POLAND site SCRIPTs

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Locked
whisp

Post by whisp »

@wojteos, dzięki wielkie za poprawiony skrypt!
wojteos

Post by wojteos »

nowy skrypt (poprawione literówki i inne drobiazgi) dostępny przez update-script
Galnospoke

Post by Galnospoke »

wojteos wrote:do Galnospoke - jeśli czas pozwoli
Dziekuje.
Astro

Request

Post by Astro »

Znowu filmweb pozmieniali.
WIELKA prośba o nowy skrypt.
Yakuza_PL

Post by Yakuza_PL »

no wlasnie..filmweb nzowu zmienil layout...

Bylby ktos tak mily i zmienil skrypt ?
lyroy

Post by lyroy »

ten filmweb to masakra. Też proszę o poprawkę skryptu
Yogi_18

Post by Yogi_18 »

Raz na miesiąc człowiek znajdzie czas by coś sobie skatalogować i zawsze jest ten sam problem... niekompletny lub skopany skrypt...
Ile można zmieniać? Szczerze mówiąc na filmweb ostatnio już nie wchodzę bo robi się totalnie nieprzejrzysty, za to AMC jeśli nie patrzeć na braki skryptowa jest niezmienne - o wiele szybciej coś się znajdzie przeczyta niż na stronie.

Dołączam się to próśb, jak ktoś się zna niech poprawi skrypcik :)
gregorcio

Post by gregorcio »

Proszę o nowy i działający SCRIPT do filmwebu
luckycrown

Post by luckycrown »

Również proszę o aktualizację skryptu dla FILMWEB

ten http://update.antp.be/amc/scripts/Filmweb%20(PL).ifs wywala błąd w linii 1023
athe

Post by athe »

witam, spróbujcie tego, dopóki ktoś mądry tego nie ogarnie Pobiera dane ale tylko z pierwszej strony filmu, nie wiem jak zrobić, zeby pobierał ze strony z aktorami i twórcami
https://drive.google.com/file/d/0B4Pkr- ... sp=sharing
Muszę dodać, że ten skrypt pracuje z wersją programu powyżej 4 i trzeba mieć w polach niestandardowych: zdjęcia(Cinematographer), montaż(Montage) itd. Pozdrawiam.
lyroy

Post by lyroy »

Nie rpóbowałem bo ten z którego teraz korzystam i o ktory wszyscy prosimy aby go naprawić własnie nie wczytuje obsady i twórców
Ariell

Post by Ariell »

Mi jak na razie udało się poprawić w pobieraniu:
- Tytuł oryginalny
- rok produkcji
- oceny
- długość filmu
- listę aktorów i ich ról

Nie poprawioną mam jeszcze całą ekipę produkcyjną

Link do nieco poprawionego skryptu:
http://www35.zippyshare.com/v/3xETUQpb/file.html
Last edited by Ariell on 2015-01-26 16:37:50, edited 5 times in total.
whisp

Post by whisp »

Udostępnisz? Pełnej ekipy produkcyjnej i tak nie potrzebuję, bo korzystam ze starszej wersji programu.
Yakuza_PL

Post by Yakuza_PL »

tylko teraz nie pobiera sie rezyser, muzyka i scenatriusz. ;-) - mimo ze poprzedni skrypt pobieral
Mozna to jeszcze poprawic?
kazeciak

Post by kazeciak »

Ja mam pytanko, czy z programu można jakoś wykluczyć pola Muzyka i Producent? Bo są mi niepotrzebne. Ver. 4.2.0.2

Co do skryptów, duży postęp, tylko szkoda, że w dwóch pobiera niekompletnie. Może niech ktoś zrobi z tym porządek :) Link do obu działających, kolegów athe (Filmweb_2_0_2b.pl_new) i Ariell (Filmweb (PL)

http://www24.zippyshare.com/v/45871062/file.html
athe

Post by athe »

w skrypcie, który proponuję, zapisuje tytuły, oceny, rok, reżysera, scenarzystę, muzykę, zdjęcia(pole niestandardowe), materiały do scenariusza(pole niestandardowe), opis oraz aktorów i ich role, ale tylko z pierwszej strony filmu na filmweb(brak pełnej obsady). Wersja programu 4.2. Interwencja kogoś, kto zna się na tym jest niezbędna, ponieważ jak chcę mieć pełną listę aktorów, to musze w samym skrypcie zmienić wartość Page.Text(obsada) na 'film//cast/actors' i wtedy pobiera wszystkich aktorów, pozdrawiam.
lyroy

Post by lyroy »

Ja mam pytanko, czy z programu można jakoś wykluczyć pola Muzyka i Producent? Bo są mi niepotrzebne. Ver. 4.2.0.2
Ale innym są potrzebne ;)
whisp

Post by whisp »

kazeciak wrote:Ja mam pytanko, czy z programu można jakoś wykluczyć pola Muzyka i Producent? Bo są mi niepotrzebne. Ver. 4.2.0.2
Te pola możesz sobie usunąć edytując szablon, którego używasz do wyświetlania informacji o filmie.

@athe, dzięki wielkie. Dla mnie ten skrypt jest wystarczający. Zauważyłem jeszcze dwa błędy. Po pierwsze nie pobiera oryginalnego tytułu, tylko dwa razy polski, rozwiązaniem jest podmiana linii:

Code: Select all

// Tytuł polski i oryginalny
TraTitle := TextBetween(Page.Text, 'property="v:itemreviewed">', '</a></h1>');
OrgTitle := TextBetween(Page.Text, '<h2 class="text-large caption">', '</h2>');
na

// Tytuł polski i oryginalny
TraTitle := TextBetween(Page.Text, 'property="v:itemreviewed">', '</a></h1>');
OrgTitle := TextBetween(Page.Text, '<h2 class="cap s-16 top-5">', '</h2>');
Druga sprawa to obsada: mimo wyboru układu "aktor1, aktor 2, aktor 3" i tak pobiera obsadę w formacie aktor1 jako rola1, aktor2 jako rola2 itd. Będę wdzięczny za wskazówkę jak to poprawić ;)
athe

Post by athe »

Dziękuję, błąd zauważyłem i poprawiłem. Nie jestem programistą, dlatego nie potrafię poradzić sobie z układem aktorów, pobieraniem całej listy aktorów i ról a także całej listy twórców, w tym skrypcie opcje aktorów nie działają. Mam nadzieję, że wojteos jak będzie miał wolny czas, zechce go poświęcić na naprawę skryptu. To jest link do poprawionego skryptu z poprawnym pobieraniem tytułów, https://drive.google.com/file/d/0B4Pkr- ... sp=sharing. @whisp można to zrobić, żeby pobierał samych aktorów bez postaci wyłączając drugi wiersz skryptu:

//Obsada
    Value := TextBetween(Page.Text, '>obsada', 'pr:"actors"}};</script>');
    //Value := StringReplace(Value, ',rt:"', '> jako ');
    Value := StringReplace(Value, '",pr:', ',<pr:');
    Value := StringReplace(Value, '",', '<');
    Value := StringReplace(Value, 'pn:"', '>');
    HTMLRemoveTags(Value);
    HTMLDecode(Value);
Aktorów będzie zapisywał w jednej linii, bez przerw i przecinków. Jak ktoś zechce może dodać pole niestandardowe "Distribution" i 'Studio', pobierze informacje, pozdrawiam
Yakuza_PL

Post by Yakuza_PL »

wielke brawa i podziekowania dla osob, ktore podjely sie poprawy skryptu - mimo ze nie sa programistami !!!

Jeszcze tylko jedna prosba - nie pobiera sie czas trwania filmu, mozna prosic o poprawe?
Locked