[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
hmm w pierwszym poście jest działająca wersja no chyba że znów coś popsuli na stronie filmwebu.Yogi_18 wrote:@Ariell
Powitać mistrza
Masz jakieś prognozy kiedy będzie jakaś nowa działająca wersja?
Chciałem nadrobić zaległości, a tutaj nie pobiera najważniejszych czyli tytułów i opisów...
a na chwilę obecną właśnie testuję to:
System wykrywania duplikatów działa po numerze filmu więc jest bezbłędny. Tytuł i adres strony może się zmienić ale on i tak to wykryje.
Niestety opcja usunięcia takiej pozycji jest niewykonalna więc zostało tylko oznaczenie jako zdublowany.
No i najgorsza wiadomość by działał nowa wersja skryptu musi zanalizować wszystkie istniejące filmy by zapisać sobie o nich dane do pliku Filmy.adb. Może przy okazji już coś znaleźć.
W niedługiej przyszłości linki do zwiastunów i zdjęcia twórców filmu.
Działa!
Na domowym kompie bierze mi najwidoczniej jakiś inny skrypt (zakładam że przez to że mam kilka wersji programu zainstalowane :P)
Na służbowym działa to co potrzebuje! Jesteś genialny!
Znasz może sposób na to by mając układ aktorów po przecinku:
aktor 1, aktor 2, aktor 3, aktor 4....
móc pokazywać w "drzewku" po aktorach?
Zakładam że przez to że program jest 32-bit'owy to się wykrzacza....
Nie jest wstanie wygenerować całej listy i program się wiesza.
Na domowym kompie bierze mi najwidoczniej jakiś inny skrypt (zakładam że przez to że mam kilka wersji programu zainstalowane :P)
Na służbowym działa to co potrzebuje! Jesteś genialny!
Znasz może sposób na to by mając układ aktorów po przecinku:
Zakładam że przez to że program jest 32-bit'owy to się wykrzacza....
przecinek nie jest zaprogramowanym znakiem separacji w tym przypadku i nie można sortować danych poprzez przecinek.Yogi_18 wrote: Znasz może sposób na to by mając układ aktorów po przecinku:
Nie wiem czemu piszecie że program się wykrzacza. Owszem jak uruchomimy aktualizację ponad 400-500 filmów to sam silnik skryptu przekroczy 1,7GB danych śmieciowych których jakimś cudem nie czyści i się wywali. Ale w programie wrzuciłem 30 000 pozycji Avatar ze wszystkimi dodatkami i jeszcze nie dobiłem do 2GB pamięci by mi się wywalił.Yogi_18 wrote:Zakładam że przez to że program jest 32-bit'owy to się wykrzacza....
Mała rada jak przechowujecie obrazek filmu w pliku katalogu to przy 2000 pozycji można osiągnąć 2GB pamięci i program się wywali.
3000 pozycji zajmuje u mnie 97MB pamięci.
@Ariell
Chyba troszkę nie tak napisałem...
Chodzi mi o format, np obsadę, gatunek, kraj.
Jeśli zapiszemy w formacie: Karate / Kabaret / Komedia to tak mi wyświetli
w "drzewku":
jeśli jednak napiszę gatunek zakończony przecinkiem, np. Karate, Kabaret, Komedia i wtedy pogrupuje po gatunku to program pogrupuje po pojedynczych pozycjach:
Fajną opcją jest takie drzewko przy aktorach, jak pogrupuje po aktorach to rozwijając listę mam jego wszystkie posiadane filmy, niestety moja baza ma około 5 tyś pozycji i program tego już nie wyrabia. Nie przetwarza tego grupowania per aktor i się po prostu zawiesza.
To jest mój cel by to jakoś ogarnąć (może poprzez okrojenie danych), ale ciężko idzie...
Czekam aż dobije do 1 GB (mam 880 MB), na razie wygodniej przerzuca się miedzy laptopami 1 plik niż kilka tysięcy. Po przekroczeniu magicznego 1 GB, może przerobie sobie całą bazę na dodatkowe informacje (aktorów, dodatkowe plakaty, idt.). Na te chwilę potrzebuję tylko info o pozycji: tytuł, aktorzy, gatunek, opis... i to co zajmuje mi miejsce okładka. Trzymam to głównie po to by nie było potrzeby wbijania na filmweb i szukania, oraz mam moje dopiski - w tym celu zmieniłem nazwy niektórych tabel np. "gdzie szukać film" która półka lub Certifikacja zmieniona na "Serię" gdzie mogę przefiltrować po seriach które nie mają wspólnej nazwy np. James Bond.
@Ekipa!
Od rana pracuje sobie w na służbowym laptopie i zauważyłem coś ciekawego (może miał ktoś coś w ten sam problem?), podczas aktualizacji filmów na "C" oraz "G" na jeden raz około 150-200 filmów to wyłącza mi się komputer!
Zastanawiam się czy to jakieś zapełnienie pamięci czy błąd przy pobieraniu danych ze skryptu... Na filmach zaczynających się na A,B,D,E,F,H... problem nie wystąpił, aktualizuje dalej, a po pracy będę weryfikować czy to jakiś konkretny film nie wywala systemu
Chyba troszkę nie tak napisałem...
Chodzi mi o format, np obsadę, gatunek, kraj.
Jeśli zapiszemy w formacie: Karate / Kabaret / Komedia to tak mi wyświetli
w "drzewku":
jeśli jednak napiszę gatunek zakończony przecinkiem, np. Karate, Kabaret, Komedia i wtedy pogrupuje po gatunku to program pogrupuje po pojedynczych pozycjach:
Fajną opcją jest takie drzewko przy aktorach, jak pogrupuje po aktorach to rozwijając listę mam jego wszystkie posiadane filmy, niestety moja baza ma około 5 tyś pozycji i program tego już nie wyrabia. Nie przetwarza tego grupowania per aktor i się po prostu zawiesza.
To jest mój cel by to jakoś ogarnąć (może poprzez okrojenie danych), ale ciężko idzie...
Wiem o tymMała rada jak przechowujecie obrazek filmu w pliku katalogu to przy 2000 pozycji można osiągnąć 2GB pamięci i program się wywali.
3000 pozycji zajmuje u mnie 97MB pamięci.
Czekam aż dobije do 1 GB (mam 880 MB), na razie wygodniej przerzuca się miedzy laptopami 1 plik niż kilka tysięcy. Po przekroczeniu magicznego 1 GB, może przerobie sobie całą bazę na dodatkowe informacje (aktorów, dodatkowe plakaty, idt.). Na te chwilę potrzebuję tylko info o pozycji: tytuł, aktorzy, gatunek, opis... i to co zajmuje mi miejsce okładka. Trzymam to głównie po to by nie było potrzeby wbijania na filmweb i szukania, oraz mam moje dopiski - w tym celu zmieniłem nazwy niektórych tabel np. "gdzie szukać film" która półka lub Certifikacja zmieniona na "Serię" gdzie mogę przefiltrować po seriach które nie mają wspólnej nazwy np. James Bond.
@Ekipa!
Od rana pracuje sobie w na służbowym laptopie i zauważyłem coś ciekawego (może miał ktoś coś w ten sam problem?), podczas aktualizacji filmów na "C" oraz "G" na jeden raz około 150-200 filmów to wyłącza mi się komputer!
Zastanawiam się czy to jakieś zapełnienie pamięci czy błąd przy pobieraniu danych ze skryptu... Na filmach zaczynających się na A,B,D,E,F,H... problem nie wystąpił, aktualizuje dalej, a po pracy będę weryfikować czy to jakiś konkretny film nie wywala systemu
Kolego, w pierwszym poście masz do pobrania działający skrypthamper5 wrote:Ma może ktoś działający skrypt? nie odpalałem AMC od ubiegłego roku a skrypt który mam już nie pobiera okładek/plakatów.
To ci po prostu nie zadziała 1 film to około 10-50 aktorów przy 1000 daje powiedzmy 25000 pozycji które program musi przerzucić i posortować i po prostu odmawia posłuszeństwa. jak masz 5000 pozycji to około 125 000 aktorów czyli na i7 2.8 Ghz około 100 minut. to nie zawieszka programu tylko sortowanie. Program najpierw musi podzielić dane po przecinkach potem każdą pozycję sprawdzić czy już jest. jak nie to stworzyć grupę i do niej dodać film. a na koniec po każdym aktorze jeszcze wszystko posortować. Czyli od groma roboty dla procka.Yogi_18 wrote:
Czyli jesteś już bardzo blisko magicznej wielkości przy której leci spójność bazy. Zauważyłem że jest to około 1,1 - 1,3GBYogi_18 wrote: Czekam aż dobije do 1 GB (mam 880 MB)
A ja bym obstawił że laptop ci się przegrzewa i zabezpieczenie termiczne zaczyna działać. Są filmy które nieźle obciążają procesor. Na twoim miejscu sprawdził bym czy wentylator nie jest zabity syfem.Yogi_18 wrote: @Ekipa!
Robi robotęAriell wrote:Wersja 3.0.1c - beta w pierwszym poście
Co poprawiono
+ Troszkę optymalizacji z plikami.
+ Dodano analizator duplikatów (wymagany plik Filmy.adb).
+ Poprawiono tytuły (podwójny zapis na filmweb-ie Do tej pory obsługiwał tylko jeden sposób).
Ariell jesteś wielki
Jedno co zauważyłem, to dopisywanie do pliku Filmy.adb pozycji, nawet jeżeli skrypt zostanie przerwany.
Przykład: film Out of Love (2016) (brak na filmweb), skrypt zaciąga jako Zai shijie de zhongxin huhuan ai (2016) (w sumie nie wiem dlaczego) i jest automatycznie dopisany do pliku Film.adb.
Wiem, że to praktycznie przypadek 1 na 1000, ale akurat go wyłapałem wczoraj wieczorem podczas testów wersji c
Wiem. Skrypt zapisuje dane pomimo przerwania gdyż korzysta ze swojej bazy i nie widzi czy zapisałeś film czy go pominąłeś.domi wrote:Robi robotęAriell wrote:Wersja 3.0.1c - beta w pierwszym poście
Co poprawiono
+ Troszkę optymalizacji z plikami.
+ Dodano analizator duplikatów (wymagany plik Filmy.adb).
+ Poprawiono tytuły (podwójny zapis na filmweb-ie Do tej pory obsługiwał tylko jeden sposób).
Ariell jesteś wielki
Jedno co zauważyłem, to dopisywanie do pliku Filmy.adb pozycji, nawet jeżeli skrypt zostanie przerwany.
Przykład: film Out of Love (2016) (brak na filmweb), skrypt zaciąga jako Zai shijie de zhongxin huhuan ai (2016) (w sumie nie wiem dlaczego) i jest automatycznie dopisany do pliku Film.adb.
Wiem, że to praktycznie przypadek 1 na 1000, ale akurat go wyłapałem wczoraj wieczorem podczas testów wersji c
Filmu nie zapisałeś ale jak go zaktualizujesz poprawnie to dane się uzupełnią do poprawnych. To samo jak usuniesz film to jak dodasz nowy film z tym numerem zaktualizuje dane.
Są jeszcze 2 malutkie błędy w duplikatorze ale znikną w finalnej wersji.
Last edited by Ariell on 2017-03-02 09:19:14, edited 1 time in total.
To git, właśnie się obawiałem jak by to wyglądało w przyszłości przy aktualizacji. Dzięki za wyjaśnienieAriell wrote: Wiem. Skrypt zapisuje dane pomimo przerwania gdyż korzysta ze swojej bazy i nie widzi czy zapisałeś film czy go pominąłeś.
Filmu nie zapisałeś ale jak go zaktualizujesz poprawnie to dane się uzupełnią do poprawnych. To samo jak usuniesz film to jak dodasz nowy film z tym numerem zaktualizuje dane.
Jak masz aktualizacja 2 to jak masz opis to nowego nie pobiera. Inaczej ciągle wyświetlał by listę z opisami do wyboru (u tych co mają zaznaczony wybór opisu).domi wrote:Ariell czy skrypt nie powinien podmienić opisu, jeżeli się zmienił podczas aktualizacji? Nawet przy zupełnie nowym filmie po wpisaniu cokolwiek do opisu nie zmieni go na prawidłowy.
Jakiś kompromis musi być.
Ariel i ja się jeszcze spytam...
mam ustawione wyszukaj
Aktualizacja = 0 ponowne wyszukiwanie
Limit wyników = 1 pobierz 10 najbardziej zbliżonych
jak wrzucam jakikolwiek tytuł np. "Matrix" czy "Logan: Wolverine" to mi nic ni wyszukuje... Dopiero jak wrzucę cały link z filmweb to wyszukuje film..
będzie to wina moich ustawień czy coś w skrypcie?
Wszelkie podpowiedzi mile widziane
@ Ariell
Idzie wyłączyć opcje duplikaty?
Mam kilka duplikatów z różnych powodów, a nie chce potwierdzać dodatkowego okna co jakiś czas...
mam ustawione wyszukaj
jak wrzucam jakikolwiek tytuł np. "Matrix" czy "Logan: Wolverine" to mi nic ni wyszukuje... Dopiero jak wrzucę cały link z filmweb to wyszukuje film..
@ Ariell
Mam kilka duplikatów z różnych powodów, a nie chce potwierdzać dodatkowego okna co jakiś czas...
Hmm u mnie działa normalnie.Yogi_18 wrote:Ariel i ja się jeszcze spytam...
mam ustawione wyszukaj
To beta na razie jeszcze nie. W Stabilnej będzie.Yogi_18 wrote: @ Ariell
Gry-Online
Witajcie. Ja mam takie pytanie czy bedzie aktualizacja skryptu do Gry-Online?
Re: Gry-Online
Nie.ciemnyzlo wrote:Witajcie. Ja mam takie pytanie czy bedzie aktualizacja skryptu do Gry-Online?
Zajmujemy się tylko filmami i tylko z filmweb-u