POLAND site SCRIPTs

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Locked
Ariell

Post by Ariell »

będzie będzie ale to niespodzianka. Pojawi się w najmniej spodziewanym czasie.
Myślę też nad przeniesieniem tego wszystkiego do xmm.

Athe przejrzyj nowe opcje skryptu są na końcu. Skrypt przechodząc przez aktorów sprawdzi zdjęcia i dodatkowo pobierze jeśli ustawisz ich biografię do komentarzy (o ile ktoś ją napisał).
Last edited by Ariell on 2015-09-29 22:27:05, edited 1 time in total.
admas

Post by admas »

Ariell wrote:będzie będzie ale to niespodzianka.
To czekam na tę niespodziankę :D
Ariell wrote:Myślę też nad przeniesieniem tego wszystkiego do xmm.
Pomysł godny realizacji. Mam licencję na ten program, ale od zawsze używam AMC. Gdyby był dobry skrypt do filmweb, to pewnie przeniósłbym bazę seriali do XMM, bo jest dobrze rozwiązana (a tego mi brakuje w AMC) ;)
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Czytam wasze poprzednie posty i widzę, że wprowadzisz ciekawe opcje do skryptu. Miła wiadomość.
Co do zdjęć aktorów, to nie będą one wspólne dla wszystkich pozycji lecz każde zdjęcie aktora będzie duplikowane dla każdej pozycji, w jakiej owy aktor wystąpi? :( Szkoda, że nie można stworzyć ogólnego spisu aktorów, do której odwoływać się będzie AMC.

Czekam niecierpliwie na aktualizację wtyczki :)
Ariell

Post by Ariell »

te które opisywaliśmy już są dostępne zaktualizuj skrypt przez wbudowany Autoupdate skryptów. Pozostałe które będą jeszcze to niespodzianka.
athe

Post by athe »

Ariell mam zaznaczoną opcję 2, pobierz zdjęcia aktorów z biografią, ale nie pobiera niczego, ani nazwiska aktora ani roli, jaką gra, nic. Pobiera samo zdjęcie. Wersja skryptu 2.0.4.03C, wersja programu 4.2.0.2. Nie mam pojęcia gdzie mam błąd. Mógłbyś coś podpowiedzieć? Tak się dzieje z każdym filmem, który aktualizuję. Na tym zrzucie dwie pierwsze pozycje uzupełniałem ręcznie. Pozostałe są takie, w jaki sposób pobrał je skrypt. Link do zrzutu:

Code: Select all

https://onedrive.live.com/redir?resid=5EA9F7ECFDAF9DF3!417&authkey=!ACwhC3JrbIDxT3E&v=3&ithint=photo%2cpng
Rozumiem, że te informacje pobiera z filmweb ze strony konkretnego aktora
Ariell

Post by Ariell »

A czy na liście aktorów masz ich wszystkich? Skrypt podstawowe dane pobiera ze strony filmu tylko biografia leci ze strony aktora. Jeśli do spisu aktorów w filmie są dodani prawidłowo to i tu powinni być tak samo dodani.

Linie 837-845 w notatniku odpowiadają za te dane.

Przedebuguj te linie u siebie

Code: Select all

SetExtraField(i, eCategory, 'Aktor');
        GetExtraPicture(i, Plink)
        Role := TextBetween(Line, 'rt:"', '",pr');
        SetExtraField(i, eTitle, Actor);
        SetExtraField(i, eURL, Purl);
        SetExtraField(i, eDescription, Role);
Sprawdź co zawierają zmienne Role Actor i Purl przed linijkami SetExtraField jeśli są tam nazwisko rola i adres do grafiki to jest ok i problem leży gdzieś indziej.
athe

Post by athe »

Zmienne są poprawne, zmieniają się w trakcie pobierania z internetu. Już w wynikach skryptu nie mam żadnych danych oprócz samego zdjęcia. Wszystkie pozostałe kolumny są puste. Gdzie powinienem szukać problemu? W nazewnictwie pól extra? Czy wersja programu 4.2.0.2 ma takie nazwy?

Przeinstalowałem program i wszystko działa jak należy. Jest tylko jedno ale, jeżeli są biografie to w komentarzach zamiast biografii wpisuje tekst: "http://www. filmweb. pl". Dziękuję za poświęcony czas i uwagę.
Ariell

Post by Ariell »

coś masz nie tak z kompem u mnie działa to wszystko ok sprawdź go jakimś dobrym antywirusem bo może coś się dopisuje do programu i wtedy wszystko pada.
Ariell

Post by Ariell »

Kolejna odsłona coraz bliżej a w niej kilka dodatkowych pól. Ale nie powiem jakich. I ogromna przebudowa skryptu.
athe

Post by athe »

Dziękuję za poświęcenie uwagi, Ariel. To nie wirus tylko ja wprowadziłem sobie uprzejmie błędy do skryptu poprzez swoją nieuwagę. Dziękuję również za wszystkie nowości, które wprowadziłeś do skryptu. Jak na moje potrzeby jest świetny, pobiera to, co jest potrzebne ale to wcale nie wyklucza nowości, które planujesz wprowadzić. Dzięki za Twój wkład w ten skrypt. Widać pasję w tym co robisz i utwierdza mnie w przekonaniu, że robisz to, bo lubisz. Wiem co to oznacza i trzymam przysłowiowe kciuki za powodzenie.
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Ariell wrote:Kolejna odsłona coraz bliżej a w niej kilka dodatkowych pól. Ale nie powiem jakich. I ogromna przebudowa skryptu.
:clapping: dobijasz moją cierpliwość tą tajemniczością :lol:
Dziękuję za Twoją pracę nad tą wtyczką, dzięki czemu nadal mamy możliwość z niej korzystać. :grinking: A jej rozwinięcie, rozbudowa tym bardziej cieszy!
Ariell

Post by Ariell »

Image Nie dobijam tylko zabijam.
Tajemniczość to podstawa jak wprowadzasz coś czego jeszcze nigdzie nie było. :hihi:

Poczekamy jeszcze na poprawkę do programu bo coś znalazłem i nowa wersja skryptu czegoś nie robi poprawnie.
athe

Post by athe »

poczekamy, ale to już chyba granice wytrzymałości. Jak to mówią 'lepiej dobij, nie każ czekać' :cry: ... Widać, że to naprawdę ogromna zmiana Image, pozdrawiam i trzymam kciuki :grinking:
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Ariell ... Image Jak mnie skręca z ciekawości co dodałeś do tej wtyczki Image
Powiedz mi, w jakim języku jest napisana ten skrypt? AMC ma jakieś wytyczne co do sposobu wyciągania danych z stron, np. specjalne funkcje AMC, którymi musisz się posłużyć; czy to jest zwyczajnie standardowa metoda w tym języku?
Ariell

Post by Ariell »

No dobra troszkę ujawnię ;) Bez kredek do kolorowania nie czytać :)

Po pierwsze poprawiłem aktualizację teraz przy ponownym aktualizowaniu filmu szuka tylko zmian. Jeśli nie było na przykład komentarza to doda go pozostałe pola pozostawi bez zmian.
Po drugie biografie aktorów są teraz przechowywane dodatkowo w pliku cashe skryptu i za drugim i kolejnym razem są wyciągane z cashu a nie ze strony (przyspiesza to nieźle pobieranie danych) dodatkowo jest też data urodzin i kilka innych informacji o aktorze.
Po trzecie skryptu nie udostępnię dopóki nie zostanie poprawiony błąd w jednej z funkcji która utrudnia korzystanie z konta. (A tutaj jest wiele zmian). Problem zgłoszony czeka na poprawkę. (nie wymaga aktualizacji programu)
Po czwarte i kolejne: tajemnica musi być. :hihi: :hihi: :hihi:

No to teraz dopiero będą spekulacje co tam będzie. Zasiałem jeszcze większą ciekawość :lol: :hihi: :lol:
KRiSZK0 wrote: Powiedz mi, w jakim języku jest napisana ten skrypt? AMC ma jakieś wytyczne co do sposobu wyciągania danych z stron, np. specjalne funkcje AMC, którymi musisz się posłużyć; czy to jest zwyczajnie standardowa metoda w tym języku?
To po prostu przerobiony pascal. Dodano kilka funkcji do wyciągania danych ale nadal jest nieźle ograniczony.
KRiSZK0

Post by KRiSZK0 »

Ariell wrote:To po prostu przerobiony pascal. Dodano kilka funkcji do wyciągania danych ale nadal jest nieźle ograniczony.
Dzięki za informację. :wink:
Ariell wrote:No dobra troszkę ujawnię ;) Bez kredek do kolorowania nie czytać :)
OK, ciekawość trochę połechtana. Powinno wystarczyć na jakiś czas :hihi: Zapowiada się fajna wtyczka. Raz jeszcze dziękuję za Twoją pracę jaką w nią wkładasz.

Powiedz mi Ariell, czy jest możliwość połączenia w jednym skrypcie odwołań do kilku stron filmowych, z których to wyciągane byłyby dodatkowe informacje do pozycji filmu, serialu?
athe

Post by athe »

Fajna sprawa, bo przy aktualizacji trzeba było pamiętać aby odznaczyć informacje, których nie chciałem nadpisywać. Ariell wykonałeś kosmiczną pracę :wow: i bardzo Ci za to dziękujemy, pozdrawiam
Ariell

Post by Ariell »

Kto narzeka na bałagan w katalogu z obrazkami?

Im więcej zdjęć tym program wolniej chodzi. Gdy obrazki są posortowane w podfolderach jest o wiele wiele szybciej.

Zrobiłem mały dodatkowy skrypcik do porządkowania plików w podkatalogach według "mojego" standardu:

file.amc_pics
├00001
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00002
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00003
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
.
.
.
i tak dalej
Wersja 1.0 Alpha Może zawierać małe błędy.
http://www74.zippyshare.com/v/bvqaxb8v/file.html

Aby w pełni zadziałało wybieramy filmy do posortowania obrazków i odznaczamy "Pokarz okno rezultatów".
athe

Post by athe »

Dżisis!!! Świetne :lol: :clapping: Dzięki Ariell!
Ariell

Post by Ariell »

Jak sądzicie udostępniać ten skrypcik do porządkowania dla wszystkich.
Locked