[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%

Total votes: 42

lucas7911

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by lucas7911 »

Ja również dołączę się do poprzedniego pytania, całkowity brak polskich znaków po aktualizacji skryptu do 3.4.0a każda próba zapisu pliku skryptu w innym kodowaniu niestety nie przynosi rezultatu
athe

Post by athe »

Zerknijcie do postów wyżej, w których pisał Maciu. Chyba nie ma problemu ze skryptem, bo u mnie z linków, które podaliście pobiera poprawnie z polskimi znakami. Zwróćcie uwagę czy macie program w wersji 4.2.2.1 nie 4.2.1.2 - tu może być przyczyna. Jeżeli chodzi o tzw. krótki opis - dorzucę go. Dołożę jeszcze jak chcecie aby pobierał twórców z imdb, jeżeli nie ma ich na filmweb (następna będzie obsada - prosił o to admas) . Bardzo często się zdarza, że filmweb nie ma nowości a na imdb są. Poza tym jest możliwość aktualizacji danych o filmie z poziomu flmweb.pl nawet gdy pierwszym razem pobierane były dane z imdb i opcja aktualizacji jest ustawiona na 2. Wówczas skrypt automatycznie ustawia się na opcję aktualizacji =0.To wszystko będziejest w skrypcie 3.0.5. Jeżeli napiszecie, że chcecie aby była opcja pobierania twórców z imdb, to będzie. W końcu doprowadzimy do tego aby za pomocą skryptu filmweb, pobierało brakujące dane również z imdb.Czekam na opinie. Pozdrawiam
lucas7911

Post by lucas7911 »

Pomogło usunięcie skryptu i pobranie go ponownie z Update
admas

Post by admas »

athe wrote: 2019-01-02 21:33:32 Dołożę jeszcze jak chcecie aby pobierał twórców z imdb, jeżeli nie ma ich na filmweb (następna będzie obsada - prosił o to admas) . Bardzo często się zdarza, że filmweb nie ma nowości a na imdb są. Poza tym jest możliwość aktualizacji danych o filmie z poziomu flmweb.pl nawet gdy pierwszym razem pobierane były dane z imdb i opcja aktualizacji jest ustawiona na 2. Wówczas skrypt automatycznie ustawia się na opcję aktualizacji =0.To wszystko będziejest w skrypcie 3.0.5. Jeżeli napiszecie, że chcecie aby była opcja pobierania twórców z imdb, to będzie. W końcu doprowadzimy do tego aby za pomocą skryptu filmweb, pobierało brakujące dane również z imdb.
Jestem za :grinking:
Myślałem jeszcze o czymś takim
Image
Image
Image

Pozdrawiam

P.S. Jak ktoś chce to mogę udostępnić przystosowany przeze mnie szablon HTMLDefaultTemplateExtras (część widoczna powyżej)
athe

Post by athe »

Witam, poprosiłem admina o wstawienie skryptu na serwer. Jest to wersja 3.0.5. Skrypt ma poprawioną opcję wyszukiwania filmów na IMDb. Pobiera także informacje o twórcach, gdy nie ma takich informacji na filmweb. Pobiera także tzw. krótki opis, a gdy nie ma, wyszukuje opisu na forum filmu. Mam nadzieję, że wkrótce się pojawi. Pozdrawiam
P.S. Plik jest już na serwerze
admas

Post by admas »

Przy ustawieniu pobierz z IMDb na 5 nie pobiera ról odgrywanych przez aktorów, zamiast tego jest actor, guest.

Image

Nie pobiera pola Zdjęcia (Cinematographer) i w serialach rankingu IMDb (Top Rated TV). Pozostałe opcję wydają się być ok.
athe

Post by athe »

Nie pobiera ról odgrywanych przez aktorów z filmweb? Z IMDB nie pobierze, na razie pobiera tylko twórców, nie aktorów. Jeżeli nie pobiera z filmweb, to podaj link do tego filmu. U mnie pracuje normalnie.
kazeciak

Post by kazeciak »

Chyba coś się posypało, bo wczoraj jeszcze na starym skrypcie działało normalnie. Dzisiaj od rana krzaki... Błędy w kodowaniu, nie pobiera reżysera, producenta, muzyki.... Z aktorami też cyrk, np:
Connie Nielsen", fen:"film", fId:"31249 - Nina Yorkin
Robin Williams", fen:"film", fId:"31249 - Seymour 'Sy' Parrish
Michael Vartan", fen:"film", fId:"31249 - Will Yorkin
Skrypt najnowszy, wersja programu 4.2.2 [Beta]
athe

Post by athe »

@kazeciak, podaj link do tego filmu z tymi błędami
kazeciak

Post by kazeciak »

Np. ten ... zresztą każdy już tak pobiera, na starym i nowym skrypcie :/

https://www.filmweb.pl/film/Tito+i+obcy ... eglialieni
athe

Post by athe »

Spróbuj usunąć i na nowo pobrać skrypt. Tylko poczekaj na aktualizację, bo nie pobiera odgrywanych ról. Poprawiłem również to o czym pisał admas i poproszę admina o wstawienie na serwer. Będzie to wersja 3.0.5a
kazeciak

Post by kazeciak »

Nie wiem co robię czy jest nie tak ale dalej mam cyrk. Używam AMC od wielu lat i nie miałem do tej pory problemów przy żadnej aktualizacji, a teraz od dwóch dni jest w kropce ... Help

Image
kazeciak

Post by kazeciak »

Bardzo dziwne .... Zawsze pobierałem film po wpisaniu adresu (linku) w pole pobierania i jeżeli pobieram po wpisaniu adresu filmu to pobiera z tymi dziwnymi błędami. Jeżeli pobieram ten sam film po tytule czyli jeżeli skrypt sam go wyszuka to jest ok. Cyrk ... czym jest to powodowane? :) .... No i już wiadomo:

Jeżeli adres filmu jest w formacie:

Code: Select all

https://www.filmweb.pl/film/Tito+i+obcy-2018-809388
to jest ok

A jeżeli ten sam film po wyszukaniu przez szukajkę FilmWebową będzie w formacie:

https://www.filmweb.pl/film/Tito+i+obcy-2018-809388?ref=ls_d_0_titoeglialieni
to sypnie nam błędami
athe

Post by athe »

kazeciak, jeżeli dasz radę sam zmienić linijkę w skrypcie, to zrób to:
w funkcji

function GetMaterialsFormat(Page : TStringList; Material : String;
oraz w fukcji

function GetMaterialsFormatCrews(Page : TStringList; Material : String;
musisz znaleźć linię

Actor := TextBetween(Line, 'pn:"', '",pl:');
i zamienić na tą:

Actor := TextBetween(Line, 'pn:"', '"');
Nie powinno już być problemów.
To jedno, drugi problem to pobieranie opisów. Linie w tej formie:

if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>'')))
nie wiem dlaczego nie działa, przynajmniej nie zawsze, dlatego zmieniłem ją na taką formę

if ((AUpdate <> 2) and (GetField(fieldDescription) ='')) then AnalyzeFilmDescriptionsPage(Address + '/descs');
i po tej operacji pracuje poprawnie. Trzeba linie

// Opis
	if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>''))) then AnalyzeFilmDescriptionsPage(Address + '/descs');

//krotki opis
	if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>''))) then AnalizeFilmShortDescriptionPage(Address);

//forum filmu
	if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>''))) then AnalizeFilmDiscussionPage(Address + '/discussion');
zmienić na

// Opis
	if ((AUpdate <> 2) and (GetField(fieldDescription) ='')) then AnalyzeFilmDescriptionsPage(Address + '/descs');

//krotki opis
	if GetField(fieldDescription) = '' then AnalizeFilmShortDescriptionPage(Address);

//forum filmu
	if GetField(fieldDescription) = '' then AnalizeFilmDiscussionPage(Address + '/discussion');
Jak znajdziecie jakieś błędy, piszcie, postaram się je poprawić.

Wprowadziłem te wszystkie poprawki i naprawiłem inne błędy. Gdy brak jest biografii aktora, skrypt pobiera ciekawostki o aktorze. Krótki opis jest zaimplementowany. Gdy brakuje opisu lub krótkiego opisu, skrypt przeszukuje forum filmu. Nawet przy włączonej opcji Aktualizacja=2 możliwe jest szukanie nowego tytułu (Aktualizacja=0). Skrypt sprawdza pole 'Strona WWW'. Jeżeli jest puste lub jest inny adres niż 'filmweb' (np. imdb), to przełącza na opcję Aktualizacji=0. Poprosiłem administratora o aktualizację skryptu. Jest to wersja 3.0.5b
Last edited by athe on 2019-02-02 19:36:22, edited 4 times in total.
athe

Post by athe »

Jest już na serwerze, miłego pobierania informacji...
siweq

Post by siweq »

Czy skrypt przestał pobierać ilość głosów z filmwebu czy to tylko u mnie coś nie działa?
admas

Post by admas »

Zgadza się nie pobiera od jakiegoś czasu, pogrzebałem trochę i u mnie pomogła taka zmiana:

// Ratting filmweb
	Rates := TextBetween(Page.Text, '"ratingValue"> ', '<');
	Rates := StringReplace(Rates, ',', '.');
	if ((Length(Rates) > 0) and (not ((AUpdate = 2) and (GetField(fieldRating)=Trim(Rates))))) then SetField(fieldRating, Trim(Rates));
      if CanSetCustomField('VotesFilmweb') then
	begin
	Value := TextBetween(Page.Text, 'communityRatingCountInfo:"', ' ocen');
	Value := StringREplace(Value, ' ', ',');
  if ((Length(Value) > 0) and (not ((AUpdate = 2) and (GetCustomField('VotesFilmweb')=Trim(Value))))) then SetCustomField('VotesFilmweb', Trim(Value));
	end;
Nie pobiera też odcinków dla seriali, a także zwiastunów, na razie szukam rozwiązania.
athe

Post by athe »

Witam, podajcie części skryptu, odpowiadające za pobieranie zwiastunów. W moim skrypcie pobiera zwiastuny, dlatego nie mogę stwierdzić gdzie jest błąd. Możliwe, że to przez sposób wyszukiwania filmu. Ktoś miał już z tym hece. Nie pobieram seriali proszę więc o szczegóły. Najlepiej linki do filmów, z których nie pobiera tych danych.
admas

Post by admas »

W serialach zmienił się układ na stronie, więc dlatego nie pobiera - każdy sezon jest teraz w rozwijanej tabeli. Przykładowy serial - https://www.filmweb.pl/serial/Billions- ... episodes/1

co do zwiastunów:

Procedure PobierzZwiastuny(Address : String);
var
	Line, Line2, Value : String;
  ZCount : Integer;
	Page : TStringList;
begin
	Page := TStringList.Create;
	Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
   if CanSetCustomField('Zwiastuny') then
   begin
	Line := TextBetween(Page.Text, 'filmSubpageContentWrapper">', 'class="filmSubpageMenu');
  Value :=  TextBetween(Line, '<span class="cap">(', ')</span>');
  if Value <> '' then
    begin
   case GetOption('Zwiastuny') of
			0:	ZCount := 0;
			1:	ZCount := 1;
			2:	ZCount := StrToInt(Trim(Value), 0);
	 end;
    Value := '';
		Line2 := TextBetween(Line, 'full-width"><a href="', '"');
        while (Pos('full-width"><a href="', Line) > 0) and (ZCount > 0) do
    begin
      Line:= RemainingText;
      Line2 := 'https://www.filmweb.pl' + Trim(Line2);
      if Value <> '' then
      Value := Value;
      Value := Value + Line2 + #13#10;
			ZCount := ZCount -1;
      Line2 := TextBetween(Line, 'full-width"><a href="', '"');
    end;
    HTMLDecode(Value);
   	 if (not ((AUpdate = 2) and (GetCustomField('Zwiastuny')=Trim(Value)))) then SetCustomField('Zwiastuny', Trim(Value));
    end;
end;
	Page.Free;
end;

if  Pos('zwiastuny<span> (', Page.Text) > 0 then PobierzZwiastuny(Address + '/video');

and (CustomFieldExists('VotesFilmweb')) and (CustomFieldExists('Zwiastuny')) and (CustomFieldExists('PressBook'))
athe

Post by athe »

Witam. Na szybko: żeby pobrało zwiastuny trzeba w miejsce linii

if  Pos('zwiastuny<span> (', Page.Text) > 0 then PobierzZwiastuny(Address + '/video');
wstawić tą

if  Pos('id="filmMenu-filmVideo"', Page.Text) > 0 then PobierzZwiastuny(Address + '/video');
Seriale wymagają większej poprawki i zajmie to chwilę czasu. Admas, napisz co pobierało jako sezon(tytuł, numer?), odcinek to był numer odcinka? Tytuł - domyślam się i data (polska czy światowa?). Generalnie, jakie informacje były pobierane dla seriali?
Post Reply