Problemem jest strona kodowa skryptu; jest UTF-8 (bez BOM) a powinno być ANSI, wystarczy przekonwertować.
[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Witam. Znowu coś namotali bo skrypt nie pobiera Obsady Może ktoś to poprawić?
Dzięki
Dzięki
Zastanawiam się czy to nie kodowanie skryptu czegoś nie psuje...
Próbuje poprawić jakoś z automatu, ale cienko idzie, zostaje dłubanie ręczne.
EDIT:
Jednak poprawienie znaków nic nie pomogło...
Próbuje poprawić jakoś z automatu, ale cienko idzie, zostaje dłubanie ręczne.
EDIT:
Jednak poprawienie znaków nic nie pomogło...
Aby pobierało obsadę, trzeba zmienićnaLinia ta znajduje się tutaj i jest trzecia od dołu, to właśnie ją trzeba zmienić, bo jest niepoprawna
Code: Select all
Line := TextBetween(Page.Text, 'pageBox filmCastBox"><script type=' , '</script><table class="filmCast">');
Line := TextBetween(Page.Text, 'pageBox filmCastBox', 'table class="filmCast');
function GetMaterialsFormat(Page : TStringList; Material : String;
Format : String; Format2 : String):String;
var
Page2, AktorL : TStringList;
Line, Value, Actor, Role , Plink, Pactor, Purl, PComments, Cfile, Dir, PicErr : String;
i, j, k, Pbiog, EditD : Integer;
StatusP : Boolean;
begin
EditD := 0;
AktorL := TStringList.Create;
Cfile := fileCurrentCatalog;
Dir := Cfile + '_pics' + '\';
if (not DirectoryExists(Dir)) then CreateFolder(Dir);
Cfile := ExtractFileName(Cfile);
if FileExists(Dir+'Aktor.adx') then MoveFile(Dir+'Aktor.adx', Dir+'Biografie.adb');
if FileExists(Dir+'Biografie.adb') then AktorL.LoadFromFile(Dir+'Biografie.adb');
Line := TextBetween(Page.Text, 'pageBox filmCastBox"><script type=' , '</script><table class="filmCast">');
while ((Pos('={pn:"', Line) > 0) and (ACount > 0)) do
begin
Last edited by athe on 2018-07-19 18:54:01, edited 3 times in total.
Dzięki athe, jak zawsze niezawodna pomoc
Skrypt z poprawionym kodowaniem, jak i znakami oraz wprowadzonymi poprawkami, które do chwili obecnej zostały przez moich przedmówców udostępnione
EDIT
Wysłałem prośbę do Antoniego o umieszczenie pliku na serwerze aktualizacji.
www.mediafire.com/file/4fkyd338ta2482z/Filmweb+(PL).ifs
Wysłałem prośbę do Antoniego o umieszczenie pliku na serwerze aktualizacji.
Last edited by KRiSZK0 on 2018-07-19 19:56:06, edited 1 time in total.
Koledzy, na razie nie pobierajcie najnowszej wersji skryptu 3.0.2i z 19.07.2018. Dalej jest problem z kodowaniem polskich znaków mimo zapisania go w ANSI. Może zechce to ktoś poprawić?
Poprawiłem link do pliku. Z niezrozumiałego mi powodu, skrypt forum dodawał z automatu do klikanego linku adres strony forum i stąd błąd 404.
Zmieniłem kodowanie pliku na ANSI. Na podstawie poprzedniej wersji skryptu, poprawiłem znaki, które zostały utracone przez zapisanie w kodowaniu UTF-8. Dodałem te poprawki, które ostatnio były przez was tu udostępnione i mi ten skrypt działa poprawnie.
Antoni odpisał mi, że nie umieści pliku na serwerze aktualizacji, bo poczeka na wersję od osoby, która to ma w zwyczaju ją aktualizować.
Zmieniłem kodowanie pliku na ANSI. Na podstawie poprzedniej wersji skryptu, poprawiłem znaki, które zostały utracone przez zapisanie w kodowaniu UTF-8. Dodałem te poprawki, które ostatnio były przez was tu udostępnione i mi ten skrypt działa poprawnie.
Antoni odpisał mi, że nie umieści pliku na serwerze aktualizacji, bo poczeka na wersję od osoby, która to ma w zwyczaju ją aktualizować.
Chodziło mu o mnie. Jeżeli pozwolisz to prześlę mu skrypt z Twoją poprawkąKRiSZK0 wrote: ↑2018-07-19 20:03:41 Poprawiłem link do pliku. Z niezrozumiałego mi powodu, skrypt forum dodawał z automatu do klikanego linku adres strony forum i stąd błąd 404.
Oczywiście. Tylko może zmień numer wersji by się nie pogubić, bo wpisałem "i", tak jak ty
If there are UTF8 encoding problems, it may also be due to the "update scripts" script in AMC 4.2.2, cf my post here:
viewtopic.php?p=43750#p43750
I'm not 100% sure, since it should have caused much more problem since the release of the 4.2.2, so if people have problems it would be good also to check which version of "update scripts" they have: 5.0.2 or 5.0.3
About the script sent by KRiSZK0, actually I received a different "i" version from both of you, hence why I said I would rather use the version from athe since he was the usual one who was sending me updates for that script.
viewtopic.php?p=43750#p43750
I'm not 100% sure, since it should have caused much more problem since the release of the 4.2.2, so if people have problems it would be good also to check which version of "update scripts" they have: 5.0.2 or 5.0.3
About the script sent by KRiSZK0, actually I received a different "i" version from both of you, hence why I said I would rather use the version from athe since he was the usual one who was sending me updates for that script.
Mam problem
Zainstalowałem najnowszego Ant Movie Catalog
MovieCatalog.exe: wersja 4.2.1.2 (utworzona 2017-11-04 05:44:20)
AMCExchange.dll: wersja 1.9.0.1 (utworzona 2017-11-04 05:44:28)
AMCReport.exe: wersja 1.9.0.1 (utworzona 2017-11-04 05:44:36)
MediaInfo.dll: wersja 0.7.71 (utworzona 2014-11-09 21:47:00)
wersja skryptu 3.0.2i (17.07.2018)
jak go uruchomię to nie pokazuje się pole wyboru, następnie od razu wyskakuje pole wyników, bez żadnych danych
ktoś wie o co chodzi?
Zainstalowałem najnowszego Ant Movie Catalog
MovieCatalog.exe: wersja 4.2.1.2 (utworzona 2017-11-04 05:44:20)
AMCExchange.dll: wersja 1.9.0.1 (utworzona 2017-11-04 05:44:28)
AMCReport.exe: wersja 1.9.0.1 (utworzona 2017-11-04 05:44:36)
MediaInfo.dll: wersja 0.7.71 (utworzona 2014-11-09 21:47:00)
wersja skryptu 3.0.2i (17.07.2018)
jak go uruchomię to nie pokazuje się pole wyboru, następnie od razu wyskakuje pole wyników, bez żadnych danych
ktoś wie o co chodzi?
tu masz najnowszą wersję Ant Movie Catalog viewtopic.php?f=6&t=6862. Ma być wersja 4.2.2.1. Poza tym jest nadal problem z kodowaniem polskich liter. Jest to problem, o którym pisał antp w poście wyżej. Aby uniknąć "gubienia" polskich liter, Administrator proponuje pobrać ręcznie aktualizację skryptu w wersji 3.0.2k stąd: http://update.antp.be/amc/scripts/ i zastąpić stary skrypt nowym w folderze ze skryptami. Mam nadzieję, że niedługo problem ten zostanie naprawiony.
Wielkie dzięki athe, wszystko działa pięknie.
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy interesuje Was pole z linkiem do zwiastuna z YouTube? Jeżeli będą chętni, to wstawię to do naszego skryptu.
Aktualnie korzystam z GetEmbeddedTrailerFromYouTube.ifs, więc jakby była taka możliwość w filmweb, to ok, jestem za.
To jest właśnie ten skrypt dostosowany do naszego, polskiego skryptu. Generalnie nie trzeba by było dodatkowo uruchamiać GetEmbeddedTrailerFromYouTube, zrobiłby to filmweb.
Skrypt z tym dodatkiem jest do pobrania. Jest to wersja 3.0.3 (23.07.2018). Pamiętajcie, żeby pobrać ręcznie z tej strony:http://update.antp.be/amc/scripts/ i przenieść do folderu ze skryptami, inaczej utracicie polskie litery. Trzeba utworzyć dodatkowe pole (CustomField) Tag: Trailer, Nazwa: Trailer, Typ: URL
Skrypt z tym dodatkiem jest do pobrania. Jest to wersja 3.0.3 (23.07.2018). Pamiętajcie, żeby pobrać ręcznie z tej strony:http://update.antp.be/amc/scripts/ i przenieść do folderu ze skryptami, inaczej utracicie polskie litery. Trzeba utworzyć dodatkowe pole (CustomField) Tag: Trailer, Nazwa: Trailer, Typ: URL
Dzięki, działa poprawnie
@athe
W związku z tym, że implementację GetEmbeddedTrailerFromYouTube.ifs do filmweb zrobiłeś znakomicie, to pomyślałem o jeszcze jednej rzeczy.
Czasem zdarza się tak, że na filmwebie nie ma fotosów z filmu (do najnowszych/najstarszych produkcji) i trzeba sobie je znaleźć gdzieś w sieci samodzielnie. Osobiście wykorzystuję do tego skrypt TMdb Fanart.ifs - pobiera fanarty/fotosy z tego portalu, które można wykorzystać jako fotosy, ale także jako tło (fanart) w szablonie html. Skrypt jest krótki, bo służy tylko do pobierania fanartów - co prawda wykorzystuje API i potrzebny jest klucz (każdy użytkownik może zarejestrować się na TMDb i wygenerować osobisty klucz [mam taki] lub można wykorzystać klucz ze skryptu z eXtreme Movie Mamager [również go mam]). Na klipie poniżej widać o co mi chodzi
https://drive.google.com/open?id=1heNCo ... w-uzwC8uV5
Na klipie widać jeszcze jedną rzecz; filmweb wykorzystuję do pobierania polskich opisów, komentarzy, nagród, ciekawostek, aktorów... natomiast oceny, ranking Top 250 i ilość głosów oddanych na film pobieram z IMDb. Jestem bardziej przekonany do trendów światowych, niż do tych na filmwebie, gdyż często oceny nie są adekwatne do rangi filmu, zarówno w górę jak i w dół.
Warto zwrócić uwagę na dwie kwestie; Top 250 filmów i Top 250 seriali - korzystam z tego od dłuższego czasu i obejrzałem/przypomniałem sobie z tych list dużo wspaniałych filmów i seriali.
I spraw druga; kolejność aktorów na filmweb rozpoczyna się od gwiazd występujących w danym filmie/serialu - na IMDb decydująca jest ważność roli w filmach, a w serialach ilość kreacji w odcinkach - np. w WetsWorld Antony Hopkins jest na filmweb pierwszy, a na IMDb szósty, bo zagrał w 17 odcinkach a nie w dwudziestu. Tak więc często gwiazda grająca rolę drugo/trzecioplanową jest na pierwszym miejscu, chociaż nie powinna. Ale to jest drobnostka, można kolejność przestawić ręcznie. Chodzi mi natomiast o ilość głosujących i Top 250 - kiedyś korzystałem ze skryptu IMDb Top Awards.ifs, ale po tych wszystkich zmianach na IMDB jak również w samym programie, nie mogę zmusić skryptu do pobierania tych danych.
Tak więc jeśli uważasz, że te funkcje mogą być przydatne i miałbyś czas i chęć tym się zająć, to mogę udostępnić te obydwa skrypty. Jeśli nie, to ok, nic się nie stanie. To tylko takie moje propozycje.
W związku z tym, że implementację GetEmbeddedTrailerFromYouTube.ifs do filmweb zrobiłeś znakomicie, to pomyślałem o jeszcze jednej rzeczy.
Czasem zdarza się tak, że na filmwebie nie ma fotosów z filmu (do najnowszych/najstarszych produkcji) i trzeba sobie je znaleźć gdzieś w sieci samodzielnie. Osobiście wykorzystuję do tego skrypt TMdb Fanart.ifs - pobiera fanarty/fotosy z tego portalu, które można wykorzystać jako fotosy, ale także jako tło (fanart) w szablonie html. Skrypt jest krótki, bo służy tylko do pobierania fanartów - co prawda wykorzystuje API i potrzebny jest klucz (każdy użytkownik może zarejestrować się na TMDb i wygenerować osobisty klucz [mam taki] lub można wykorzystać klucz ze skryptu z eXtreme Movie Mamager [również go mam]). Na klipie poniżej widać o co mi chodzi
https://drive.google.com/open?id=1heNCo ... w-uzwC8uV5
Na klipie widać jeszcze jedną rzecz; filmweb wykorzystuję do pobierania polskich opisów, komentarzy, nagród, ciekawostek, aktorów... natomiast oceny, ranking Top 250 i ilość głosów oddanych na film pobieram z IMDb. Jestem bardziej przekonany do trendów światowych, niż do tych na filmwebie, gdyż często oceny nie są adekwatne do rangi filmu, zarówno w górę jak i w dół.
Warto zwrócić uwagę na dwie kwestie; Top 250 filmów i Top 250 seriali - korzystam z tego od dłuższego czasu i obejrzałem/przypomniałem sobie z tych list dużo wspaniałych filmów i seriali.
I spraw druga; kolejność aktorów na filmweb rozpoczyna się od gwiazd występujących w danym filmie/serialu - na IMDb decydująca jest ważność roli w filmach, a w serialach ilość kreacji w odcinkach - np. w WetsWorld Antony Hopkins jest na filmweb pierwszy, a na IMDb szósty, bo zagrał w 17 odcinkach a nie w dwudziestu. Tak więc często gwiazda grająca rolę drugo/trzecioplanową jest na pierwszym miejscu, chociaż nie powinna. Ale to jest drobnostka, można kolejność przestawić ręcznie. Chodzi mi natomiast o ilość głosujących i Top 250 - kiedyś korzystałem ze skryptu IMDb Top Awards.ifs, ale po tych wszystkich zmianach na IMDB jak również w samym programie, nie mogę zmusić skryptu do pobierania tych danych.
Tak więc jeśli uważasz, że te funkcje mogą być przydatne i miałbyś czas i chęć tym się zająć, to mogę udostępnić te obydwa skrypty. Jeśli nie, to ok, nic się nie stanie. To tylko takie moje propozycje.