[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Post Reply

Jak oceniasz skrypt

1
3
7%
2
1
2%
3
4
10%
4
5
12%
5
8
19%
Cudo :)
21
50%

Total votes: 42

Ariell

[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script

Post by Ariell »

Nowa odnowiona wersja skryptu.
Założyłem nowy temat bo w starym ciężko się było już odnaleźć.

Na chwilę obecną może posiadać jeszcze kilka błędów które są do usunięcia.

Troszkę narozrabialiście ale postaram się ponaprawiać co nie działa.
FilmWeb zmienił całkiem stronę więc skrypt w całości trzeba przebudować

Wywalam ze skryptu niepotrzebne rzeczy (linijki kodu nie funkcje), optymalizuję i skracam kod.

Powstanie wersja 3.1.0 na razie z dopiskiem alpha do testów dla osób o mocnych nerwach :)
W pierwszej kolejności do poprawy są:
Tytuł polski :) Tytuł oryginalny :) Rok produkcji :) Plakat :)
Obsada :) ograniczenie ilości :) Zdjęcia aktorów :) (korzysta z bazy MoveExtras w wersji dla filmwebu - nowy plik tymczasowy gdyż jest to obecnie integrowane z głównym skryptem). Nie pobiera obrazka jeśli jest on już w katalogu przetworzonym przez MoveExtras (importuje istniejący już obrazek.
biografie :angry:
Aktorzy gościnni :) Reżyser :) Producent :) Scenariusz :) Muzyka :) z zapędu Zdjęcia i pozostali twórcy :)
Kraj :) Gatunek :) Czas Trwania :) Ocena :) Ilość głosów :)
Opis :) Nowa funkcja pobierz wszystkie opisy oddzielone "------------------------------------------------------" bug na stronie filmweb wyświetla tylko 10 opisów[/color] :hihi:
Komentarz :) Pobiera pierwszą W planach pobranie wszystkich recenzji. odzielonych jak w opisach.
Studio, Dystrybutor, Boxoffice i budżet :)
Daty Premier :angry:
Ciekawostki :) Nagrody :)
Przerobić wyszukiwarkę. :hihi:
Wyszukiwarka IMDB :hihi:
Posters :) Zdjęcia :)

Legenda:
:) poprawione
:angry: trwają prace
:hihi: testy

Ponieważ nie kataloguję seriali pomocne będzie info od osób które na serialach mogą znaleźć jeszcze jakieś błędy.
Trochę czasu to zajmie ale skrypt znów będzie w 100% sprawny.

Nowa opcja która pojawi się w wersji 3.1.0:
Opcje z * zadziałają przy 2 uruchomieniu skryptu z opcją Aktualizacja 1 lub 2 i nie wykonają aktualizacji by nie spowalniać procesu.
- *Zmiana nazwy pliku według schematu - {poltyt} - {orgtyt} * {rok} _ {numer} wszystko można dowolnie zmieniać i przesuwać. :)
- *Jeli korzystacie z skryptu do porządkowania obrazków zostanie to zintegrowane w oryginalnym skrypcie :angry:

(dlaczego z drugim uruchomieniem? - W przypadku złego wyboru lub odnalezienia niewłaściwego filmu namieszało by to w waaszych plikach)

Udostępniam wam wersję rozwojową 3.1.0-12 z działającymi opcjami co powyżej (ale jeszcze bez nowych dodatków)
nie posiada ona co prawda jeszcze importu z imdb ale też to przepiszę.

11-02-2020
http://www.mediafire.com/folder/53lt76w3ahnw6/FilmWeb

Code: Select all

Wersja 12 
poprawione - aktorzy import obrazków - w trakcie aktualizacji nie pobiera już ponownie zdjęć.
poprawione - ciekawostki.
poprawione - nagrody.
poprawione - zdjęcia.
poprawione - plakaty.
Wersja 13
opisy - wybór opisu
zdjęcia i plakaty poprawki
komentarze - poprawki i wybór
wersja 14
odcinki pierwsza wersja jeszcze nie sprawdzone
daty premier
Potrzebne seriale z sezonami minimum 10 i bez sezonów.

Błędy:

Możliwy jest błąd out of memory. jeśli importujemy film jakiś jako pierwszy (zaraz po uruchomieniu programu) i mamy na nim zawsze błąd out of memory. podeślijcie linka do takiego filmu. Są tam naleciałości ze starych wersji filmwebu i trzeba po prostu w skrypcie je wykluczyć bo zapętlają program.

Nagłe zawieszenie skryptu też raportujemy tutaj

Możliwe że alpha zgubi ustawienia skryptu i trzeba je jeszcze raz poustawiać

Zastanawiam się czynie utworzyć nowego pliku z funkcją filmWebCodePage w której można by było poustawiać wszystkie obce znaki z którymi są duże problemy. Co o tym sądzicie? Athe pomógł byś w tej opcji?
Last edited by Ariell on 2020-02-21 15:47:53, edited 82 times in total.
domi

Post by domi »

- Uciekło Ci poprawienie sezonów w serialach, bo znów zaciąga co drugi.
Jeżeli ktoś chciałby sam sobie poprawić, to Ariell już pisał tutaj jak to zrobić.

- Sprawdzanie pół działa jednorazowo, nie można wymusić ponownego pytania o stworzenie pliku xml - nawet przy stworzeniu nowej bazy.
(wiem, że wystarczy wyedytować scripts.ini)

- Kolorowanie w przypadku seriali cały czas podnosi wartość, chyba ze względu na datę premiery światowej, która mimo, że jest pusta, zawsze jest zaznaczona jakoby zmieniła wartość
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:- Uciekło Ci poprawienie sezonów w serialach, bo znów zaciąga co drugi.
Masz rację nie zauważyłem bo nikt z moich znajomych nie sprawdzał seriali.
domi wrote:- Sprawdzanie pół działa jednorazowo, nie można wymusić ponownego pytania o stworzenie pliku xml - nawet przy stworzeniu nowej bazy.
Różne wersje programu różnie reagują na sprawdzanie - poprawiono
domi wrote:- Kolorowanie w przypadku seriali cały czas podnosi wartość, chyba ze względu na datę premiery światowej, która mimo, że jest pusta, zawsze jest zaznaczona jakoby zmieniła wartość
a tego u mnie nie ma.
domi

Post by domi »

Hej, dalej jest błąd podczas pobierania danych przy pozycji, która nie ma plakatu. Czy da radę coś z tym zrobić, ponieważ zatrzymuje kompletnie ściąganie danych przy aktualizowaniu większej ilości pozycji.
Ariell

Post by Ariell »

domi wrote:Hej, dalej jest błąd podczas pobierania danych przy pozycji, która nie ma plakatu. Czy da radę coś z tym zrobić, ponieważ zatrzymuje kompletnie ściąganie danych przy aktualizowaniu większej ilości pozycji.
Ten błąd jest tylko przy błędzie 404 na stronie, czyli zaginione media na filmwebie. Niestety z tym niewiele można zrobić. Jedynie napisać do supportu by naprawili to na stronie.

Ja po prostu oznaczyłem sobie filmy z tym błędem i aktualizuje je poza główną kolejką.
xmixerx
Post by xmixerx »

Ave Caesar!
Ariell Kawal dobraj roboty.
Do konkretow.
Jestem w trakcie rzezby skryptu, ktory przeksztalca nasza baze filmow w pliki nfo wykorzystywane przez kodi-ego.
Po zakokczeniu oczywiscie dodam bysmy mogil wszyscy z tego korzystac.
Znalazlem na forum plik kodi.ifs, ale jest dosc prosty i nie zawiera wszystkich informacji, ktore sa dla mnie (i jak sadze nie tylko) wazne.

Siedzialem troche nad Customfield i naumialem sie je wykorzystywac w skryptach (troche mi to zajelo).
Co potrzebuje od Ciebie (nie jestem programista, ale logicznie mysle) to dopisanie do twojego skryptu nowego Customfield pt. Trailer lub
informacji skad kodi pobiera te informacje (jest to sciezka bezposrednia do pliku).
Najlepiej by oczywiscie bylo dopisanie do twojego skrypty by pobieral te informacje.

Problem mam jeszcze z aktorami i gatunkiem (problem z gatunkiem rozwiazal sie sam. Pomimo iz gatunek ma np 3 czlony oddzielone / to kodi-m podpina sie pod 3 osobne gatunki)

PS. Jakie sa szanse na to by byl pobierany id danego filmu z http://www.imdb.com/ (potrzebne do fanartow)

update 13.08
Zrobilem dodatkowe pole customfield IMDB.
Zmodyfikowalem script IMDB tak by podstawial w customfield IMDB wartosc tt+numer filmu, ktory pobiera z URL filmu (strasznie na okretke, ale dziala).
Ariel, czy istnieje mozliwosc by twoj script pobieral informacje z 2 stron tzn filmweb tak jak do tej pory i 1 pole z IMDB?
Na ta chwile korzystam z 2 script-ow i jakos to daje rade.

Zauważyłem, ze jesli zmieni sie separator rezysera, scenarzysty, kraju, gatunku z , na / to w kodi-m widac 1 i 2 rezysera jako osobne wpisy.
Nie trzeba tego rozdzielac. Sprawdze czy z aktorami jest tak samo.
Warto by dodac taka opcje do scriptu (dla gatunku i kraju jest).
admas

Post by admas »

Na chwilę obecną nie pobiera tytułu polskiego (zarówno filmy jak i seriale) oraz czasu trwania.
Są również problemy z premierą światową i polską; np. film http://www.filmweb.pl/film/D%C5%BAwi%C4 ... 1965-31008 ma światową premierą 2 marca 1965 (o polskiej nic nie wiadomo), a skrypt wpisuje dane 10.02.2016 dla obydwu pozycji. Czasem (bardzo rzadko) zdarzy się pobranie prawidłowe.
athe

Post by athe »

Miałem problem, że przy wybraniu opcji 1(duży plakat) w opcjach skryptu, nie pobierał wogóle. Jeżeli wybrałem 2 (miniatura) to pobierał. Zmieniłem część skryptu na

// Plakat
	Line := TextBetween(Page.Text, 'class="filmPosterBox">', '</script>');
	case GetOption('Plakat') of
		1:	begin
				Szukane := TextBetween(Line, 'class="hide"', '</div>');
		if ((not (PictureExists)) or (GetOption('Aktualizacja')<2)) then GetPicture(Szukane);
				end;
		2:	begin
  			if ((not (PictureExists)) or (GetOption('Aktualizacja')<2)) then Szukane := TextBetween(Line, 'src="', '"');
		GetPicture(Szukane);
				end;
	end;
i po problemie. Pobiera przy opcji 1 i 2, pozdrawiam wszystkich. Poprawione do czasu zmiany na filmweb. Jeżeli Ariell się zgodzi, to może wprowadzić opcję 3, która pozwoli pobrać plakat mini gdy nie ma dużego, bez przełączania opcji w skrypcie. Ariell co Ty na to?
Last edited by athe on 2016-09-07 21:05:36, edited 3 times in total.
whisp

Post by whisp »

athe wrote:Miałem problem, że przy wybraniu opcji 1(duży plakat) w opcjach skryptu, nie pobierał wogóle. Jeżeli wybrałem 2 (miniatura) to pobierał. Zmieniłem część skryptu (...) i po problemie.
Wchodząc na forum miałem nadzieję znaleźć rozwiązanie problemu z plakatami, no i znalazłem. Dzięki!
Master_Rafael

Post by Master_Rafael »

Super skrypt, ale chyba coś się popsuło:
1. Nie pobiera mi w ogóle czasu trwania filmu.
2. Przy ponownym pobieraniu nie zastępuje mi obrazków aktorów ani zdjęć - dodaje je jako nowe z kolejnymi numerami.
3. Nie pobiera plakatów (dużych), co prawda po zastosowaniu poprawki od athe, zaczął pobierać ale na pewno nie są to największe plakaty, ani też małe.

Prosze o pomoc
domi

Post by domi »

U mnie za to pojawił się problem po wyborze ilości zdjęć jaką ma pobierać.
Wcześniej nie miałem nic podane i ciągnął wszystko, teraz po wybraniu np. 20 usuwa wcześniej pobrane i nowych już nie zasysa.

Mały update. Skrypt w ogóle nie pobiera zdjęć ;/

Jest szansa na naprawę?
Last edited by domi on 2016-09-13 17:54:35, edited 1 time in total.
Master_Rafael

Post by Master_Rafael »

nie pobiera również reżysera, scenarzysty, producenta i tworcy muzyki
athe

Post by athe »

Żeby pobierało Twórców trzeba zmienić ostatnią linijkę w poniższym kodzie (tu jest prawidłowa)

// pobieranie crevs
function GetMaterialsFormatCrews(Page : TStringList; Material : String;
  Format : String; Format2 : String):String;
var
	Line, Value, Actor, Role , Typ , STyp: String;
	Count : Integer;
begin
  Line := TextBetween(Page.Text, 'pageBox filmCastBox"><script type=' , 'type="submit" value="Zgłoś">');
  STyp := Material;
  while (Pos('pn:"', Line) > 0) do
  begin
    Line := Copy(Line, Pos('pn:"', Line), Length(Line));
    Actor := TextBetween(Line, 'pn:"', '",pl');
    Typ := TextBetween(Line, 'pr:"','"');
i będzie działać. Pobieranie zdjęć - poprawne linijki skryptu:

procedure GetFilmPhotos(Address : String; OrgTitle : String);
var
  Page : TStringList;
  Line, Plink, Title, oPlink, oeURL : String;
  i, j, k : Integer;
begin
	Page := TStringList.Create;
	Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
	Line := TextBetween(Page.Text, '<ul class="photosList film-gallery-parent">', '<script');
trzeba poprawić tą ostatnią, pozdrawiam
whisp

Post by whisp »

Dzięki, athe. A wiesz może, co trzeba zmienić w skrypcie, żeby pobierało czas trwania filmu?
athe

Post by athe »

A wiesz może, co trzeba zmienić w skrypcie, żeby pobierało czas trwania filmu?
Czy możesz podać stronę o jaki film chodzi? Chyba nie każdy ma podany czas trwania? Jeżeli to nie pomoże, daj znać

//Czas trwania
	if ((GetField(fieldLength) = '') or (GetField(fieldVideoFormat) = '')) or (GetOption('CzasTrwaniaFilmu') = 1) then
	begin
    //Value := TextBetween(Page.Text, 'recomm-list",duration:"', '"});var thisFilm');
		Value := TextBetween(Page.Text, 'duration:"', '",complete:true})');
		if (Length(Value) > 0) and (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldLength)=Value))) then SetField(fieldLength, Value);
	end;
pozdrawiam
gregorcio

Post by gregorcio »

proszę o nowy skrypt bo ostatnio wszystko się porypało.
whisp

Post by whisp »

athe wrote:Czy możesz podać stronę o jaki film chodzi? Chyba nie każdy ma podany czas trwania? Jeżeli to nie pomoże, daj znać
Pomogło, dziękuję. Przy wszystkich filmach przestało mi jakiś czas temu pobierać czas trwania. Ogólnie coś tam dłubią przy kodzie bo faktycznie sporo rzeczy się posypało ostatnimi czasy, zaczęło się od plakatów, przez reżysera, po czas trwania. Dzięki Wam u mnie już wszystko działa, bo innych rzeczy typu zdjęcia nie potrzebuję - ciągle lecę na starej, podstawowej wersji AMC ;)
gkspawelex

nie dodaje zdjęć

Post by gkspawelex »

Koledzy jak kolega wyżej prośba. Zapodajcie jeszcze raz skrypt, bo mi ciągle nie pobiera zdjęć a raczej plakatu/okładki:(
Ariell

Post by Ariell »

Postaram się wszystko naprawić ale dopiero w poniedziałek.
Walczę na chwilę obecną z dużym programem w CI.
athe

Re: nie dodaje zdjęć

Post by athe »

gregorcio wrote:proszę o nowy skrypt bo ostatnio wszystko się porypało.
gkspawelex wrote:Koledzy jak kolega wyżej prośba. Zapodajcie jeszcze raz skrypt, bo mi ciągle nie pobiera zdjęć a raczej plakatu/okładki:(
A zastosowaliście poprawki opisane wyżej? U mnie wszystko działa
Post Reply