[ antp.be > Forum ]

[ FAQFAQ - SearchSearch - MemberlistMemberlist - UsergroupsUsergroups - ]

[ RegisterRegister - ProfileProfile - Log in to check your private messagesLog in to check your private messages - Log inLog in ]


[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts
   

Jak oceniasz skrypt
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
38%
 38%  [ 5 ]
Cudo :)
61%
 61%  [ 8 ]
Total Votes : 13

Author Message
Ariell
PostPosted: 2016-05-27 02:40:51    Post subject: [REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script Reply with quote
View user's profile Send private message Nowa odnowiona wersja skryptu.
Założyłem nowy temat bo w starym ciężko się było już odnaleźć.

Na chwilę obecną może posiadać jeszcze kilka błędów które są do usunięcia.

Wymagania wersja 4.0.0 lub wyższa. poniżej nie testowano. Na wersji 4.0 występuje błąd 404. Nie jest to wina skryptu ale twojego słabego łącza. Objawia się to głównie na połączeniach mobilnych.

Legenda = było + dodano !naprawiono ? Pomysł do wykonania - ukryte ale można odnaleźć
= pobiera aktorów, tytuł polski. tytuł oryginalny, ocenę, komentarz, opis, informacje o twórcach.
+ pobiera ciekawostki, nagrody, tytuły AKA (po ręcznej instalacji podprogramu), budżet, dodatkowych twórców, odcinki seriali, zdjęcia aktorów (w opcji z biografiami), plakaty, okładki, dokładne daty premier światowej i polskiej. studio, dystrybucję, boxoffice.
+ Dodano opcję aktualizacji tylko zmienionych pól.
+ Skrypt potrafi kolorować filmy (od 0 do 12 odpowiada kolorowi, natomiast +1 podnosi kolor o 1 [nie zrobi tego przy kolorze 12] i podobnie -1 obniża kolor o 1 [nie robi nic przy 0]). (w planach jest jeszcze zaznaczanie i odznaczanie).
! poprawiono sporo drobnych błędów. Ale co to było to już nie pamiętam.
? Pobieranie linku do zwiastunu (+ może pojawi się nawet jego ściąganie 3.0.3) 3.0.2
? rozszerzenie kolorowania. 3.0.2
? Pobieranie pressbook-a 3.0.2



Ci co śledzili poprzednie moje zmiany wiedzą co zostało dodane z poprzedniego tematu.

Przy pierwszym uruchomieniu skrypt sprawdza czy mamy dodatkowe pola CustomFields jeśli nie proponuje możliwość utworzenia specjalnego pliku xml który należy zaimportować przez Narzędzia>Zarządzanie polami. Inaczej część informacji po prostu nie zostanie zapisana. Sprawdzanie można też wymusić w opcjach. Radzę to zrobić nawet jak masz wszystkie pola z poprzedniej wersji gdyż udoskonalono skrypt pod względem sortowania danych.

Tytuły AKA wymagają dodatkowego programu który należy ręcznie zainstalować. instrukcja na końcu.

Wszystkie błędy należy zgłaszać w tym temacie.

PM odpada pełna skrzynka


Najnowsza wersja tutaj VVV (nie szukaj jej dalej nigdy odemnie tam nie trafi. Zawsze zaglądaj do tego postu.)
     FilmWeb.pl 3.0.1c

FilmWeb.pl 3.0.1c beta2


Instrukcja TytułyAKA
Aby zadziałały tytuły aka należy:
1. pobrać plik cv.zip i rozpakować go do katalogu C:\ProgramData\Ant Movie Catalog\Scripts\ tak by wszystkie pliki z archiwum znajdowały się w podkatalogu o nazwie cv.
2. należy utworzyć skrót do pliku cv.bat. o nazwie cv.lnk (.lnk doda sam windows więc wpiszcie w nazwie pliku samo cv).
3. kliknąć prawym klawiszem myszki na skrót i wybrać właściwości.
4. Ustawiamy opcję Uruchom > zminimalizowane i klikamy ok.
5. W przypadku braku jakiegokolwiek pliku lub jego złego umiejscowieniu po prostu nie będzie importował tytułów AKA.
6. Ciesz się nową opcją.


Last edited by Ariell on 2017-03-11 08:06:16; edited 23 times in total
domi
PostPosted: 2016-05-27 09:28:20    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message - Uciekło Ci poprawienie sezonów w serialach, bo znów zaciąga co drugi.
Jeżeli ktoś chciałby sam sobie poprawić, to Ariell już pisał tutaj jak to zrobić.

- Sprawdzanie pół działa jednorazowo, nie można wymusić ponownego pytania o stworzenie pliku xml - nawet przy stworzeniu nowej bazy.
(wiem, że wystarczy wyedytować scripts.ini)

- Kolorowanie w przypadku seriali cały czas podnosi wartość, chyba ze względu na datę premiery światowej, która mimo, że jest pusta, zawsze jest zaznaczona jakoby zmieniła wartość
Ariell
PostPosted: 2016-05-27 12:42:07    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
domi wrote:
- Uciekło Ci poprawienie sezonów w serialach, bo znów zaciąga co drugi.

Masz rację nie zauważyłem bo nikt z moich znajomych nie sprawdzał seriali.

domi wrote:
- Sprawdzanie pół działa jednorazowo, nie można wymusić ponownego pytania o stworzenie pliku xml - nawet przy stworzeniu nowej bazy.

Różne wersje programu różnie reagują na sprawdzanie - poprawiono

domi wrote:
- Kolorowanie w przypadku seriali cały czas podnosi wartość, chyba ze względu na datę premiery światowej, która mimo, że jest pusta, zawsze jest zaznaczona jakoby zmieniła wartość
a tego u mnie nie ma.
domi
PostPosted: 2016-05-29 20:22:36    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Hej, dalej jest błąd podczas pobierania danych przy pozycji, która nie ma plakatu. Czy da radę coś z tym zrobić, ponieważ zatrzymuje kompletnie ściąganie danych przy aktualizowaniu większej ilości pozycji.
Ariell
PostPosted: 2016-08-05 18:31:19    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
domi wrote:
Hej, dalej jest błąd podczas pobierania danych przy pozycji, która nie ma plakatu. Czy da radę coś z tym zrobić, ponieważ zatrzymuje kompletnie ściąganie danych przy aktualizowaniu większej ilości pozycji.


Ten błąd jest tylko przy błędzie 404 na stronie, czyli zaginione media na filmwebie. Niestety z tym niewiele można zrobić. Jedynie napisać do supportu by naprawili to na stronie.

Ja po prostu oznaczyłem sobie filmy z tym błędem i aktualizuje je poza główną kolejką.
xmixerx
PostPosted: 2016-08-06 22:19:42    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Ave Caesar!
Ariell Kawal dobraj roboty.
Do konkretow.
Jestem w trakcie rzezby skryptu, ktory przeksztalca nasza baze filmow w pliki nfo wykorzystywane przez kodi-ego.
Po zakokczeniu oczywiscie dodam bysmy mogil wszyscy z tego korzystac.
Znalazlem na forum plik kodi.ifs, ale jest dosc prosty i nie zawiera wszystkich informacji, ktore sa dla mnie (i jak sadze nie tylko) wazne.

Siedzialem troche nad Customfield i naumialem sie je wykorzystywac w skryptach (troche mi to zajelo).
Co potrzebuje od Ciebie (nie jestem programista, ale logicznie mysle) to dopisanie do twojego skryptu nowego Customfield pt. Trailer lub
informacji skad kodi pobiera te informacje (jest to sciezka bezposrednia do pliku).
Najlepiej by oczywiscie bylo dopisanie do twojego skrypty by pobieral te informacje.

Problem mam jeszcze z aktorami i gatunkiem (problem z gatunkiem rozwiazal sie sam. Pomimo iz gatunek ma np 3 czlony oddzielone / to kodi-m podpina sie pod 3 osobne gatunki)

PS. Jakie sa szanse na to by byl pobierany id danego filmu z http://www.imdb.com/ (potrzebne do fanartow)

update 13.08
Zrobilem dodatkowe pole customfield IMDB.
Zmodyfikowalem script IMDB tak by podstawial w customfield IMDB wartosc tt+numer filmu, ktory pobiera z URL filmu (strasznie na okretke, ale dziala).
Ariel, czy istnieje mozliwosc by twoj script pobieral informacje z 2 stron tzn filmweb tak jak do tej pory i 1 pole z IMDB?
Na ta chwile korzystam z 2 script-ow i jakos to daje rade.

Zauważyłem, ze jesli zmieni sie separator rezysera, scenarzysty, kraju, gatunku z , na / to w kodi-m widac 1 i 2 rezysera jako osobne wpisy.
Nie trzeba tego rozdzielac. Sprawdze czy z aktorami jest tak samo.
Warto by dodac taka opcje do scriptu (dla gatunku i kraju jest).
admas
PostPosted: 2016-08-17 07:46:27    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Na chwilę obecną nie pobiera tytułu polskiego (zarówno filmy jak i seriale) oraz czasu trwania.
Są również problemy z premierą światową i polską; np. film http://www.filmweb.pl/film/D%C5%BAwi%C4%99ki+muzyki-1965-31008 ma światową premierą 2 marca 1965 (o polskiej nic nie wiadomo), a skrypt wpisuje dane 10.02.2016 dla obydwu pozycji. Czasem (bardzo rzadko) zdarzy się pobranie prawidłowe.
athe
PostPosted: 2016-09-02 07:14:14    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Miałem problem, że przy wybraniu opcji 1(duży plakat) w opcjach skryptu, nie pobierał wogóle. Jeżeli wybrałem 2 (miniatura) to pobierał. Zmieniłem część skryptu na
Code:
// Plakat
   Line := TextBetween(Page.Text, 'class="filmPosterBox">', '</script>');
   case GetOption('Plakat') of
      1:   begin
            Szukane := TextBetween(Line, 'class="hide"', '</div>');
      if ((not (PictureExists)) or (GetOption('Aktualizacja')<2)) then GetPicture(Szukane);
            end;
      2:   begin
           if ((not (PictureExists)) or (GetOption('Aktualizacja')<2)) then Szukane := TextBetween(Line, 'src="', '"');
      GetPicture(Szukane);
            end;
   end;
i po problemie. Pobiera przy opcji 1 i 2, pozdrawiam wszystkich. Poprawione do czasu zmiany na filmweb. Jeżeli Ariell się zgodzi, to może wprowadzić opcję 3, która pozwoli pobrać plakat mini gdy nie ma dużego, bez przełączania opcji w skrypcie. Ariell co Ty na to?

Last edited by athe on 2016-09-07 22:05:36; edited 3 times in total
whisp
PostPosted: 2016-09-04 19:58:03    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Miałem problem, że przy wybraniu opcji 1(duży plakat) w opcjach skryptu, nie pobierał wogóle. Jeżeli wybrałem 2 (miniatura) to pobierał. Zmieniłem część skryptu (...) i po problemie.


Wchodząc na forum miałem nadzieję znaleźć rozwiązanie problemu z plakatami, no i znalazłem. Dzięki!
Master_Rafael
PostPosted: 2016-09-09 18:58:37    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Super skrypt, ale chyba coś się popsuło:
1. Nie pobiera mi w ogóle czasu trwania filmu.
2. Przy ponownym pobieraniu nie zastępuje mi obrazków aktorów ani zdjęć - dodaje je jako nowe z kolejnymi numerami.
3. Nie pobiera plakatów (dużych), co prawda po zastosowaniu poprawki od athe, zaczął pobierać ale na pewno nie są to największe plakaty, ani też małe.

Prosze o pomoc
domi
PostPosted: 2016-09-13 18:51:54    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message U mnie za to pojawił się problem po wyborze ilości zdjęć jaką ma pobierać.
Wcześniej nie miałem nic podane i ciągnął wszystko, teraz po wybraniu np. 20 usuwa wcześniej pobrane i nowych już nie zasysa.

Mały update. Skrypt w ogóle nie pobiera zdjęć ;/

Jest szansa na naprawę?


Last edited by domi on 2016-09-13 18:54:35; edited 1 time in total
Master_Rafael
PostPosted: 2016-09-17 18:58:58    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message nie pobiera również reżysera, scenarzysty, producenta i tworcy muzyki
athe
PostPosted: 2016-09-19 22:27:04    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Żeby pobierało Twórców trzeba zmienić ostatnią linijkę w poniższym kodzie (tu jest prawidłowa)
Code:
// pobieranie crevs
function GetMaterialsFormatCrews(Page : TStringList; Material : String;
  Format : String; Format2 : String):String;
var
   Line, Value, Actor, Role , Typ , STyp: String;
   Count : Integer;
begin
  Line := TextBetween(Page.Text, 'pageBox filmCastBox"><script type=' , 'type="submit" value="Zgłoś">');
  STyp := Material;
  while (Pos('pn:"', Line) > 0) do
  begin
    Line := Copy(Line, Pos('pn:"', Line), Length(Line));
    Actor := TextBetween(Line, 'pn:"', '",pl');
    Typ := TextBetween(Line, 'pr:"','"');
i będzie działać. Pobieranie zdjęć - poprawne linijki skryptu:
Code:
procedure GetFilmPhotos(Address : String; OrgTitle : String);
var
  Page : TStringList;
  Line, Plink, Title, oPlink, oeURL : String;
  i, j, k : Integer;
begin
   Page := TStringList.Create;
   Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
   Line := TextBetween(Page.Text, '<ul class="photosList film-gallery-parent">', '<script');
trzeba poprawić tą ostatnią, pozdrawiam
whisp
PostPosted: 2016-09-19 23:17:39    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Dzięki, athe. A wiesz może, co trzeba zmienić w skrypcie, żeby pobierało czas trwania filmu?
athe
PostPosted: 2016-09-20 19:49:04    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Quote:
A wiesz może, co trzeba zmienić w skrypcie, żeby pobierało czas trwania filmu?
Czy możesz podać stronę o jaki film chodzi? Chyba nie każdy ma podany czas trwania? Jeżeli to nie pomoże, daj znać
Code:
    //Czas trwania
   if ((GetField(fieldLength) = '') or (GetField(fieldVideoFormat) = '')) or (GetOption('CzasTrwaniaFilmu') = 1) then
   begin
    //Value := TextBetween(Page.Text, 'recomm-list",duration:"', '"});var thisFilm');
      Value := TextBetween(Page.Text, 'duration:"', '",complete:true})');
      if (Length(Value) > 0) and (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldLength)=Value))) then SetField(fieldLength, Value);
   end;
pozdrawiam
gregorcio
PostPosted: 2016-09-22 06:00:47    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message proszę o nowy skrypt bo ostatnio wszystko się porypało.
whisp
PostPosted: 2016-09-23 00:00:34    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Czy możesz podać stronę o jaki film chodzi? Chyba nie każdy ma podany czas trwania? Jeżeli to nie pomoże, daj znać


Pomogło, dziękuję. Przy wszystkich filmach przestało mi jakiś czas temu pobierać czas trwania. Ogólnie coś tam dłubią przy kodzie bo faktycznie sporo rzeczy się posypało ostatnimi czasy, zaczęło się od plakatów, przez reżysera, po czas trwania. Dzięki Wam u mnie już wszystko działa, bo innych rzeczy typu zdjęcia nie potrzebuję - ciągle lecę na starej, podstawowej wersji AMC wink
gkspawelex
PostPosted: 2016-09-30 19:27:10    Post subject: nie dodaje zdj&#281;&#263; Reply with quote
View user's profile Send private message Koledzy jak kolega wyżej prośba. Zapodajcie jeszcze raz skrypt, bo mi ciągle nie pobiera zdjęć a raczej plakatu/okładki:(
Ariell
PostPosted: 2016-10-06 15:17:41    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Postaram się wszystko naprawić ale dopiero w poniedziałek.
Walczę na chwilę obecną z dużym programem w CI.
athe
PostPosted: 2016-10-06 16:33:36    Post subject: Re: nie dodaje zdj&#281;&#263; Reply with quote
View user's profile Send private message
gregorcio wrote:
proszę o nowy skrypt bo ostatnio wszystko się porypało.

gkspawelex wrote:
Koledzy jak kolega wyżej prośba. Zapodajcie jeszcze raz skrypt, bo mi ciągle nie pobiera zdjęć a raczej plakatu/okładki:(
A zastosowaliście poprawki opisane wyżej? U mnie wszystko działa
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 1 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Template made by antp