[ antp.be > Forum ]

[ FAQFAQ - SearchSearch - MemberlistMemberlist - UsergroupsUsergroups - ]

[ RegisterRegister - ProfileProfile - Log in to check your private messagesLog in to check your private messages - Log inLog in ]


[REL] [PL] FilmWeb.pl 3.0 - The Best Polish Script
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts
   

Jak oceniasz skrypt
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
38%
 38%  [ 5 ]
Cudo :)
61%
 61%  [ 8 ]
Total Votes : 13

Author Message
domi
PostPosted: 2017-03-09 08:55:49    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message zdradzisz zmiany względem poprzedniej bety? wink
Ariell
PostPosted: 2017-03-09 09:01:37    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Nie animated grin lol hum bad idea cool Są poniżej

Optymalizacja i poprawka błędów
Dodanie opcji duplikator
domi
PostPosted: 2017-03-09 12:15:20    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message dzięki smile
domi
PostPosted: 2017-03-09 22:25:52    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Duplikator ustawiony na 1 nie dopisuje pozycji do pliku Filmy.adb, a co za tym idzie nie oznacza zdublowanych pozycji.
Ariell
PostPosted: 2017-03-10 09:25:42    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
domi wrote:
Duplikator ustawiony na 1 nie dopisuje pozycji do pliku Filmy.adb, a co za tym idzie nie oznacza zdublowanych pozycji.


upst pozostałość po testach:
Poprawna linijka
Code:
if (GetOption('Duplikator') > 0) then duplikaty(TextBetween(Page.Text, '"filmId",', ')'));
athe
PostPosted: 2017-03-11 22:22:11    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Witajcie, dopisałem parę linijek skryptu (bazując na kodzie Ariell'a dotyczącego opisu), który umożliwia pobranie opisu, najczęściej bardzo krótkiego z karty Forum filmu tylko w przypadku gdy nie ma innych opisów (redakcji, użytkowników). Pobiera post z tytułem określonym w Linetmp, czasami tam są (tak jest w przypadku filmu Ak-eui yeon-dae-gi z 2014 roku). Jak ktoś będzie chciał to proszę uprzejmie, oto on:
Code:
procedure AnalizeFilmDiscussionPage(Address : String);
var
 Line, PageTmp, Linetmp, Value : String;
   Page : TStringList;
begin
   Page := TStringList.Create;
   Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
    Line := TextBetween(Page.Text, 'class="topics-list"', 'filmSubpageMenu'); // + 'filmSubpageMenu';
    while  (Pos('<h3 class="s-16">', Line) > 0) do
    begin
     PageTmp := 'http://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, '<h3 class="s-16"><a href="/film', '"');
     Linetmp := TextBetween(PageTmp, '/discussion/', ',');
     if (Linetmp = 'Opis') or (Linetmp = 'Opis...') or (Linetmp = 'OPIS') or (Linetmp = 'Opis filmu') or (Linetmp = 'Info') or (Linetmp = 'info') Then
      begin
       Page.Text := UTF8Decode(GetPage(PageTmp));
       Value := TextBetween(Page.Text, 'firstPost', 'class="plusPanel');
       Value := TextBetween(Value, '<p class="text">', '</p');
   Value := StringReplace(Value, '<br>', '');
       CorrectTextError(Value);
       UniToPol(Value);
   HTMLRemoveTags(Value);  //Value := Trim(Value);
      end;
      Line := Copy(Line, Pos('</p', Line) + Length('</p'), Length(Line));
    end;
  if Value<>'' then
  SetField(fieldDescription, Trim(Value));
 Page.Free;
end;
Trzeba jeszcze wstawić linijkę forum filmu
Code:
// Opis
   if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>''))) then AnalyzeFilmDescriptionsPage(Address + '/descs');

   //forum filmu
   if GetField(fieldDescription)='' then AnalizeFilmDiscussionPage(Address + '/discussion');

   // Komentarze
Wiem, że to nie jest doskonałe (może Ariell jak będzie miał chwilkę czasu i zechce to zerknie i poprawi, chodzi o Linetmp, czy da się zrobić to inaczej, niż tylko dopisywanie tytułu posta) ale jak na razie ta procedura spełnia moje oczekiwania w przypadku braku opisu redakcji lub użytkowników. Pozdrawiam wszystkich.
P.S. Dodałem zmienną PageTmp, bo czasami wartość Value nie była poprawna.
Ariell
PostPosted: 2017-03-20 19:54:53    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Witajcie, dopisałem parę linijek skryptu (bazując na kodzie Ariell'a dotyczącego opisu), który umożliwia pobranie opisu, najczęściej bardzo krótkiego z karty Forum filmu tylko w przypadku gdy nie ma innych opisów (redakcji, użytkowników). Pobiera post z tytułem określonym w Linetmp, czasami tam są (tak jest w przypadku filmu Ak-eui yeon-dae-gi z 2014 roku). Jak ktoś będzie chciał to proszę uprzejmie, oto on:
Code:
procedure AnalizeFilmDiscussionPage(Address : String);
var
 Line, PageTmp, Linetmp, Value : String;
   Page : TStringList;
begin
   Page := TStringList.Create;
   Page.Text := UTF8Decode(GetPage(Address));
    Line := TextBetween(Page.Text, 'class="topics-list"', 'filmSubpageMenu'); // + 'filmSubpageMenu';
    while  (Pos('<h3 class="s-16">', Line) > 0) do
    begin
     PageTmp := 'http://www.filmweb.pl' + TextBetween(Line, '<h3 class="s-16"><a href="/film', '"');
     Linetmp := TextBetween(PageTmp, '/discussion/', ',');
     if ((Linetmp = 'Opis') or (Linetmp = 'Opis...') or (Linetmp = 'OPIS') or (Linetmp = 'Opis filmu') or (Linetmp = 'Info') or (Linetmp = 'info')) Then // obejmuj nawiasami cały warunek. A lepiej zastąpić to wyrażeniem regularnym.
      begin
       Page.Text := UTF8Decode(GetPage(PageTmp));
       Value := TextBetween(Page.Text, 'firstPost', 'class="plusPanel');
       Value := TextBetween(Value, '<p class="text">', '</p');
   Value := StringReplace(Value, '<br>', '');
       CorrectTextError(Value);
       UniToPol(Value);
   HTMLRemoveTags(Value);  //Value := Trim(Value);
      end;
      Line := Copy(Line, Pos('</p', Line) + Length('</p'), Length(Line));
    end;
  if Value<>'' then
  SetField(fieldDescription, Trim(Value));
 Page.Free;
end;
Trzeba jeszcze wstawić linijkę forum filmu
Code:
// Opis
   if (not ((GetOption('Aktualizacja') = 2) and (GetField(fieldDescription)<>''))) then AnalyzeFilmDescriptionsPage(Address + '/descs');

   //forum filmu
   if GetField(fieldDescription)='' then AnalizeFilmDiscussionPage(Address + '/discussion');

   // Komentarze
Wiem, że to nie jest doskonałe (może Ariell jak będzie miał chwilkę czasu i zechce to zerknie i poprawi, chodzi o Linetmp, czy da się zrobić to inaczej, niż tylko dopisywanie tytułu posta) ale jak na razie ta procedura spełnia moje oczekiwania w przypadku braku opisu redakcji lub użytkowników. Pozdrawiam wszystkich.
P.S. Dodałem zmienną PageTmp, bo czasami wartość Value nie była poprawna.
athe
PostPosted: 2017-03-22 18:49:30    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Ariell, dziękuję za podpowiedź. Próbowałem wcześniej użyć wyrażenia regularnego, ale chyba z tym sobie nie poradzę.
Yogi_18
PostPosted: 2017-03-30 22:10:47    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message @ Ariell

Tak sobie aktualizuje ostatnio filmy i stwierdzam że czegoś mi brakuje...
Może udałoby się dorzucić jeszcze jedno coustomowe pole z datą, a w nim dzień aktualizacji filmu (pobierania skryptu)
Dzięki temu można uaktualnić najstarsze pozycje - np. ocene filmu, tak by mieć zawsze aktualne dane i wiedzieć kiedy dany film był aktualizowany smile
Ariell
PostPosted: 2017-03-31 19:48:00    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Yogi_18 wrote:
@ Ariell

Tak sobie aktualizuje ostatnio filmy i stwierdzam że czegoś mi brakuje...
Może udałoby się dorzucić jeszcze jedno coustomowe pole z datą, a w nim dzień aktualizacji filmu (pobierania skryptu)
Dzięki temu można uaktualnić najstarsze pozycje - np. ocene filmu, tak by mieć zawsze aktualne dane i wiedzieć kiedy dany film był aktualizowany smile


Dobry pomysł. grin kind

i już dodane do następnej alfy.




Ale najpierw nauczę go pobierać zdjęcia aktorów z katalogu Aktorzy ze skryptu MoveExtras.

to też już w alfie.

Teraz centralna baza zdjęć dla kilku katalogów.


Last edited by Ariell on 2017-04-06 11:08:27; edited 4 times in total
Yogi_18
PostPosted: 2017-04-03 09:12:12    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Panowie pytanie...

Grzebie sobie cały czas przy pliku... i jak to wiadomo uczymy się na błędach...

Mając 1 plik zapisywałem sobie raz w miesiącu pod nową nazwą pliku: np "Filmoteka marzec 2017"...

Mając zdjęcia aktorów, plakatów i całość trzymana jest na zewnątrz pliku - takie zapisywanie mija się z celem, chciałem zmienić nazwę po prostu na "Filmoteka", niestety widzę dwa problemy...

Czas zapisywania takiego spisu to "kilka" godzin, wczorajszy test zaczął się o 19:21, a patrząc na czas utworzenia ostatniego pliku to 1:00 w nocy.

Druga to ilość plików? mój podstawowy "catalog" ma 130 320 plików, a po zapisie na nowo ma "tylko" 128 611 plików.... brakuje 1 709 plików i nie mogę załapać skąd ta rozbieżność...


Mieliście takie problemy...
Idzie przyśpieszyć zapis pod "nową nazwą"?
Wiecie skąd ta rozbieżność w ilości plików?
Ariell
PostPosted: 2017-04-06 10:13:12    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Yogi_18 wrote:
Panowie pytanie...

Grzebie sobie cały czas przy pliku... i jak to wiadomo uczymy się na błędach...

Mając 1 plik zapisywałem sobie raz w miesiącu pod nową nazwą pliku: np "Filmoteka marzec 2017"...

Mając zdjęcia aktorów, plakatów i całość trzymana jest na zewnątrz pliku - takie zapisywanie mija się z celem, chciałem zmienić nazwę po prostu na "Filmoteka", niestety widzę dwa problemy...

Czas zapisywania takiego spisu to "kilka" godzin, wczorajszy test zaczął się o 19:21, a patrząc na czas utworzenia ostatniego pliku to 1:00 w nocy.

Druga to ilość plików? mój podstawowy "catalog" ma 130 320 plików, a po zapisie na nowo ma "tylko" 128 611 plików.... brakuje 1 709 plików i nie mogę załapać skąd ta rozbieżność...


Mieliście takie problemy...
Idzie przyśpieszyć zapis pod "nową nazwą"?
Wiecie skąd ta rozbieżność w ilości plików?


Odnośnie pierwszego to ja robię to samo ale zanim zapiszę bazę Narzędzia > Zarządzanie obrazkami > Przekształć na połączenie absolutne.
I podczas eksportu bazy zapisuje mi tylko bazę danych a pliki ma w starym katalogu. Oszczędność miejsca i czasu.
P.S. Ja mam MoveExtras 1.1.Alpha gdzie dodałem kilka opcji odnośnie zarządzania obrazkami i aktorami z wielu baz. Nie pamiętam czy 1.0 to potrafił.

Różnice w ilości plików to dziwna sprawa ale może być tak:
- Kopię trzymasz na dysku online i masz włączoną synchronizację automatyczną. podczas tworzenia bazy zmieniłeś kilka plików lub po prostu zostały przez skrypt usunięte bo je zmieniono natomiast twoja chmurka je przywróciła.
- Move Extras jak i filmweb.pl 3.0 nie może pracować stabilnie gdy pracujesz na katalogu który jakaś chmura automatycznie synchronizuje wtedy wszystko się wali.
athe
PostPosted: 2017-04-07 11:34:36    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
Ariell wrote:


Dobry pomysł. grin kind

i już dodane do następnej alfy.




Ale najpierw nauczę go pobierać zdjęcia aktorów z katalogu Aktorzy ze skryptu MoveExtras.

to też już w alfie.

Teraz centralna baza zdjęć dla kilku katalogów.
Ariell, czy alfa jest już dostępna?. Bardzo mi się to podoba
Ariell
PostPosted: 2017-04-07 11:40:58    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Ariell wrote:


Dobry pomysł. grin kind

i już dodane do następnej alfy.




Ale najpierw nauczę go pobierać zdjęcia aktorów z katalogu Aktorzy ze skryptu MoveExtras.

to też już w alfie.

Teraz centralna baza zdjęć dla kilku katalogów.
Ariell, czy alfa jest już dostępna?. Bardzo mi się to podoba


Jeszcze nie
W tej wersji chcę połączyć MoveExtras z filmwebem tak by mogły ze sobą współpracować.
MoveExtras dostał też kilka nowych opcji VVV.

picture hosting

Ręczne dodanie daty aktualizacji:
Code:
var
   MovieName, MAddress, URL, ExtrasS, Tests, StrSep : String;
   AUpdate, Ej,ACount : Integer;
   SearchAddresses, Extras, preparexml, ActorsLS : TStringList;

>
Code:
var
   MovieName, MAddress, URL, ExtrasS, Tests, StrSep : String;
   YY,MM,DD : Word;
   AUpdate, Ej,ACount : Integer;
   SearchAddresses, Extras, preparexml, ActorsLS : TStringList;


i

Code:
      if  URL = '' then AUpdate := 0;
      case AUpdate of

>
Code:
      if  URL = '' then AUpdate := 0;
      DeCodeDate (Date,YY,MM,DD);
      SetCustomField('DataAktualizacji',InttoStr(YY) + '-' + InttoStr(MM) + '-' + InttoStr(DD));
      case AUpdate of


Dodajemy 3 linijki.
Plus dodatkowe pole typu data o nazwie "DataAktualizacji".

Proste?
athe
PostPosted: 2017-04-07 12:06:54    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Jak drut, dzięki za podpowiedź. Ale to będzie kombajn. animated grin Tyle funkcji, jak nigdzie.
Ariell
PostPosted: 2017-04-07 14:39:14    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Ale to będzie kombajn. animated grin Tyle funkcji, jak nigdzie.


Jeszcze trochę a może wodę na kawę zagotuje animated grin
athe
PostPosted: 2017-04-14 15:38:43    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Witam, Ariell, jak sytuacja z MoveExtras? Teraz idą święta, na pewno będzie przerwa. Możemy spodziewać się nowości na początku maja?
Dziś będę życzył wszystkim i Tobie spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka. Wszystkiego dobrego!
Ariell
PostPosted: 2017-04-14 16:40:57    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Witam, Ariell, jak sytuacja z MoveExtras? Teraz idą święta, na pewno będzie przerwa. Możemy spodziewać się nowości na początku maja?
Dziś będę życzył wszystkim i Tobie spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka. Wszystkiego dobrego!


Prace idą powoli bo trzeba dużo zmienić począwszy od lokalizacji plików z bazami po dodanie nowych dla spójności. Jak dobrze poszukacie na forum to zamieściłem gdzieś link do alf

obecnie zakończono:
-wspólna baza aktorów (filmweb pobiera dane z Move Extras).
-Przeniesienie obrazków do wspólnego katalogu. Lokalizacja dowolna nawet na innym dysku (tego nie ma w udostępnionej alfie tylko katalog w podkatalogu z bazą(ami)). (trwa tworzenie bazy danych plików okładek i plakatów).


Jedyny minus to to że jak usuniemy film lub plik to w zewnętrznym katalogu okładki zostają ale ma to załatwić dodatkowy skrypcik. Alpha już jest.


Jakby ktoś chciał sprawdzić co się dzieje to tutaj są obecne alf-y (mało stabilne jeszcze ale działają) www89.zippyshare.com/v/zbddbrWP/file.html

I również życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego Dyngusa.
athe
PostPosted: 2017-04-14 21:30:42    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message Ariell, dzięki za udostępnienie tych skryptów.
Ariell
PostPosted: 2017-04-15 13:04:18    Post subject: Reply with quote
View user's profile Send private message
athe wrote:
Ariell, dzięki za udostępnienie tych skryptów.

Do testów mogą być ale do używania raczej nie polecam. Może się jeszcze coś zmienić i coś potem się posypie. Szczególnie z grafikami.
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    www.antp.be Forum Index -> Ant Movie Catalog > Scripts All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Template made by antp