Page 23 of 34
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-07-24 06:18:04
by athe
Możesz sam je utworzyć w programie AMC. Wchodzisz w Narzędzia->Zarządzanie polami. Domyślnie dla wartości 'Pole' wybrana jest opcja "Nowe pole', zostawiasz jak jest. Wpisujesz do pola Tag 'Trailer', do pola Nazwa wpisujesz 'Trailer', jako Typ wybierasz 'URL' Zatwierdzasz OK i masz już swoje pole. Po uruchomieniu skryptu będzie ono wypełnione adresem do trailera z YT, oczywiście jeżeli istnieje.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-07-24 20:20:07
by Infoposter
Dzięki za pomoc @athe, szkoda że tego nigdzie nie pisze, a powinno jak jest taka możliwość.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-04 15:53:47
by admas
Dekert wrote: 2020-07-11 20:20:59
-pobieranie tytułów dla odcinków seriali (opcja: Odcinki)
Niestety, ale przestało pobierać
Edit:
Doszedł jeszcze problem z aktorami; raz pobiera a innym razem nie (niezależnie od wybranej opcji), nie pobiera fotosów aktorów i twórców.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-06 22:08:19
by kazeciak
Niestety znowu nie pobiera reżyser, produkcja, scenariusz, muzyka, obsada aktorów.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-12 16:33:41
by robinse
Nie wyszukuje filmów

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-13 07:54:24
by athe
robinse wrote: 2020-08-12 16:33:41
Nie wyszukuje filmów
Żeby to naprawić trzeba w
Code: Select all
procedure GetMovieTitles(Address: string);
zmienić dwie linijki
Code: Select all
MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"><h');
na
Code: Select all
MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"');
i
Code: Select all
MovieTitle := TextBetween(Line, 'class="filmPreview__title">', '</h');
na
Code: Select all
MovieTitle := TextBetween(Line, 'itemprop="name">', '</h');
to tak na szybko.Pozdrawiam
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-14 08:04:18
by robinse
Działa dziękuję

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-15 07:11:28
by athe
Witam, jak kogoś interesuje pressbook i ma najnowszą wersję skryptu czyli Filmweb (PL) 3.1.2b, to poniżej w całości poprawiony kod do pobierania danych
Code: Select all
//Pressbook
function Pressbook(Page: TStringList): string;
var
Line, Line1, Line2, Value: string;
StartPos : Integer;
begin
Value := '';
Line := TextBetween(Page.Text, 'class="page__text filmPressbooksSection__list', 'data-group="g8');
while Pos('class="filmPressbooksSection__item"', Line) > 0 do
begin
Line1 := TextBetween(Line, 'class="filmPressbooksSection__subtitle">', '</h3>');
Line1 := FormatHTMLText(Line1);
Value := Value + '> ' + Line1 + ' <' + #13#10;
Line2 := TextBetween(Line, 'data-item-id="pressbook', 'class="filmPressbooksSection__adminButtons');
Line := RemainingText;
Line2 := TextBetween(Line2, '>', '</div><div');
Line2 := FormatHTMLText(Line2);
Line2 := StringReplace(Line2, '?', '"');
Value := Value + Line2;
if Pos('class="filmPressbooksSection__subtitle">', Line) > 0 then
Value := Value + #13#10 + SepPoziomy;
end;
Result := FullTrim(Value);
end;
Pozdrawiam
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-16 12:15:26
by whisp
kazeciak wrote: 2020-08-06 22:08:19
Niestety znowu nie pobiera reżyser, produkcja, scenariusz, muzyka, obsada aktorów.
U mnie podobnie

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-20 17:09:31
by wrobelp
athe wrote: 2020-08-13 07:54:24
robinse wrote: 2020-08-12 16:33:41
Nie wyszukuje filmów
Żeby to naprawić trzeba w
Code: Select all
procedure GetMovieTitles(Address: string);
zmienić dwie linijki
Code: Select all
MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"><h');
na
Code: Select all
MovieAddress := 'https://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"');
i
Code: Select all
MovieTitle := TextBetween(Line, 'class="filmPreview__title">', '</h');
na
Code: Select all
MovieTitle := TextBetween(Line, 'itemprop="name">', '</h');
to tak na szybko.Pozdrawiam
Działa, ale i tak coś znowu zje.... na filmwebie, bo nie znajduje reżysera, obsady i podobnych danych
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-22 10:35:30
by athe
Kurde z nimi na tym filmweb.
Trzeba w funkcji obsada
Code: Select all
function Obsada(Page: TStringList; Typ: string; Adres: string; Nazwa: string): string;
w części
Code: Select all
Result := '';
Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '<h3 class="filmFullCastSection__header');
if Length(Line) = 0 then
Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '</section>');
StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
if Length(Line) > 0 then
begin
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
begin
zmienić linię
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
na
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
Powinno pomóc. Ja u siebie zamieniłem jeszcze linię
Code: Select all
while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
na
Code: Select all
while ((Pos('class="castRoleListElement__info', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
chociaż to generalnie niczego nie zmienia, przynajmniej teraz. Tym z Was, którzy będą mieli problem z samodzielnym wpisaniem tych poprawek, mam nadzieję, że Dekert poratuje wstawiając aktualizację skryptu.
Dekert odpisałem Ci na priv.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-23 07:13:09
by wrobelp
athe wrote: 2020-08-22 10:35:30
Kurde z nimi na tym filmweb.
Trzeba w funkcji obsada
Code: Select all
function Obsada(Page: TStringList; Typ: string; Adres: string; Nazwa: string): string;
w części
Code: Select all
Result := '';
Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '<h3 class="filmFullCastSection__header');
if Length(Line) = 0 then
Line := TextBetween(Page.Text, '">' + Typ + '</h3>', '</section>');
StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
if Length(Line) > 0 then
begin
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
begin
zmienić linię
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
na
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
Powinno pomóc. Ja u siebie zamieniłem jeszcze linię
Code: Select all
while ((Pos('data-item-id', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
na
Code: Select all
while ((Pos('class="castRoleListElement__info', VTemp) > 0) and (Aktorile > 0)) do
chociaż to generalnie niczego nie zmienia, przynajmniej teraz. Tym z Was, którzy będą mieli problem z samodzielnym wpisaniem tych poprawek, mam nadzieję, że Dekert poratuje wstawiając aktualizację skryptu.
Dekert odpisałem Ci na priv.
Pobiera tylko po jednej osobie z obsady i twórców

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-23 08:45:50
by athe
Na końcu funkcji obsada przed
Code: Select all
procedure PodstawoweDane(Address: string; Page: TStringList);
jest linia, którą też trzeba zmienić. Chodzi o tą część
Code: Select all
StartPos := Pos('filmFullCastSection__item castRoleListElement', Line) + Length('filmFullCastSection__item castRoleListElement');
Line := Copy(Line, StartPos, Length(Line));
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
Aktorile := Aktorile - 1;
end;
end;
Result := Copy(Result, 0, Length(Result) - Length(Sufix));
Lista.Free;
UniToPol(Result);
end;
procedure PodstawoweDane(Address: string; Page: TStringList);
linię
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</a></div></div></div></div>');
trzeba zmienić na
Code: Select all
VTemp := TextBetween(Line, 'filmFullCastSection__item castRoleListElement', '</span></div></div>');
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-23 10:04:54
by wrobelp
Teraz działa ok.

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-26 10:05:55
by Mietek
Pomimo podmiany linii nie pobiera mi obsady ani reżysera

Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-26 22:32:48
by Dekert
Uaktualnienie skryptu... sporo się nazbierało, wersja Filmweb+(PL)+3.1.3c.
http://www.mediafire.com/file/hpt1nj3aywi6ncb
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-27 07:34:51
by admas
Wszystko ok, ale pozostał jeden mankament, który zgłaszałem wcześniej; przestał pobierać odcinki dla seriali.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-27 12:46:14
by Dekert
Sprawdź czy masz włączone Odcinki w opcjach skryptu.
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-27 15:26:35
by admas
Dekert wrote: 2020-08-27 12:46:14
Sprawdź czy masz włączone Odcinki w opcjach skryptu.
Pole niestandardowe:
Tag: Odcinki
Nazwa: Odcinki
Typ: Text
Przykładowy serial:
Lost
https://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834
Opcja wyboru:
1 - nie pobiera
2 - nie pobiera
3 - nie pobiera
4 - nie pobiera
5 - nie pobiera
6 - nie pobiera
7 - nie pobiera
8 - nie pobiera
Re: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Posted: 2020-08-27 17:12:31
by Dekert
No niewiem czemu ci to nie działa. U mnie skrypt pobrał odcinki:
https://pastebin.com/raw/t99zXq8n
Jaką masz wersje programu "Ant Movie Catalog"?