POLAND site SCRIPTs

If you made a script you can offer it to the others here, or ask help to improve it. You can also report here bugs & problems with existing scripts.
Locked
Jarek20

Post by Jarek20 »

potwierdzam u mnie to samo próbowałem wielu skryptów i nic żadnego efektu
whisp

Post by whisp »

Filmweb zmienił kilka dni tego stronę osób, prawdopodobnie namieszali przy okazji w kodzie strony filmu. Dlatego skrypt nie działa. Trzeba czekać aż ktoś łebski zrobi aktualizację.
goblin21

Post by goblin21 »

Skrypt z fdb.pl cały czas działa. Polecam z niego korzystać :)
viewtopic.php?p=35257&highlight=#35257
Galnospoke

Post by Galnospoke »

fdb.pl to bieda z nedza.
Galnospoke

Post by Galnospoke »

Powiedzmy, ze przerobilem skrypt. Powiedzmy, ze dziala.

Wysypuje sie, gdy film nie ma jakiegos opisu, ale wystarczy kontynuowac przerabianie skryptu aby wszystko bylo OK. Niestety, pomimo usilnych checi nie mam pojecia co mial na mysli kolega jlatk z 2009 roku.

Na marginesie - ten skrypt to jeden bu#@el, mimo zaangazowania nie bylem w stanie sie polapac, np. niektore rzeczy sa wprowadzone "z palca", na sztywno. Wszystko porozrzucane, istny groch z kapusta. Masakra, a ja pewnie jeszcze dolozylem swoje bugi.

http://Galnospoke.opendrive.com/files/6 ... +Alpha.ifs

Nie obiecuje, ze zadziala, po prostu skonczyla mi sie cierpliwosc.
Last edited by Galnospoke on 2013-04-01 22:29:28, edited 1 time in total.
whisp

Post by whisp »

Dzięki Galnospoke, sprawdziłem pobieżnie i pobiera wszystko, co mi potrzebne :)
Dizney

Post by Dizney »

Poprawile skrypt - wyszukiwanie filmow i odczytywanie komentarzy. Skrypt do pobrania z http://sdrv.ms/VxjO9u
Galnospoke

Post by Galnospoke »

Dizney wrote:Poprawile skrypt - wyszukiwanie filmow i odczytywanie komentarzy. Skrypt do pobrania z http://sdrv.ms/VxjO9u
OK.
Yogi_18

Post by Yogi_18 »

Witam,

Dałby ktoś radę poprawić skrypt?

Nie idzie znaleźć żadnego filmu, na filmwebie pewnie znów coś na zmieniali :(

Pozdrawiam
whisp

Post by whisp »

Pododawali te śmieszne, nikomu niepotrzebne flagi i skrypt faktycznie nie działa...
Yogi_18

Post by Yogi_18 »

Pisałem do autora poprzedniej poprawki, niestety napisał że nie ma chęci już się z tym bawić...
Inaczej mówiąc ktoś inny, kto zna scripty musiałby to poprawić, lub opcjonalnie napisać od nowa, tylko kto się tego podejmie? :(
kazeciak

Post by kazeciak »

Nie znajdzie się nikt kto to poprawi?
Galnospoke

Post by Galnospoke »

http://Galnospoke.opendrive.com/files/7 ... %2018).ifs - tak jak poprzedni wysypuje sie czasami, ale wystarczy wcisnac kontynuowanie skryptu. Szlifowac mi sie nie chce, wiec pozostanie jak jest.

Czasami zle pobiera rok, ale jest to wina bajzlu po stronie FW, dokladnie sprawdzalem i maja dwa rodzaje linkow w swojej bazie. Bez komentarza.
Yogi_18

Post by Yogi_18 »

Faktycznie skrypt lekko się sypie, np prócz pobieranych aktorów pobiera jeszcze: Scenariusz, Scenografia, Kostiumy - które są niepotrzebne...

Nie mniej "coś" już działa, idzie pobrać podstawowy opis filmu i przydatne dane, może za jakiś czas zacznie działać to lepiej xD (albo przestanie całkowicie).

Autor poprawki ma u mnie piwo!
Galnospoke jak mi podasz namiar przesyłam kasę na piwo lub równowartość piwa - np. doładowanie za 5 zeta :)

Jak uda ci się ogarnąć skrypt by działał bez zarzutu to masz u mnie dobrą flaszkę, możesz spróbować i napisać od nowa dołączając swoje dane - kto wie może inni użytkownicy też ci flaszkę postawią ;)

Jeszcze raz dzięki!
Galnospoke

Post by Galnospoke »

Pobieranie dodatkowej obsady jest kwestia ustawien skryptu i o dziwo dziala. Opcja CzyDodDaneWPoluAktorzy.
kazeciak

Post by kazeciak »

@Galnospoke dzięki serdeczne za poprawienie skryptu :)

Pozdrawiam
admas

Post by admas »

Na początku, wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób modyfikowali skrypt, aby działał poprawnie!

Cóż... Ant zmienia się i rozwija w dobrą stronę, przybywa mu dużo opcji, ale... no właśnie, przejdę do meritum.

Szkoda, że nie ma żadnej osoby, która przygotowałaby skrypt do filmweb wykorzystujący wszystkie możliwości Ant'a. Wiem, zaraz odezwą się głosy, "napisz sam", .etc.
Odpowiadam krótko, gdybym potrafił, to zrobiłbym to na pewno (wszak tłumaczę Ant'a i pomoc do niego), ale nie znam się na języku programowania...
To co mogłem, to zrobiłem, np. dane dodatkowe typu: zdjęcia, montaż, scenografia, etc. umieszczane są bezpośrednio ze skryptu w polach niestandardowych, a nie w polu Obsada - bardziej przejrzyste ;) Poniżej przykład, nowe pola: scenariusz i muzyka
// Scenariusz (2013-05-10 by MaAd)
Value := GetMaterials(Page, 'role-screenwriter');
if (Length(Value) > 0) then
SetField(fieldWriter, Trim(Value));

// Muzyka (2013-05-10 by MaAd)
Value := GetMaterials(Page, 'role-music');
SetField(fieldComposer, Trim(Value));
A tutaj przykład pozostałych pół oryginalnie zapisywanych w polu obsada, a po moich przeróbkach dane zapisywane są do pól niestandardowych
if GetOption('CzyDodDaneWPoluAktorzy') >= 2 then
begin
// Zdjęcia (2009-02-17 by jlatk)
Value := GetMaterials(Page, 'role-cinematographer');
SetCustomField('Cinematographer', Trim(Value));

// Montaż (2009-02-17 by jlatk)
Value := GetMaterials(Page, 'role-montage');
SetCustomField('Editor', Trim(Value));

// Scenografia (2009-02-17 by jlatk)
Value := GetMaterials(Page, 'role-productionDesigner');
SetCustomField('ProductionDesigner', Trim(Value));

// Kostiumy (2009-02-17 by jlatk)
Value := GetMaterials(Page, 'role-costumeDesigner');
SetCustomField('CostumeDesigner', Trim(Value));

// Dźwięk (2009-02-17 by jlatk)
Value := GetMaterials(Page, 'role-sound');
SetCustomField('Sound', Trim(Value));
end;
To tyle moich przeróbek, ale fajnie by było jakby skrypt pobierał fotosy aktorów, fotosy z filmu (dane na film web dostępne), zwiastun (link).

Aby mieć to wszystko, używam najpierw skryptu imdb (nagrody), później Allocine (fotosy aktorów, fotosy z filmu, link do zwiastuna, finanse filmu; do seriali pobiera jaszcze spis odcinków w sezonach, czy serial jest zakończony, ilość odcinków i czas trwania całej serii), a na końcu pobieram pozostałe informacje z filmweb, a efekt widać poniżej

Image

Image

Image

Cóż... może kiedyś będzie to dostępne w jednym skrypcie :)

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Ant Movie Catalog
whisp

Post by whisp »

@Galnospoke, wielkie dzięki za poprawienie skryptu! Po raz kolejny zresztą.
athe

pola niestandardowe

Post by athe »

witam, almas, jestem ciekaw jak udało ci się utworzyć pola niestandardowe w głównym oknie programu. Chodzi o pole "Scenariusz" i "Muzyka". Nie da się tego po prostu przesunąć. Poza tym mam jeszcze jedno pytanie, czy może wiesz jak utworzyć kontrolkę "Idź do pliku". Chodzi mi o to, żeby po zaznaczeniu filmu i edycji jego danych, miałbym możliwość przejścia do folderu z tym konkretnym filmem.
Pozdrawiam
P.S. @Galnospoke, wielkie dzięki za poprawienie skryptu do filmweb
whisp

Re: pola niestandardowe

Post by whisp »

athe wrote:witam, almas, jestem ciekaw jak udało ci się utworzyć pola niestandardowe w głównym oknie programu. Chodzi o pole "Scenariusz" i "Muzyka".
To są pola standardowe w wersji 4.2 beta.
Locked