[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%

Total votes: 42

whisp

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by whisp »

Podmieniłem w skrypcie wszystkie adresy z http na https i niestety dalej mam błąd "IOHandler value is not valid" :/ Używam AMC w starej wersji 4.1.2, a skrypt to również któraś ze starych wersji z ręcznymi poprawkami wprowadzanymi przeze mnie zgodnie z wytycznymi z tego tematu. Ktoś ma pomysł, co jeszcze muszę zmienić, by to naprawić?
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Pobierz AMC w wersji 4.2.2.1 i zainstaluj. Pobierz najnowszą wersję skryptu FilmWeb, zaktualizowaną przez athe.

Code: Select all

AMC - https://forum.antp.be/phpbb3/viewtopic.php?f=6&t=6862
Skrypt FilmWeb (ver. 3.0.3 - 23.07.2018) - http://update.antp.be/amc/scripts/Filmweb%20(PL).ifs
athe

Post by athe »

Witajcie koledzy. Nie odzywałem się bo przez tydzień byłem na mazurach, odpocząć od pracy itd. Pomysł admas'a wydaje się być interesujący, jeżeli chodzi o oceny. Nie mam skryptu IMDb Top Awards i nie bardzo wiem, o które dokładnie informacje chodzi. Najlepiej na jakimś konkretnym filmie. Proszę admas, żebyś podesłał mi ten skrypt i wskazał, które konkretnie informacje potrzebujesz. Wtedy zobaczę co będę mógł zrobić. Myślę, że można te oceny albo wstawić do nowego customfields albo do istniejącego z opcją pobierania z filmweb lub IMDb. Proszę o sugestie. Jeśli chodzi o fanarty jestem ciekaw jakie jest zainteresowanie naszych forumowiczów. Sądzę, że to również jest do zrobienia. Ponieważ są teraz wakacje i jestem pewien, że na weekendy będę wyjeżdżał, nie nastąpi szybka adaptacja skryptu, ale na pewno spróbuję jak najszybciej. Pozdrawiam
domi

Post by domi »

Witam,

Dawno nie odświeżałem swojej bazy w AMC jak również skryptu, a widzę, że trochę się pozmieniało.

Mam szybkie pytanko, czy pobieranie zwiastuna ze strony filmwebu dalej działa? Czy może już się wykrzaczyło i dlatego jest zaimplementowane zaciąganie linku z YouTuba?

Z góry dzięki za info.
admas

Post by admas »

@ athe
Skrypty i info wysłałem na priv.
athe

Post by athe »

domi wrote: 2018-08-01 12:12:35 Witam,

Dawno nie odświeżałem swojej bazy w AMC jak również skryptu, a widzę, że trochę się pozmieniało.

Mam szybkie pytanko, czy pobieranie zwiastuna ze strony filmwebu dalej działa? Czy może już się wykrzaczyło i dlatego jest zaimplementowane zaciąganie linku z YouTuba?

Z góry dzięki za info.
Działa niezależnie. Do YouTube jest link, a zwiastuny trzeba kopiować linki.

Przekazałem paru osobom skrypt do pobierania ocen z imdb. Jeżeli testy wypadną poprawnie, to dołączę to do naszego skryptu. Później zajmę się pobieraniem aktorów zgodnie z sugestią admas.
luckycrown

Post by luckycrown »

Dlaczego najnowsza wersja skryptu nie działa. Nie pobiera żadnych danych tylko pojawia się okienko jak na screenie.
Image
athe

Post by athe »

Ten skrypt wymaga programu AMC w wersji minimmu 4.2.2.1. Faktycznie nie pobiera wszystkich danych jak zdjęcia, montaż etc. Reżysera pobiera. Trzeba to wszystko poprawić. Dam znać jak skrypt będzie gotowy.
Last edited by athe on 2018-09-03 19:03:42, edited 1 time in total.
luckycrown

Post by luckycrown »

athe wrote: 2018-09-03 18:36:46 Ten skrypt wymaga programu AMC w wersji minimmu 4.2.2.1. Faktycznie nie pobiera wszystkich danych jak zdjęcia, montaż etc. Reżysera pobiera. Zauważyłem, że nie pobiera zwiastunów. Trzeba to wszystko poprawić. Dam znać jak skrypt będzie gotowy.
Mam zainstalowaną wersję 4.2.2.1. i najnowszy skrypt i pojawia się od razu jedno okienko po kliknięciu URUCHOM. Dziwne bo wcześniej pojawiało się okienko z tytułem, okienko z wyborem opisów/recenzji, było widać jak coś pobiera, a teraz nie działa.
athe

Post by athe »

Może masz ustawione w opcjach Aktualizacja=2? Tak jak pisałem skrypt nie pobiera wszystkiego ale mogłem wybrać opis. Spróbuj edytować skrypt i zobacz czy masz polskie litery.
luckycrown

Post by luckycrown »

athe wrote: 2018-09-03 19:05:41 Może masz ustawione w opcjach Aktualizacja=2? Tak jak pisałem skrypt nie pobiera wszystkiego ale mogłem wybrać opis. Spróbuj edytować skrypt i zobacz czy masz polskie litery.
Aktualizacja=0 i edytowałem skrypt i tam są polskie znaki np. w opisie
athe

Post by athe »

Wygląda, że dobrze. Gdy pobieram swoim, pobiera wszystkoImageGdy pobieram oryginalnym efekt jest takiImage Muszę poszukać różnicy w skryptach. A możesz na priv przysłać ten swój skrypt? Zobaczę co tam jest ale jutro wieczorem. Mam jutro trochę pracy i muszę się dziś przygotować
luckycrown

Post by luckycrown »

Już wiem w czym problem. Zainstalowałem najnowszą wersję AMC 4.2.1.2 i nie zwróciłem uwagi, że to ma być 4.2.2 BETA, taka ze mnie gapa.

Czy tą wersję beta można śmiało instalować?

Testowałem na AMC 4.2.2 portable i skrypt działa, ale pobrałem go z http://update.antp.be/amc/scripts/ :) czy masz inną wersję?

Przepraszam za wprowadzenie zamieszania.
athe

Post by athe »

Wersja AMC 4.2.2 jest obowiązująca. Zrobię poprawki do skryptu filmweb dotyczące zwiastunów i innych błędów i wyślę do administratora.
siweq

Post by siweq »

czy ta wersja będzie już zawierać opcję pobrania ocen z imdb?
athe

Post by athe »

Jeżeli chcecie, to tak. Czasami na stronie filmweb zamiast zwiastunów są klipy wideo. Zrobiłem tak, żeby pobierało linki do nich gdy brak zwiastunów.
siweq

Post by siweq »

Ja bardzo, bo aktualnie mam dwie osobne bazy, imdb i fw. Kiedyś przerobiłem Twój skrypt tak że w jednym okienku ściągało ocenę z imdb, ale w pewnym momencie przestał działać. Nigdy tego się nie uczyłem więc nawet nie wiem jak mi się udało za pierwszym razem
athe

Post by athe »

Witam wszystkich. Przepraszam, że tyle czasu się nie odzywałem. Miałem naprawdę masę pracy a po niej brak sił i chęci na cokolwiek. Zgodnie z obietnicą najnowszy skrypt filmweb w wersji 3.0.4 pobiera oceny oraz adres strony z filmem z IMDb. Pobiera również plakat i język filmu z IMDb gdy brak go na filmweb. Trzeba utworzyć następujące pola (CustomField):

CustomField('VotesFilmweb'): Tag="VotesFilmweb", Nazwa="Filmweb", Rozszerzenie="głosów", Typ="String"
CustomField('TopFilmweb'): Tag="TopFilmweb", Nazwa="Top 500 Filmweb", Typ="Boolean", Wartość domyślna="False"
CustomField('PosFilmweb'): Tag="PosFilmweb", Nazwa="Ranking Filmweb:" Ext=" / 500", Typ="String"

CustomField('IMDbLINK'): Tag="IMDBLINK", Nazwa="Strona IMDB", Typ="Url"
CustomField('RatingIMDb'): Tag="RatingIMDb", Nazwa="Ocena IMDb", Typ="String"
CustomField('VotesIMDB'): Tag="VotesIMDB", Nazwa="IMDb", Rozszerzenie="głosów", Typ="String"
CustomField('TopIMDB'): Tag="TopIMDb", Nazwa="Top 250 IMDb", Typ="Boolean", Wartość domyślna="False"
CustomField('PosIMDB'): Tag="PosIMDB", Nazwa="Ranking IMDb", Rozszerzenie=" / 250", Typ="String"

Skrypt dostępny poprzez UPDATE SCRIPTS
P.S. Zauważyłem błąd, który powodował problemy przy opcjach aktualizacji 1 i 2. Jak dacie radę, żeby to samemu poprawić to trzeba dostawić linię

URL := UrlEncode(URL);
żeby znajdowała się między

1,2: Begin
			ClearFields;
			Ej := 0;
			while Ej < GetExtraCount do
			begin
				ExtrasS := GetExtraField(Ej, eURL);
				ExtrasS := StringReplace(ExtrasS, 'http:', 'https:');
				ExtrasS := Copy(ExtrasS, Pos('.pl/', ExtrasS), Length(ExtrasS));
				Extras.SetValue(ExtrasS, InttoStr(Ej));
				Ej := Ej + 1;
			end;
			MovieName := GetField(fieldOriginalTitle);
			if MovieName = '' then MovieName := GetField(fieldTranslatedTitle);
			win2utf(MovieName);
			if ((Length(URL) > 0) and (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldURL)=Trim(URL))))) then SetField(fieldURL, URL);
a

AnalyzeMoviePage(URL);
	SearchAddresses.Free;
		end;
	end;
	Extras.Free;
	if (not (GetParam('KolorowanieWykonanych') = '')) then
Powinno to wyglądać tak:

1,2: Begin
			ClearFields;
			Ej := 0;
			while Ej < GetExtraCount do
			begin
				ExtrasS := GetExtraField(Ej, eURL);
				ExtrasS := StringReplace(ExtrasS, 'http:', 'https:');
				ExtrasS := Copy(ExtrasS, Pos('.pl/', ExtrasS), Length(ExtrasS));
				Extras.SetValue(ExtrasS, InttoStr(Ej));
				Ej := Ej + 1;
			end;
			MovieName := GetField(fieldOriginalTitle);
			if MovieName = '' then MovieName := GetField(fieldTranslatedTitle);
			win2utf(MovieName);
			if ((Length(URL) > 0) and (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldURL)=Trim(URL))))) then SetField(fieldURL, URL);
			URL := UrlEncode(URL);
			AnalyzeMoviePage(URL);
			SearchAddresses.Free;
		end;
	end;
	Extras.Free;
	if (not (GetParam('KolorowanieWykonanych') = '')) then 
Jak ktoś sobie nie poradzi, proszę dać znać
siweq

Post by siweq »

1. Czasami występuje błąd jak na obrazku. Jest na to jakiś sposób? Image
2. Jeśli skrypt nie rozpoznaje filmu to w jaki sposób pobrać oceny/głosy z imdb? Wklejenie linku do strony imdb filmu nie pomaga.
athe

Post by athe »

Ten błąd występuje gdy nie znajdzie tytułu ze strony filmweb na stronie imdb. Trzeba niestety wprowadzać potrzebne informacje ręcznie. Zrobiłem poprawkę, w której wyświetla komunikat, jeżeli skrypt nie znajdzie identycznego tytułu i nie wywala błędu. Dajcie znać jak będą jeszcze jakieś błędy to poprawię i wyślę do admina.
Post Reply