athe wrote:No dobrze. A co by było jakby każdy polski użytkownik miał taki plik na swoim komputerze? Jest to możliwe? Odpadłby problem z serwerem. Możesz tali plik odpowiednio zabezpieczyć np przed edycją.
Exe-ca ciężko zmodyfikować jak nie znasz się na asemblerze Skrypt sam go sobie pobierze i będzie używał.
Last edited by Ariell on 2016-02-26 21:04:41, edited 1 time in total.
Widzę że dodane są odcinki w przypadku pobierania opisów seriali, ale działa to w ogóle? Pobrałem kilka i nic tam nie ma... może znów coś trzeba przestawić?
Ponieważ ja nie zajmuję się serialami to potrzeba dodać sobie dodatkowe pole customfields by odcinki działały.
Nie pobiera ci ich bo nie masz po prostu pola gdzie ma je zapisać.
Instrukcja :
Narzędzia > zarządzanie polami >
Tag - wpisz bez cudzysłowów "Odcinki" potem plusik po prawej stronie pola Tag
Nazwa pola "Odcinki" lub twoja nazwa pola.
Typ - "List"
Wartość wieloczłonowa - zaznacz
Separator - ","
Reszta pól pozostaje niezaznaczona lub pusta.
Jak to nie zadziała daj znać a zobaczę co się dzieje
W poniedziałek nowa wersja a w niej kilka poprawek:
= Ciekawostki i nagrody - pobiera zawsze.
= Poprawione daty premier.
= Nowa opcja - pobieraj długość filmu z Filmweb (Jak skrypt wam źle odczytuje długość filmu z pliku).
= Kilka poprawek kosmetycznych.
= Odcinki w końcu nie są długim tekstem ale listą. Można je punktować w widoku HTML.
Decyzja co do tytułów AKA.
Oskryptuję program Tidy do pomocy skryptowi w przetwarzaniu danych tak będzie najprościej.
Last edited by Ariell on 2016-02-21 21:57:57, edited 1 time in total.
Nad odcinkami popracuję w przyszłym tygodniu jak coś nie działa.
Na chwilę obecną mamy wersję G z tytułami aka.
W marcu będzie oficjalna wersja 2.0.5 i będzie to finalna wersja z wszystkimi poprawkami oraz kilkoma usprawnieniami (chodzi o przyspieszenie niektórych operacji).
Last edited by Ariell on 2016-02-23 22:04:38, edited 1 time in total.
Tak jak pisałem już kiedyś nie da się zrobić tytułow AKA dla widoku standardowego tam są kody NCR znaków (twoje krzaczki) natomiast jak wyświetlisz je w widoku html natychmiast pojawią się poprawne znaczki. Takie było założenie tytułów AKA i to zostało zrealizowane.
Ciekawostki działają - miałeś je po prostu wyłączone
Nie ma. Program nie obsługuje UTF8 dlatego wielu znaczków inaczej nie da się zakodować. W innym przypadku będą znaki zapytania. Tytuły AKA miały być tylko dla widoku HTML.
Po ostatnich aktualizacjach dosyć często wywala mi błąd "out of memory" - np gdy chce posortować po aktorach. Idzie zwiększyć limit pamięci?
Powinno wszystko działać skoro w kompie samego ramu mam jeszcze 4 GB...
ja mam 32 i nic to nie zmienia program jest 32bitowy więc nie użyje więcej niż około 1,5GB ramu. powyżej tego się wywala. Trzeba poprosić autora by zrobił wersję 64bit.
Aby zmniejszyć ilość używanego przez program ramu polecam wyrzucić okładki z pliku AMC i przenieść je do katalogu.
Narzędzia > zarządzanie obrazkami > zaznaczamy:
1. Kopiuj obrazek do folderu obrazków katalogu....
2. Uwzględniaj filmy - Wszystkie
3. Obrazki do dołączenia - Film.
Po tej operacji u mnie ilość używanego przez program ramu spada z 900 do zaledwie 140MB
Tak to wiem, ale jest jeden problem w tym sposobie, program nie jest zbytnio mobilny...
Mam kopie na przenośnym dysku i drugą na kompie, jeśli zrobię tak jak piszesz to chcąc przenieś plik w inne miejsce musiałbym kopiować kilka tysięcy plików... A mając wszystko w jedym, kopiuje tylko jeden.
Masz rację, bardziej to wina "bitów", zauważyłem że błąd wywala w trakcie aktualizowania dużej ilości filmów, a teraz wywala mi błąd jeśli chce posortować po aktorach - zakładam że wychodzi lista za długa by program to przemielił i wywala błąd.
No to mam dla ciebie złą wiadomość. Jak plik bazy osiągnie pewien rozmiar (o ile dobrze pamiętam około 1,7GB) to po zapisie takiej bazy jest ona bezużyteczna. Plik jest uszkodzony a program nie potrafi już tego odczytać. I zabawa w katalogowanie od nowa. Przechowywanie wszystkiego w jednym pliku ma minus bo program musi wczytać wszystkie obrazki do pamięci. W przeciwnym wypadku są one na dysku luzem i wczytywane są tylko jeśli potrzeba.
Ariell wrote:
W marcu będzie oficjalna wersja 2.0.5 i będzie to finalna wersja z wszystkimi poprawkami oraz kilkoma usprawnieniami (chodzi o przyspieszenie niektórych operacji).
Kiedy będzie można spodziewać się nowej wersji?
Zastanawiam się co w niej będzie i jak będzie działać
Pomyśle wtedy czy odpiąć plakaty i pododawać aktorów... a właśnie gdzie się sprawdza bibliografię aktorów? Niby w MoveExtra jest coś takiego, ale coś nie mogę tego skryptu ogarnąć
Yogi_18 wrote:
Kiedy będzie można spodziewać się nowej wersji?
Zastanawiam się co w niej będzie i jak będzie działać
2.0.5 nic nie dodaje po prostu to tylko optymalizacja całości pod kątem wydajności. Plus parę moich udogodnień. Pisanych dla mnie ale może się komuś przyda.