[ antp.be > Forum ]

[ FAQFAQ - SearchSearch - MemberlistMemberlist - UsergroupsUsergroups - ]

[ RegisterRegister - ProfileProfile - Log in to check your private messagesLog in to check your private messages - Log inLog in ]


[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts
   

Jak oceniasz skrypt
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
35%
 35%  [ 5 ]
Cudo :)
64%
 64%  [ 9 ]
Total Votes : 14

Author Message
whisp
PostPosted: 2017-06-24 23:25:55    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Pobiera Wam normalnie czas trwania filmu?
Yogi_18
PostPosted: 2017-07-01 12:42:44    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Hej

Zauważyłem błąd który troszkę utrudnia działanie programu...
Moja baza osiągnęła prawie 8 tyś pozycji, w tym notuje sobie premiery to co chce obejrzeć, to co posiadam, i to co będzie w przyszłości...
Plik z danymi ma 140 MB, a plików typu okładki mamy już 320 tyś....
Błąd jest taki że w momencie przeglądania bazy i przechodzenia pomiędzy filmami plik się zawiesza, wygląda to tak jak by program nie wyrabiał z ogarnianiem połączeń między plikiem bazowym, a zdjęciami. Jedyna opcja to na siłę wyłączenie programu...

W związku z powyższym zastanawiam się czy problem dalej by występował w momencie jak by podzielić ilość plików z jednego folderu na kilka mniejszych, choćby to co pisał Ariell dodatki z filmu zaczynającego się na A... będą w folderze "A", ilość plików w jedym folderze się zmaleje, ale ciekawe jaki to będzie miało wpływ na wydajność.


Drugi błąd który jest to dopisek "Zdublowane", wychodzi na to że w momencie jak usuniemy pozycję zdublowaną z bazy i odświeżmy tę pierwszą pozycję to program nadal wywali komunikat że film jest już w bazie... Program przy kasowaniu nie usuwa wpisów w pliku "Filmy.adb", przydałoby się jakiś skrypt który zweryfikuje który wpis jest "aktualny", a który można wykasować... (zakładam że to możliwe byłoby do zrobienia, więc może nasz mistrz weźmie to kiedyś pod uwagę smile)
Ariell
PostPosted: 2017-07-01 22:35:30    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Yogi_18 wrote:
Hej

Zauważyłem błąd który troszkę utrudnia działanie programu...
Moja baza osiągnęła prawie 8 tyś pozycji, w tym notuje sobie premiery to co chce obejrzeć, to co posiadam, i to co będzie w przyszłości...
Plik z danymi ma 140 MB, a plików typu okładki mamy już 320 tyś....
Błąd jest taki że w momencie przeglądania bazy i przechodzenia pomiędzy filmami plik się zawiesza, wygląda to tak jak by program nie wyrabiał z ogarnianiem połączeń między plikiem bazowym, a zdjęciami. Jedyna opcja to na siłę wyłączenie programu...

W związku z powyższym zastanawiam się czy problem dalej by występował w momencie jak by podzielić ilość plików z jednego folderu na kilka mniejszych, choćby to co pisał Ariell dodatki z filmu zaczynającego się na A... będą w folderze "A", ilość plików w jedym folderze się zmaleje, ale ciekawe jaki to będzie miało wpływ na wydajność.

MoveExtras usuwa przeciążenie windowsa przy odczycie ogromnych ilości plików z jednego katalogu.


Yogi_18 wrote:
Drugi błąd który jest to dopisek "Zdublowane", wychodzi na to że w momencie jak usuniemy pozycję zdublowaną z bazy i odświeżmy tę pierwszą pozycję to program nadal wywali komunikat że film jest już w bazie... Program przy kasowaniu nie usuwa wpisów w pliku "Filmy.adb", przydałoby się jakiś skrypt który zweryfikuje który wpis jest "aktualny", a który można wykasować... (zakładam że to możliwe byłoby do zrobienia, więc może nasz mistrz weźmie to kiedyś pod uwagę smile)


popatrzę (Duplikaty aż tak bardzo nie były testowane).
A co do pierwszego to powstaje też wersja na kilka baz danych z jednym centralnym katalogiem zdjęć.
Obecnie testuję 3 różne rozwiązania i muszę któreś wybrać bo oryginalne powodowało dużo błędów.[/quote]
whisp
PostPosted: 2017-07-04 20:39:56    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
whisp wrote:
Pobiera Wam normalnie czas trwania filmu?


Ponawiam swoje pytanie, bo przekopiowałem z najnowszej wersji skryptu część kodu odpowiedzialną za pobranie czasu trwania filmu i dalej nie pobiera...
Ariell
PostPosted: 2017-07-12 12:21:42    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
whisp wrote:
whisp wrote:
Pobiera Wam normalnie czas trwania filmu?


Ponawiam swoje pytanie, bo przekopiowałem z najnowszej wersji skryptu część kodu odpowiedzialną za pobranie czasu trwania filmu i dalej nie pobiera...


Jutro zobaczę. Co się dzieje.

Obecnie skończyłem projekt nowego nagłośnienia w samochodzie.
Podobny jest u mnie do oglądania filmów. Dźwięk przestrzenny DTS THX to dno w konfrontacji z moim.
robinse
PostPosted: 2017-09-11 16:25:55    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Hello,

Czy polska wersja Ant movie nadal się rozwija..... smile
Yogi_18
PostPosted: 2017-10-04 12:09:50    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Jeżeli Ariell porzucił projekt i dalsze rozwijanie tego programu...
To marny będzie nasz los sad crying
athe
PostPosted: 2017-10-06 21:20:33    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
whisp wrote:
whisp wrote:
Pobiera Wam normalnie czas trwania filmu?


Ponawiam swoje pytanie, bo przekopiowałem z najnowszej wersji skryptu część kodu odpowiedzialną za pobranie czasu trwania filmu i dalej nie pobiera...
Dalej masz z tym problem? Jeżeli tak, to zmień linijkę Value na poniższą
Code:
//Czas trwania
   if ((GetField(fieldLength) = '') or (GetField(fieldVideoFormat) = '') or (GetOption('CzasTrwaniaFilmu') = 1)) then
   begin
      Value := TextBetween(Page.Text, 'datetime="PT','M');
      if ((Length(Value) > 0) and (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldLength)=Value)))) then SetField(fieldLength, Value);
   end;
Pozdrawiam.
Możliwe, że Ariell jest czymś zajęty albo ma poważny powód do braku aktywności, poczekajmy.
Ariell
PostPosted: 2017-11-15 05:00:41    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Yogi_18 wrote:
Jeżeli Ariell porzucił projekt i dalsze rozwijanie tego programu...
To marny będzie nasz los sad crying


animated grin animated grin
whisp
PostPosted: 2017-11-26 01:10:25    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message athe, dziękuję!
athe
PostPosted: 2017-12-23 19:35:02    Post subject: Zyczenia Reply with quote
View user's profile Send private message Życzę wszystkim forumowiczom AMC spokojnych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku.
robinse
PostPosted: 2018-01-10 18:46:41    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Cześć, jest problem ze skryptem.... chyba filmweb coś pozmieniał, bo nie odnajduje filmów
athe
PostPosted: 2018-01-10 22:36:17    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Zmienili skubańce sposób wyszukiwania filmów. Utworzyli dodatkową stronę, z której trzeba wybrać film. Ariell, zerknij jak masz chwilę czasu. Bez tej poprawki cała Twoja praca pójdzie na marne. Naprawdę szkoda, bo to najlepszy skrypt do AMC i na dodatek polski. Zauważyłem, że w części gdzie jest adres wyszukiwania jest różnica w starej linii jest:
Code:
AnalyzeSearchPage('http://www.filmweb.pl/search/film?q=' + MovieName, 'film');
AnalyzeSearchPage('http://www.filmweb.pl/search/serial?q=' + MovieName, 'serial');
a w nowej ma być:
Code:
AnalyzeSearchPage('http://www.filmweb.pl/films/search?q=' + MovieName, 'film');
AnalyzeSearchPage('http://www.filmweb.pl/serials/search?q=' + MovieName, 'serial');
Ale niestety bez Ariella się nie uda. Proste rzeczy można jakoś poprawić, ale w przypadku gdy zmienili całą strukturę strony?
Dobra, poprawiłem część skryptu:
Code:
procedure GetMovieTitles(Address : String)
na:
Code:
procedure GetMovieTitles(Address : String);
var
  Page : TStringList;
  Line, Year, MovieTitle, MovieAddress : String;
  LineNr : Integer;
begin
  Page := TStringList.Create;
  Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
  //Page.Text := StringReplace(Page.Text, '<div class'+ StrSep +'class="hits__item"'+ StrSep +'>', #13#10 + '<div class=hitDescWrapper>');
  Page.Text := TextBetween(Page.Text, 'id="searchResult" >', 'class="content__sidebar">');
    Line := Page.Text;

  LineNr := FindLine('filmPreview--', Page, 0);
  while LineNr > -1 do
  begin
    Line := Page.GetString(LineNr + 0) + Page.GetString(LineNr + 1) +
            Page.GetString(LineNr + 2) + Page.GetString(LineNr + 3);
    Line := Czysc(Line);
    MovieAddress := 'http://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, 'filmPreview__link" href="', '"><h3');
    //MovieAddress := StringReplace(MovieAddress, '>', '');
    MovieTitle := TextBetween(Line, 'class="filmPreview__title">', '</h3>');
    HTMLRemoveTags(MovieTitle);
    MovieTitle := Trim(MovieTitle);
    CorrectTextError(MovieTitle);
    UniToPol(MovieTitle);
    Year := TextBetween(Line, 'filmPreview__year">', '</span>');
    if (Year = '') then begin
      Line := Page.GetString(LineNr + 1);
      Year := TextBetween(Line, 'data-release="', '"');
    end;
    HTMLRemoveTags(Year);
    Year := Trim(Year);
    CorrectTextError(Year);
    MovieTitle := MovieTitle + ' (' + Year + ')';
    if (FindLine(MovieAddress, SearchAddresses, 0) < 0) then
    begin
      PickTreeAdd(MovieTitle, MovieAddress);
      SearchAddresses.Add(MovieAddress);
    end;
    LineNr := FindLine('filmPreview--', Page, LineNr + 1);
  end;
  Page.Free;
end;
Trzeba jeszcze w procedurze
Code:
procedure AnalyzeSearchPage(Address : String; MovieType : String);
zmienić zmienną 'Line' i zdezaktywować dwie linie:
Code:
procedure AnalyzeSearchPage(Address : String; MovieType : String);
var
  Page : TStringList;
  Line, Linetmp, MovieVariety, AdressSubPage : String;
  LineNr, Count, MoviesCount, i, NumOfPages : Integer;
begin
  Page := TStringList.Create;
  Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
  Line := TextBetween(Page.Text, 'Znalezione pozycje: <span>', '</span></div>');
  MovieVariety := Page.Text;
 // Linetmp:=TextBetween(Line, 'z', '</div>');
 // Line := Linetmp;
  Line := Czysc(Line);
  MoviesCount := StrToInt(Trim(Line), 0);
  MovieVariety := ' ' + MovieType + ':';
  PickTreeAdd('Znaleziono ' + IntToStr(MoviesCount) + MovieVariety, '');
Mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Sprawdźcie i dajcie znać. U mnie działają i filmy i seriale.
Pamiętajcie o zmianie w procedurze wyszukiwania, pisałem o tym wyżej w tym samym poście.


Last edited by athe on 2018-01-13 23:22:27; edited 11 times in total
KRiSZK0
PostPosted: 2018-01-11 08:01:24    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Pozostaje chwilowo wyszukiwać bezpośrednio na FW i wklejać link danego filmu/serialu do AMC po czym wykonać aktualizację pozycji. Skrypt poprawnie zaciągnie dane ze strony opisu.
athe
PostPosted: 2018-01-13 00:39:16    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message W poście z 10.01.2018 jest zmieniony i działający skrypt odpowiadający za wyszukiwanie filmów. Pozdrawiam
robinse
PostPosted: 2018-01-13 11:35:29    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Działa, u mnie nie pobiera jedynie kraju...dziękuje z pomoc smile
robinse
PostPosted: 2018-01-13 11:43:29    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message u mnie nie pobiera też gatunku..... może da się coś z tym zrobić.... sad
athe
PostPosted: 2018-01-13 16:09:53    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Żeby działał kraj i gatunek trzeba w procedurze kraj, zmienić wyrażenia
Code:
'?countryIds='
na
Code:
'?countries='
Występuje w dwóch liniach
Code:

// Kraj
while Pos('?countries=', Line) > 0 do
        begin
         Szukane := '?countries=';
Podobnie z gatunkiem. Należy zmienić
Code:
genreIds=
na
Code:
?genres=
To wyrażenie jest również w dwóch liniach. Piszcie jak coś nie działa, co dam radę to podpowiem. Pozdrawiam

Last edited by athe on 2018-01-13 23:35:11; edited 2 times in total
robinse
PostPosted: 2018-01-13 19:00:37    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Działa bardzo dobrze.........dziękuje grin kind
whisp
PostPosted: 2018-01-13 19:58:14    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message U mnie też działa, dzięki wielkie athe!
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 8 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Template made by antp