POLAND site SCRIPTs
-
OK, sprawdzilem. Dziala - wina moich eksperymentow z batchami. Wszystko gra. Dziekuje za naprowadzenie na trop.Ariell wrote:dzisiaj aktualizowałem jakieś 30 pozycji i wszystko działa.
Sprawdź wersję programu i skryptu od dzisiaj jest na autoupdate.
Dziekuje takze za dostosowanie skryptu do tworow tfurcow FW (fejes-webu).
Poprawiłem komentarze.
Nadal nie działają ciekawostki
Proszę o zgłaszanie problemów.
Linki do filmów gdzie coś nie działa mile widziane.
Obecna wersja to: 2.0.4.01B
W wersji 01C będzie dodatek dla tych co chcą zaktualizować wszystkie filmy z posiadanego już w bazie adresu URL do filmu. Automatycznie pobierze wszystkie pola bez pytania o tytuł i inne rzeczy (zapyta najwyżej o komentarz i podsumowanie które i tak można wyłączyć w opcjach).
Nadal nie działają ciekawostki
Proszę o zgłaszanie problemów.
Linki do filmów gdzie coś nie działa mile widziane.
Obecna wersja to: 2.0.4.01B
W wersji 01C będzie dodatek dla tych co chcą zaktualizować wszystkie filmy z posiadanego już w bazie adresu URL do filmu. Automatycznie pobierze wszystkie pola bez pytania o tytuł i inne rzeczy (zapyta najwyżej o komentarz i podsumowanie które i tak można wyłączyć w opcjach).
Ariell wrote:W wersji 01C będzie dodatek dla tych co chcą zaktualizować wszystkie filmy z posiadanego już w bazie adresu URL do filmu. Automatycznie pobierze wszystkie pola bez pytania o tytuł i inne rzeczy (zapyta najwyżej o komentarz i podsumowanie które i tak można wyłączyć w opcjach).
Dziękuję bardzo za Twój czas jaki poświęcasz temu skryptowi.
No to za parę dni na auto update będzie wersja "C" Czyli:
- Dodana opcja Aktualizacja
- 0 - Wyszukuj ponownie - czyli tak jak było za każdym razem gdy chcemy coś zaktualizować szukamy od nowa w całej bazie filmłeb.
- 1 - Skorzystaj z zachowanego adresu - Czyli jak tylko w danej pozycji jest zapisany adres url do strony to skrypt pominie wyszukiwanie i od razu przejdzie do pobierania danych ze strony.
Jak zaktualizować całą bazę?
1. Odznaczamy opcję wyświetlaj podsumowanie.
2. Opcja komentarze ustawiamy pobierz pierwszy opcja Aktualizacja ustawiamy 1 skorzystaj z adresu.
3. Klikamy uruchom.
4. Idziemy do monopolowego po 2 piwa.
5. Potem na pocztę i jedno wysyłamy do autora:
6. Wracamy do domu i podziwiamy wyniki delektując się piwkiem
- Dodana opcja Aktualizacja
- 0 - Wyszukuj ponownie - czyli tak jak było za każdym razem gdy chcemy coś zaktualizować szukamy od nowa w całej bazie filmłeb.
- 1 - Skorzystaj z zachowanego adresu - Czyli jak tylko w danej pozycji jest zapisany adres url do strony to skrypt pominie wyszukiwanie i od razu przejdzie do pobierania danych ze strony.
Jak zaktualizować całą bazę?
1. Odznaczamy opcję wyświetlaj podsumowanie.
2. Opcja komentarze ustawiamy pobierz pierwszy opcja Aktualizacja ustawiamy 1 skorzystaj z adresu.
3. Klikamy uruchom.
4. Idziemy do monopolowego po 2 piwa.
5. Potem na pocztę i jedno wysyłamy do autora:
6. Wracamy do domu i podziwiamy wyniki delektując się piwkiem
Na przykładzie tego filmu: http://www.filmweb.pl/film/Caf%C3%A9+de ... 011-572637 : zarys fabuły to ten krótki opis pod tytułem, właściwe (dłuższe) opisy znajdują się z kolei pod zdjęciami. Skrypt pobiera tylko te dłuższe opisy, ale nie wszystkie filmy je posiadają. Tu na przykład: http://www.filmweb.pl/film/Time+Lapse-2014-693605 jest tylko zarys fabuły, którego skrypt nie widzi.
Fajnie byłoby, gdyby w razie braku dłuższego opisu skrypt pobierał ten zarys. Ewentualnie - żeby pobierał same zarysy (choć przy starszych tytułach sytuacja jest odwrotna - są opisy, nie ma zarysów).
Fajnie byłoby, gdyby w razie braku dłuższego opisu skrypt pobierał ten zarys. Ewentualnie - żeby pobierał same zarysy (choć przy starszych tytułach sytuacja jest odwrotna - są opisy, nie ma zarysów).
Cześć, najpierw muszę napisać, że skrypt jest super więc z góry dziękuję za to, że mam możliwość go używania.
Mam jednak chyba bardzo głupie pytanie :P Skąd ściągnąć najnowszą wersję?
Przeczytałem, że najnowsza wersja to 2.0.4.01B, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć....
Na stronie jedyne linki do skryptów filmowych jakie widzę to skrypty fdb.
edit. przy okazji pytanie. Czy jest możliwość z Ant Movie Catalog przejść do strony filmu na filmwebie? Jest taka możliwość podczas używania skryptu (przy dopasowywaniu filmu do pozycji na filmwebie) ale czy istnieje taka opcja w momencie gdy nie korzystamy ze skryptu?
Mam jednak chyba bardzo głupie pytanie :P Skąd ściągnąć najnowszą wersję?
Przeczytałem, że najnowsza wersja to 2.0.4.01B, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć....
Na stronie jedyne linki do skryptów filmowych jakie widzę to skrypty fdb.
edit. przy okazji pytanie. Czy jest możliwość z Ant Movie Catalog przejść do strony filmu na filmwebie? Jest taka możliwość podczas używania skryptu (przy dopasowywaniu filmu do pozycji na filmwebie) ale czy istnieje taka opcja w momencie gdy nie korzystamy ze skryptu?
witam, najnowszą wersję skryptu (wersja 2.0.4.01C, oczywiście autorstwa Ariell'a), ściągniesz klikając w głównym oknie programu Narzędzia > Skrypty. Otworzy się okno Skrypty, na samej górze masz pozycję [UPDATE SCIPTS], zaznaczasz, klikasz Uruchom i po wyświetleniu listy zaktualizowanych skryptów, szukaj pozycji filmweb.pl. Będzie ona znajdować się w Additional Scripts (musisz przewinąć listę na sam dół). Co do pytania drugiego - w głównym oknie programu klikasz zakładkę Film > Szukaj w internecie > [PL] Filmweb. Jeżeli pobierałeś już dane o filmie ze strony filmweb.pl to masz możliwość otwarcia linku do strony z filmem. Link znajdziesz po prawej stronie okienka Strona WWW., naciskając strzałkę.
pozdrawiam
pozdrawiam
dzięki, wiedziałem że coś ominąłem aczkolwiek udało mi się znaleźć tutaj: http://update.antp.be/amc/scripts/
PS. czy dałoby radę zrobić skrypt, który połączyłby się z naszym kontem na FW i pościągał wszystkie oceny?
PS2. czy istnieje możliwość, aby przy tytle jednego filmy były oceny z więcej niż jednego serwisu (imdb+fw) a informacje o filmie tylko z fw?
PS. czy dałoby radę zrobić skrypt, który połączyłby się z naszym kontem na FW i pościągał wszystkie oceny?
PS2. czy istnieje możliwość, aby przy tytle jednego filmy były oceny z więcej niż jednego serwisu (imdb+fw) a informacje o filmie tylko z fw?