POLAND site SCRIPTs
będzie będzie ale to niespodzianka. Pojawi się w najmniej spodziewanym czasie.
Myślę też nad przeniesieniem tego wszystkiego do xmm.
Athe przejrzyj nowe opcje skryptu są na końcu. Skrypt przechodząc przez aktorów sprawdzi zdjęcia i dodatkowo pobierze jeśli ustawisz ich biografię do komentarzy (o ile ktoś ją napisał).
Myślę też nad przeniesieniem tego wszystkiego do xmm.
Athe przejrzyj nowe opcje skryptu są na końcu. Skrypt przechodząc przez aktorów sprawdzi zdjęcia i dodatkowo pobierze jeśli ustawisz ich biografię do komentarzy (o ile ktoś ją napisał).
Last edited by Ariell on 2015-09-29 22:27:05, edited 1 time in total.
To czekam na tę niespodziankęAriell wrote:będzie będzie ale to niespodzianka.
Pomysł godny realizacji. Mam licencję na ten program, ale od zawsze używam AMC. Gdyby był dobry skrypt do filmweb, to pewnie przeniósłbym bazę seriali do XMM, bo jest dobrze rozwiązana (a tego mi brakuje w AMC)Ariell wrote:Myślę też nad przeniesieniem tego wszystkiego do xmm.
Czytam wasze poprzednie posty i widzę, że wprowadzisz ciekawe opcje do skryptu. Miła wiadomość.
Co do zdjęć aktorów, to nie będą one wspólne dla wszystkich pozycji lecz każde zdjęcie aktora będzie duplikowane dla każdej pozycji, w jakiej owy aktor wystąpi? Szkoda, że nie można stworzyć ogólnego spisu aktorów, do której odwoływać się będzie AMC.
Czekam niecierpliwie na aktualizację wtyczki
Co do zdjęć aktorów, to nie będą one wspólne dla wszystkich pozycji lecz każde zdjęcie aktora będzie duplikowane dla każdej pozycji, w jakiej owy aktor wystąpi? Szkoda, że nie można stworzyć ogólnego spisu aktorów, do której odwoływać się będzie AMC.
Czekam niecierpliwie na aktualizację wtyczki
Ariell mam zaznaczoną opcję 2, pobierz zdjęcia aktorów z biografią, ale nie pobiera niczego, ani nazwiska aktora ani roli, jaką gra, nic. Pobiera samo zdjęcie. Wersja skryptu 2.0.4.03C, wersja programu 4.2.0.2. Nie mam pojęcia gdzie mam błąd. Mógłbyś coś podpowiedzieć? Tak się dzieje z każdym filmem, który aktualizuję. Na tym zrzucie dwie pierwsze pozycje uzupełniałem ręcznie. Pozostałe są takie, w jaki sposób pobrał je skrypt. Link do zrzutu: Rozumiem, że te informacje pobiera z filmweb ze strony konkretnego aktora
Code: Select all
https://onedrive.live.com/redir?resid=5EA9F7ECFDAF9DF3!417&authkey=!ACwhC3JrbIDxT3E&v=3&ithint=photo%2cpng
A czy na liście aktorów masz ich wszystkich? Skrypt podstawowe dane pobiera ze strony filmu tylko biografia leci ze strony aktora. Jeśli do spisu aktorów w filmie są dodani prawidłowo to i tu powinni być tak samo dodani.
Linie 837-845 w notatniku odpowiadają za te dane.
Przedebuguj te linie u siebie
Sprawdź co zawierają zmienne Role Actor i Purl przed linijkami SetExtraField jeśli są tam nazwisko rola i adres do grafiki to jest ok i problem leży gdzieś indziej.
Linie 837-845 w notatniku odpowiadają za te dane.
Przedebuguj te linie u siebie
Code: Select all
SetExtraField(i, eCategory, 'Aktor');
GetExtraPicture(i, Plink)
Role := TextBetween(Line, 'rt:"', '",pr');
SetExtraField(i, eTitle, Actor);
SetExtraField(i, eURL, Purl);
SetExtraField(i, eDescription, Role);
Zmienne są poprawne, zmieniają się w trakcie pobierania z internetu. Już w wynikach skryptu nie mam żadnych danych oprócz samego zdjęcia. Wszystkie pozostałe kolumny są puste. Gdzie powinienem szukać problemu? W nazewnictwie pól extra? Czy wersja programu 4.2.0.2 ma takie nazwy?
Przeinstalowałem program i wszystko działa jak należy. Jest tylko jedno ale, jeżeli są biografie to w komentarzach zamiast biografii wpisuje tekst: "http://www. filmweb. pl". Dziękuję za poświęcony czas i uwagę.
Przeinstalowałem program i wszystko działa jak należy. Jest tylko jedno ale, jeżeli są biografie to w komentarzach zamiast biografii wpisuje tekst: "http://www. filmweb. pl". Dziękuję za poświęcony czas i uwagę.
Dziękuję za poświęcenie uwagi, Ariel. To nie wirus tylko ja wprowadziłem sobie uprzejmie błędy do skryptu poprzez swoją nieuwagę. Dziękuję również za wszystkie nowości, które wprowadziłeś do skryptu. Jak na moje potrzeby jest świetny, pobiera to, co jest potrzebne ale to wcale nie wyklucza nowości, które planujesz wprowadzić. Dzięki za Twój wkład w ten skrypt. Widać pasję w tym co robisz i utwierdza mnie w przekonaniu, że robisz to, bo lubisz. Wiem co to oznacza i trzymam przysłowiowe kciuki za powodzenie.
dobijasz moją cierpliwość tą tajemniczościąAriell wrote:Kolejna odsłona coraz bliżej a w niej kilka dodatkowych pól. Ale nie powiem jakich. I ogromna przebudowa skryptu.
Dziękuję za Twoją pracę nad tą wtyczką, dzięki czemu nadal mamy możliwość z niej korzystać. A jej rozwinięcie, rozbudowa tym bardziej cieszy!
No dobra troszkę ujawnię Bez kredek do kolorowania nie czytać
Po pierwsze poprawiłem aktualizację teraz przy ponownym aktualizowaniu filmu szuka tylko zmian. Jeśli nie było na przykład komentarza to doda go pozostałe pola pozostawi bez zmian.
Po drugie biografie aktorów są teraz przechowywane dodatkowo w pliku cashe skryptu i za drugim i kolejnym razem są wyciągane z cashu a nie ze strony (przyspiesza to nieźle pobieranie danych) dodatkowo jest też data urodzin i kilka innych informacji o aktorze.
Po trzecie skryptu nie udostępnię dopóki nie zostanie poprawiony błąd w jednej z funkcji która utrudnia korzystanie z konta. (A tutaj jest wiele zmian). Problem zgłoszony czeka na poprawkę. (nie wymaga aktualizacji programu)
Po czwarte i kolejne: tajemnica musi być.
No to teraz dopiero będą spekulacje co tam będzie. Zasiałem jeszcze większą ciekawość
Po pierwsze poprawiłem aktualizację teraz przy ponownym aktualizowaniu filmu szuka tylko zmian. Jeśli nie było na przykład komentarza to doda go pozostałe pola pozostawi bez zmian.
Po drugie biografie aktorów są teraz przechowywane dodatkowo w pliku cashe skryptu i za drugim i kolejnym razem są wyciągane z cashu a nie ze strony (przyspiesza to nieźle pobieranie danych) dodatkowo jest też data urodzin i kilka innych informacji o aktorze.
Po trzecie skryptu nie udostępnię dopóki nie zostanie poprawiony błąd w jednej z funkcji która utrudnia korzystanie z konta. (A tutaj jest wiele zmian). Problem zgłoszony czeka na poprawkę. (nie wymaga aktualizacji programu)
Po czwarte i kolejne: tajemnica musi być.
No to teraz dopiero będą spekulacje co tam będzie. Zasiałem jeszcze większą ciekawość
To po prostu przerobiony pascal. Dodano kilka funkcji do wyciągania danych ale nadal jest nieźle ograniczony.KRiSZK0 wrote: Powiedz mi, w jakim języku jest napisana ten skrypt? AMC ma jakieś wytyczne co do sposobu wyciągania danych z stron, np. specjalne funkcje AMC, którymi musisz się posłużyć; czy to jest zwyczajnie standardowa metoda w tym języku?
Dzięki za informację.Ariell wrote:To po prostu przerobiony pascal. Dodano kilka funkcji do wyciągania danych ale nadal jest nieźle ograniczony.
OK, ciekawość trochę połechtana. Powinno wystarczyć na jakiś czas Zapowiada się fajna wtyczka. Raz jeszcze dziękuję za Twoją pracę jaką w nią wkładasz.Ariell wrote:No dobra troszkę ujawnię Bez kredek do kolorowania nie czytać
Powiedz mi Ariell, czy jest możliwość połączenia w jednym skrypcie odwołań do kilku stron filmowych, z których to wyciągane byłyby dodatkowe informacje do pozycji filmu, serialu?
Kto narzeka na bałagan w katalogu z obrazkami?
Im więcej zdjęć tym program wolniej chodzi. Gdy obrazki są posortowane w podfolderach jest o wiele wiele szybciej.
Zrobiłem mały dodatkowy skrypcik do porządkowania plików w podkatalogach według "mojego" standardu:
file.amc_pics
├00001
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00002
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00003
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
.
.
.
i tak dalej
Wersja 1.0 Alpha Może zawierać małe błędy.
http://www74.zippyshare.com/v/bvqaxb8v/file.html
Aby w pełni zadziałało wybieramy filmy do posortowania obrazków i odznaczamy "Pokarz okno rezultatów".
Im więcej zdjęć tym program wolniej chodzi. Gdy obrazki są posortowane w podfolderach jest o wiele wiele szybciej.
Zrobiłem mały dodatkowy skrypcik do porządkowania plików w podkatalogach według "mojego" standardu:
file.amc_pics
├00001
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00002
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
├00003
│├Aktorzy
│├Plakaty
│├Zdjęcia
.
.
.
i tak dalej
Wersja 1.0 Alpha Może zawierać małe błędy.
http://www74.zippyshare.com/v/bvqaxb8v/file.html
Aby w pełni zadziałało wybieramy filmy do posortowania obrazków i odznaczamy "Pokarz okno rezultatów".