk7xx70mm8narl3
admas

Post by admas »

Dekert wrote: 2021-01-12 13:38:48 To musiało tak działać już od jakiegoś czasu, ale nikt tego nie zgłaszał.
W połowie listopada, gdy aktualizowałem część zbioru seriali, na pewno działało jeszcze ok.

Dzięki za szybką aktualizację, działa poprawnie :grinking:
Speedo

Post by Speedo »

Witam,

próbuję się przesiąść z AMM na ten ciekawy program i porządny, aktualizowany skrypt do filmwebu, ale korzystając z najnowszej wersji 3.2.2 nie pobiera mi opisu filmu, obojętnie co ustawię w opcjach - 0,1,2 czy 4.

Coś się popsuło czy to ja jestem niedouczony?

Pozdrawiam
Speedo
Post Reply