[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%
 
Total votes: 42

athe
Posts: 170
Joined: 2013-06-01 20:26:24
Location: Poland

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by athe »

Możesz sam je utworzyć w programie AMC. Wchodzisz w Narzędzia->Zarządzanie polami. Domyślnie dla wartości 'Pole' wybrana jest opcja "Nowe pole', zostawiasz jak jest. Wpisujesz do pola Tag 'Trailer', do pola Nazwa wpisujesz 'Trailer', jako Typ wybierasz 'URL' Zatwierdzasz OK i masz już swoje pole. Po uruchomieniu skryptu będzie ono wypełnione adresem do trailera z YT, oczywiście jeżeli istnieje.
Infoposter
Posts: 4
Joined: 2020-06-06 13:11:45

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Infoposter »

Dzięki za pomoc @athe, szkoda że tego nigdzie nie pisze, a powinno jak jest taka możliwość.
admas
Posts: 90
Joined: 2006-07-23 06:54:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by admas »

Dekert wrote: 2020-07-11 20:20:59 -pobieranie tytułów dla odcinków seriali (opcja: Odcinki)
Niestety, ale przestało pobierać

Edit:
Doszedł jeszcze problem z aktorami; raz pobiera a innym razem nie (niezależnie od wybranej opcji), nie pobiera fotosów aktorów i twórców.
kazeciak
Posts: 44
Joined: 2012-10-23 05:17:49

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by kazeciak »

Niestety znowu nie pobiera reżyser, produkcja, scenariusz, muzyka, obsada aktorów.
robinse
Posts: 23
Joined: 2017-09-11 15:24:05

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by robinse »

Nie wyszukuje filmów :??:
athe
Posts: 170
Joined: 2013-06-01 20:26:24
Location: Poland

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by athe »

robinse wrote: 2020-08-12 16:33:41 Nie wyszukuje filmów :??:
Żeby to naprawić trzeba w

Code: Select all

procedure GetMovieTitles(Address: string);
zmienić dwie linijki

Code: Select all

MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"><h');
na

Code: Select all

MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"');
i

Code: Select all

MovieTitle := TextBetween(Line, 'class="filmPreview__title">', '</h');
na

Code: Select all

MovieTitle := TextBetween(Line, 'itemprop="name">', '</h');
to tak na szybko.Pozdrawiam
robinse
Posts: 23
Joined: 2017-09-11 15:24:05

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by robinse »

Działa dziękuję :clapping:
athe
Posts: 170
Joined: 2013-06-01 20:26:24
Location: Poland

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by athe »

Witam, jak kogoś interesuje pressbook i ma najnowszą wersję skryptu czyli Filmweb (PL) 3.1.2b, to poniżej w całości poprawiony kod do pobierania danych

Code: Select all

//Pressbook
function Pressbook(Page: TStringList): string;
var
	Line, Line1, Line2, Value: string;
	StartPos : Integer;
begin
	Value := '';
	Line := TextBetween(Page.Text, 'class="page__text filmPressbooksSection__list', 'data-group="g8');
	while Pos('class="filmPressbooksSection__item"', Line) > 0 do
	begin
		Line1 := TextBetween(Line, 'class="filmPressbooksSection__subtitle">', '</h3>');
		Line1 := FormatHTMLText(Line1);
		Value := Value + '> ' + Line1 + ' <' + #13#10;
		Line2 := TextBetween(Line, 'data-item-id="pressbook', 'class="filmPressbooksSection__adminButtons');
		Line := RemainingText;
		Line2 := TextBetween(Line2, '>', '</div><div');
		Line2 := FormatHTMLText(Line2);
    		Line2 := StringReplace(Line2, '?', '"');
		Value := Value + Line2;
		if Pos('class="filmPressbooksSection__subtitle">', Line) > 0 then
			Value := Value + #13#10 + SepPoziomy;
	end;
	Result := FullTrim(Value);
end;
Pozdrawiam
whisp
Posts: 37
Joined: 2013-02-23 21:48:06

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by whisp »

kazeciak wrote: 2020-08-06 22:08:19 Niestety znowu nie pobiera reżyser, produkcja, scenariusz, muzyka, obsada aktorów.
U mnie podobnie :/
wrobelp
Posts: 45
Joined: 2011-07-10 18:59:53

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by wrobelp »

athe wrote: 2020-08-13 07:54:24
robinse wrote: 2020-08-12 16:33:41 Nie wyszukuje filmów :??:
Żeby to naprawić trzeba w

Code: Select all

procedure GetMovieTitles(Address: string);
zmienić dwie linijki

Code: Select all

MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"><h');
na

Code: Select all

MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"');
i

Code: Select all

MovieTitle := TextBetween(Line, 'class="filmPreview__title">', '</h');
na

Code: Select all

MovieTitle := TextBetween(Line, 'itemprop="name">', '</h');
to tak na szybko.Pozdrawiam
Działa, ale i tak coś znowu zje.... na filmwebie, bo nie znajduje reżysera, obsady i podobnych danych
athe
Posts: 170
Joined: 2013-06-01 20:26:24
Location: Poland

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by athe »

Kurde z nimi na tym filmweb.
Trzeba w funkcji obsada

Code: Select all

function Obsada(Page: TStringList; Typ: string; Adres: string; Nazwa: string): string;
w części

Code: Select all

Result := '';
	Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '<h3 class="filmFullCastSection__header');
	if Length(Line) = 0 then
		Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '</section>');
		StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
		if Length(Line) > 0 then
		begin
			VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
			while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
			begin
zmienić linię

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
na

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
Powinno pomóc. Ja u siebie zamieniłem jeszcze linię

Code: Select all

while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
na

Code: Select all

while ((Pos('class="castRoleListElement__info', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
chociaż to generalnie niczego nie zmienia, przynajmniej teraz. Tym z Was, którzy będą mieli problem z samodzielnym wpisaniem tych poprawek, mam nadzieję, że Dekert poratuje wstawiając aktualizację skryptu.
Dekert odpisałem Ci na priv.
wrobelp
Posts: 45
Joined: 2011-07-10 18:59:53

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by wrobelp »

athe wrote: 2020-08-22 10:35:30 Kurde z nimi na tym filmweb.
Trzeba w funkcji obsada

Code: Select all

function Obsada(Page: TStringList; Typ: string; Adres: string; Nazwa: string): string;
w części

Code: Select all

Result := '';
	Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '<h3 class="filmFullCastSection__header');
	if Length(Line) = 0 then
		Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '</section>');
		StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
		if Length(Line) > 0 then
		begin
			VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
			while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
			begin
zmienić linię

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
na

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
Powinno pomóc. Ja u siebie zamieniłem jeszcze linię

Code: Select all

while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
na

Code: Select all

while ((Pos('class="castRoleListElement__info', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
chociaż to generalnie niczego nie zmienia, przynajmniej teraz. Tym z Was, którzy będą mieli problem z samodzielnym wpisaniem tych poprawek, mam nadzieję, że Dekert poratuje wstawiając aktualizację skryptu.
Dekert odpisałem Ci na priv.
Pobiera tylko po jednej osobie z obsady i twórców :(
athe
Posts: 170
Joined: 2013-06-01 20:26:24
Location: Poland

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by athe »

Na końcu funkcji obsada przed

Code: Select all

procedure PodstawoweDane(Address: string; Page: TStringList);
jest linia, którą też trzeba zmienić. Chodzi o tą część

Code: Select all

			StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
			Line := Copy(Line, StartPos, Length(Line));
			VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
			Aktorile := Aktorile - 1;
		end;
	end;
	Result := Copy(Result, 0, Length(Result) - Length(Sufix));
	Lista.Free;
	UniToPol(Result);
end;

procedure PodstawoweDane(Address: string; Page: TStringList);
linię

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
trzeba zmienić na

Code: Select all

VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
wrobelp
Posts: 45
Joined: 2011-07-10 18:59:53

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by wrobelp »

Teraz działa ok. :clapping:
Mietek
Posts: 11
Joined: 2020-02-06 11:02:14

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Mietek »

Pomimo podmiany linii nie pobiera mi obsady ani reżysera :hmh:
Dekert
Posts: 36
Joined: 2020-03-14 08:32:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Dekert »

Uaktualnienie skryptu... sporo się nazbierało, wersja Filmweb+(PL)+3.1.3c.
http://www.mediafire.com/file/hpt1nj3aywi6ncb
admas
Posts: 90
Joined: 2006-07-23 06:54:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by admas »

Dekert wrote: 2020-08-26 22:32:48 Uaktualnienie skryptu... sporo się nazbierało, wersja Filmweb+(PL)+3.1.3c.
http://www.mediafire.com/file/hpt1nj3aywi6ncb
Wszystko ok, ale pozostał jeden mankament, który zgłaszałem wcześniej; przestał pobierać odcinki dla seriali.
Dekert
Posts: 36
Joined: 2020-03-14 08:32:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Dekert »

Sprawdź czy masz włączone Odcinki w opcjach skryptu.
admas
Posts: 90
Joined: 2006-07-23 06:54:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by admas »

Dekert wrote: 2020-08-27 12:46:14 Sprawdź czy masz włączone Odcinki w opcjach skryptu.
Pole niestandardowe:
Tag: Odcinki
Nazwa: Odcinki
Typ: Text

Przykładowy serial:
Lost
https://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834

Opcja wyboru:
1 - nie pobiera
2 - nie pobiera
3 - nie pobiera
4 - nie pobiera
5 - nie pobiera
6 - nie pobiera
7 - nie pobiera
8 - nie pobiera
Dekert
Posts: 36
Joined: 2020-03-14 08:32:31

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Dekert »

No niewiem czemu ci to nie działa. U mnie skrypt pobrał odcinki:
https://pastebin.com/raw/t99zXq8n

Jaką masz wersje programu "Ant Movie Catalog"?
Post Reply