athe wrote:witam, almas, jestem ciekaw jak udało ci się utworzyć pola niestandardowe w głównym oknie programu. Chodzi o pole "Scenariusz" i "Muzyka". Nie da się tego po prostu przesunąć.
Na to pytanie masz odpowiedź w poprzednim poście.
athe wrote:Poza tym mam jeszcze jedno pytanie, czy może wiesz jak utworzyć kontrolkę "Idź do pliku". Chodzi mi o to, żeby po zaznaczeniu filmu i edycji jego danych, miałbym możliwość przejścia do folderu z tym konkretnym filmem.
Jak widać, już jest coś takiego w wersji 4.2.0. Możesz użyć z listy rozwijanej funkcji "Otwórz folder" lub "Przeglądaj"
Czy tylko u mnie pobieranie danych z Filmweb tak się ślimaczy, dodanie 40 nowych filmów zajęło mi 2 godziny, korzystam z ostatnio wydanego skryptu i na ekranie przez dłuższy czas wyświetla mi "Chunk Started" albo "Connected"
No właśnie do tej pory oglądałem 20-30 filmów i potem sobie katalogowałem wszystko a teraz to muszę po 1-2 dodawać żeby czasu nie tracić.
A może da się zmotywować kogoś by zajął się skryptem
There was a recent update of the filmweb.pl script that I received by e-mail and that I put on the server, have you tried to update it from there? (using "update scripts")
Przeczytaj dwa wcześniejsze wpisy, działający skrypt jest dostępny z poziomu programu. Kliknij Narzędzia -> Skrypty -> [ Update Scripts ] -> wybierz Filmweb z listy i będzie działać
Można prosić o poprawkę lub wrzucenie gdzieś działającego skryptu? Ten w [ UPDATE ] nie wyszukuje filmów (np. Carrie czy Evil Dead, jest 0 wyników). Dzięki z góry.
Może ktoś mi powiedzieć czy tylko u mnie skrypt padł dzisiaj czy to u wszystkich?
Znów były jakieś zmiany na filmwebie? Wczoraj działało OK, dzisiaj znów lipa