POLAND site SCRIPTs
No wiesz cały skrypt przewaliłem od nowa kilka błędów które znalazłem w międzyczasie poprawiłem. Zreorganizowałem lub przepisałem od nowa wiele czasochłonnych operacji by je przyspieszyć. Obecnie optymalizuję Extras i dodaję export szablonu. A to wszystko w najgorszym czasie. Po prostu chwilowo nie mam czasu.gregorcio wrote:CZEKAMY I CZEKAMY I CO CISZA...
Stary skrypt poprawiałem lub dodawałem coś na szybko nie patrząc na błędy czas i inne rzeczy. Nowy ma być perełką
Może i da się zrobić (a co jak do tej pory nie dało się zrobić )domi wrote:Ariell jest szansa, żeby przy serialach też się ściagała data premiery?
Zazwyczaj jest to rok premiery tak naprawdę.
domi wrote:P.S. Masz już przewidywany termin wypuszczenia nowej wersji?
Około 19 maja planuję prezentację nowej poprawionej wersji.
Tak dodając te pola. link po kliknięciu na tak otwiera post z gdzie jest plik do zaimportowania, lub kasując te linijkihamper5 wrote:Witam.
W wersji skryptu 2.0.4.03G (22.02.2016) pokazuje mi się okno
"Skrypt wymaga dodatkowych pól opis na forum. Otworzyć stronę?".
Czy można to wyłączyć?
Code: Select all
if (not (CustomFieldExists('Scenografia'))) then
begin
if ShowConfirmation('Skrypt wymaga dodatkowych pól opis na forum. Otworzyć stronę?') then Launch('http://forum.antp.be/phpbb3/viewtopic.php?p=40529#40529', '');
end;
Już niedługo. Może jutro się pojawi zależy od tego jak szybko zostanie wstawiony na autoupdate.
Kilka osób które dostały ten skrypt do testów zgłosiło parę uwag więc je poprawiłem.
Żeby nie było większych błędów leci u mnie jeszcze aktualizacja 2000 pozycji z automatu.
Taka dziwna zależność na procesorach AMD 8x2.8 aktualizacja idzie niemal o 40% szybciej niż na moim i7BE 8x3.2.
To co poprawiono
-wywalono wszystko co było związane z szukaniem na google (google wymusza tryb https a program tego nie obsługuje) niepotrzebnie zabierało czas.
-poprawiono wiele funkcji by działały szybciej i lepiej.
-dodano export pliku xml z danymi CustomFields (jest też możliwość wyboru czy mają być odcinki czy nie - dla tych co nie zbierają seriali)
-uporządkowano dane w CustomFields teraz większość można listować jako oddzielne pozycje (na przykład ciekawostki, nagrody, odcinki i inne. Każdą "linijkę" można teraz pobrać osobno) - wymaga utowrzenia nowego pliku xml CustomFields z poziomu skryptu. Nowa opcja - Sprawdź pola.
-W fazie testowej jest kolorowanie zaktualizowanych pozycji.
-jak na spowiedzi reszty nie pamiętam
dodano opcję do MoveExtras teraz można zrobić katalogi w ten sposób
-*****_pics
|-A
| | - Akademia policyjna
|-B
| | - Brudny Harry
itd. itp.
Czyli jeszcze lepsza reorganizacja
Kilka osób które dostały ten skrypt do testów zgłosiło parę uwag więc je poprawiłem.
Żeby nie było większych błędów leci u mnie jeszcze aktualizacja 2000 pozycji z automatu.
Taka dziwna zależność na procesorach AMD 8x2.8 aktualizacja idzie niemal o 40% szybciej niż na moim i7BE 8x3.2.
To co poprawiono
-wywalono wszystko co było związane z szukaniem na google (google wymusza tryb https a program tego nie obsługuje) niepotrzebnie zabierało czas.
-poprawiono wiele funkcji by działały szybciej i lepiej.
-dodano export pliku xml z danymi CustomFields (jest też możliwość wyboru czy mają być odcinki czy nie - dla tych co nie zbierają seriali)
-uporządkowano dane w CustomFields teraz większość można listować jako oddzielne pozycje (na przykład ciekawostki, nagrody, odcinki i inne. Każdą "linijkę" można teraz pobrać osobno) - wymaga utowrzenia nowego pliku xml CustomFields z poziomu skryptu. Nowa opcja - Sprawdź pola.
-W fazie testowej jest kolorowanie zaktualizowanych pozycji.
-jak na spowiedzi reszty nie pamiętam
dodano opcję do MoveExtras teraz można zrobić katalogi w ten sposób
-*****_pics
|-A
| | - Akademia policyjna
|-B
| | - Brudny Harry
itd. itp.
Czyli jeszcze lepsza reorganizacja
Last edited by Ariell on 2016-05-23 12:31:26, edited 4 times in total.
hmmp2mfan wrote:Ariell daj znać na forum od eksportu skryptu... Jakie piwko pijasz?
to jak mam ochotę na piwo (ale tylko duńskie)
Rocznie schodzi mi jakieś 25 - 40 litrów.
Natomiast od święta pijam regionalne z dobrych małych browarów.
Na przykład tego:
A zazwyczaj nie pijam. Dużo jeżdżę i niestety trzeba się pilnować.
continued on viewtopic.php?p=41166#41166