POLAND site SCRIPTs

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Ariell

Post by Ariell »

Życzę wszystkim wesołych świąt

Znajdź swój prezent pod choinką :hihi: lub wykonaj autoupdate :grinking:

Image
bunnyhoney

Post by bunnyhoney »

Piękna sprawa ;) Czy jest jakiś sposób na obsługę większej ilości filmów? tzn, doszło u mnie do 205 i ram się skończył :p
Ariell

Post by Ariell »

bunnyhoney wrote:Piękna sprawa ;) Czy jest jakiś sposób na obsługę większej ilości filmów? tzn, doszło u mnie do 205 i ram się skończył :p
Zapisz bazę, wyłącz i włącz ponownie program kolejne 200 zrobi ci jak nic.
athe

Post by athe »

Witam, u mnie wygląda to tak
Image
Skrypt pracuje pięknie, za co dziękuję. Dziękuję także za życzenia świąteczne i pozdrawiam
Ariell

Post by Ariell »

Czasami przy aktualizacji dublują się obrazki.
Testuję już permanentne rozwiązanie tego problemu.
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Ariell, nie mam chwilowo czasu by usiąść i w końcu przetestować twoją wtyczkę ale naprawdę jestem ci wdzięczny za czas i pracę jaką w nią wkładasz. Rozwijasz ją, czemu przyklaskuję :clapping:
Jeszcze raz, dziękuję i życzę spokojnego, zdrowego Nowego Roku :grinking:
Ariell

Post by Ariell »

Drobna poprawka odnośnie zdublowanych obrazków. Jeśli filmweb przeniesie lub usunie jakiś obrazek (zdjęcie lub plakat) skrypt usunie go i jeśli jest taka potrzeba ponownie pobierze. Inaczej nie obejdę zdublowanych obrazków.

Jutro udostępnię poprawkę.

Życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku.

Zmykam na podwójnego sylwestra 23:00 Litwa 24:00 Polska :)
Master_Rafael

Post by Master_Rafael »

Super robota, dziękuję za czas włożony za napisanie skryptu i ciągłe jego udoskonalanie.
Mam pytanie - czy jest możliwość dodania do skryptu ograniczenia pobierania zdjęć np. do 10, 20, 30 lub 40? Tak jak jest to zrobione z aktorami?
Ariell

Post by Ariell »

Master_Rafael wrote: Mam pytanie - czy jest możliwość dodania do skryptu ograniczenia pobierania zdjęć np. do 10, 20, 30 lub 40? Tak jak jest to zrobione z aktorami?
Pomyślę :hihi: :hihi: :hihi:

Ale bez przesady to wymaga od groma roboty. Trzeba zmodyfikować 4 linijki i dopisać 10 nowych. :grinking:
Last edited by Ariell on 2016-01-08 09:10:10, edited 3 times in total.
Ariell

Post by Ariell »

Kilka poprawek:

http://www88.zippyshare.com/v/vTqloxN1/file.html

Sami odkryjcie co się zmieniło.
Jakby to powiedzieć ale mamy chyba najlepszy skrypt w programie.
Tylko z tytułami AKA trzeba jeszcze powalczyć.
domi

Post by domi »

Hej, zwraca u mnie błąd podczas wykonywania skyptu w linii drugiej z poniższego kawałka kodu i analogicznie dla IleZdjec
Ile := StrtoInt(GetParam('IlePlakatow'),0);
if (Ile < 1) then Ile = 9999;
Zauważyłem, że wynika to z tego, że nie mam nic wpisane w parametry IlePlakatow i IleZdjec

Poza tym świetna robota, bez dwóch zdań mamy najlepszy skrypt :)
domi

Post by domi »

Jeszcze jeden problem się pojawia przy zupełnie nowych pozycjach, skrypt pokazuje okno z tytułem:

Image

po czym onko z wynikami wyszukiwania wygląda tak:

Image
Ariell

Post by Ariell »

Odnośnie wyszukiwaniaz to tak często bywa że nic nie znajduje dlatego możesz zamiast nazwy filmu podać link do strony na filmwebie (jakiś czas temu to cichaczem wprowadziłem) Wystarczy przeczytać "Podaj tytuł filmu lub adres filmu Filmweb"

A co do tych błędów w 2 linijce to niestety powinna wskoczyć wartość 50 ale ci co używali wcześniejszej wersji w konfiguracji nie mają nic i wtedy się wywala. Poprawię jak będzie czas.
domi

Post by domi »

Ariell wrote:Wystarczy przeczytać "Podaj tytuł filmu lub adres filmu Filmweb"
Wierz mi, że przeczytałem i wklejałem do każdej pozycji link z filmwebu, ale przy większej ilości to trochę irytujące, tym bardziej, że przetestowałem przed chwilą to na tytułach, z którymi kiedyś nie było problemu, a teraz kompletnie zero wyników, np:
  • Matrix
    Friends
    Game of Thrones
    Grey's Anatomy
    House M.D.
Ariell

Post by Ariell »

Sprawdziłem te tytuły u siebie i wszystko u mnie działa normalnie.

Sprawdź u siebie rok jak jest zły to nic nie wyszuka.
domi

Post by domi »

Ariell wrote:Sprawdziłem te tytuły u siebie i wszystko u mnie działa normalnie.

Sprawdź u siebie rok jak jest zły to nic nie wyszuka.
Rok nie miał nic tu do gadania, ponieważ pierwsze pozycje jakie wpisywałem były tylko i wyłącznie z tytułem i wszystko działało.

Wydaje się mi, że po prostu gdzieś się sam program "przydławił", bo z ciekawości zmieniłem kodowanie bazy danych we właściwościach i zadziałało.. nawet po powrocie do wcześniejszego kodowania dalej działa :)
athe

Post by athe »

Te tytułyAKA to masakra. Te wszystkie krzaczki to jakieś zdjęcia czy co? W kodzie źródłowym strony z tytułami AKA filmu, wydają się być znakami, jak wkopiujesz to do okna programu, to po odświeżeniu znikają i na powrót pojawiają się znaki zapytania. Może sam program tego nie obsługuje? Ariell wykonałeś świetną i gigantyczną pracę, dzięki
Ariell

Post by Ariell »

athe wrote:Te tytułyAKA to masakra. Te wszystkie krzaczki to jakieś zdjęcia czy co? W kodzie źródłowym strony z tytułami AKA filmu, wydają się być znakami, jak wkopiujesz to do okna programu, to po odświeżeniu znikają i na powrót pojawiają się znaki zapytania. Może sam program tego nie obsługuje? Ariell wykonałeś świetną i gigantyczną pracę, dzięki
problemem jest kodowanie bazy ale o dziwo udaje mi się niektóre znaczki odzyskać w widoku HTML ale wtedy w danych są zapisywane w zupełnie inny sposób.

tak to wygląda w danych programu:
Image

A tak w testowym widoku HTML
Image
Last edited by Ariell on 2016-01-13 03:28:38, edited 1 time in total.
goblin21

Post by goblin21 »

Jeśli nie chcę żadnych plakatów, skrypt wywala błąd.
http://i.imgur.com/xaH0UBB.jpg

I czemu nie mogę dodać obrazka w znacznikach [img]?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ariell

Post by Ariell »

goblin21 wrote:Jeśli nie chcę żadnych plakatów, skrypt wywala błąd.
Odznacz w opcjach że nie ma pobierać plakatów. W parametrach jest ile ich ma pobrać a nie czy ma je pobierać. Wprowadzenie 0 i tak pobierze wszystkie.
Last edited by Ariell on 2016-01-13 02:13:41, edited 1 time in total.
Locked